hits

Reise

RELAX JUST DO IT

Den som klarer å være avslappet og cool- misunner jeg.

Jeg har alltid tusenvis av tanker, baller og ideer som jeg ønsker ut i spill.

Jeg sier egentlig ikke at den ene tingen er bedre enn den andre, men av og til er det virkelig bedre å være cool. Coooooool. Det kan bety at du ikke kaster deg over tastaturet så fort en mail tikker inn. At du spiser en sjokolade med god samvittighet. At du er tålmodig og ikke har harahjerte. Det kan også bety at du tenker; ting ordner seg uansett. Det gjør som regel det. 

Jeg jobber stadig med å ha mindre kontroll.  Det gjør jeg her. 

(Foto tatt på www.kamalaya.com)

 

 

Slurp-slurp-kokosvann

 

Jeg slurper i meg leskende kokosvann og jeg koser meg. Kokoskos! Pulsen er i ferd med å komme til normalen. Jeg har lagt fra meg telefonen på rommet og nå bare puster jeg. Ahhhhhh. Ahhhhh. Dette gjentar jeg hele tiden. Jeg puster høylydt.

 Kamalaya på  i Koh Samui er et holsistisk velværesenter. Etter en konsultasjon hos legen fikk jeg beskjed om å drikke mer. Min kropp er visst uttørket. Og mineraler trenger jeg masse av. Så jeg slurper i meg leskende kokosvann. Deretter stapper jeg skjeen i kokosnøtta og graver ut den deilige kokosmassen. 

 

Min tunika er til fun fact fra det norske merket Fleischer Couture som jeg heier på. Legg merke til de små broderte palmetrærne på den! 

 

 

 

 

 

Du kan få mitt hjerte, men min kokosnøtt rører du ikke! 

Jeg oppdaget et nydelig smykkemerke som heter Daisy her. De lager smykker med Chakra symboler på. 

Hva er egentlig chakra igjen? 

Ordet chakra er sanskrit og betyr ?lyshjul?. Alle levende vesener har sin egen spesielle energi. Chakraer er konsentrerte livskrefter av energi. Tradisjonelt er det vanlig å snakke om sju store kroppslige kraftsentre ? eller chakraer. Hvert av chakraene påvirker forskjellige deler av kroppen, og hvert chakra er definert med sin egen farge.  

Jeg har også på meg armbånd fra Inmotion Essential som er et norsk smykkemerke. De har også en rekke nydelige symboler. 


Nei, nok prat nå. 

Nå skal jeg bade.

Jeg ønsker dere en fortyllende helg!

Namaste og solhilsen,

Elisa

 

 

Reis på ferie alene!

 

Kamalaya Resort er verdenskjent blant idrettsutøvere,  slitne sjeler, helseentusiaster, økologister og nysgjerrige sinn.  Resorten er et holistisk velværesenter. Du reiser hit for å investere i kropp og sjel. Husk at kroppen er ditt viktigste redskap.  En sunn kropp og klart hode- gir positiv innstilling til livet. 

 

 

 

Kamalaya Resort ligger på den spirituelle øya Koh Samui i Thailand. Du reiser ikke hit for å oppleve Thailand. Du reiser hit for å oppleve Kamalaya.   Dette er en perfekt destinasjon til deg som trenger soloferie. Enten du er singel, går gjennom en tøff periode, vil komme i form, bli en bedre utgave av deg selv, vil lære mer om din helse- hit reiser du! 

Jeg reiser alene. Jeg liker å reise alene. På slike steder som dette føler en seg aldri ensom, fordi alle spør om "a table for one."

 

Gjestene blir oppfordret til å legge fra seg telefoner på sitt værelse. Her skal du nyte hva sansene fanger inn. Lydene av palmetrærne som flørter i vinden. Bølgene som skyller inn mot land. De tropiske fuglene som snakker sammen på et spennende fuglespråk. Og hører jeg sangen fra et ukjent instrument? Jeg ser lotusblomster og tropisk vegetasjon. Jeg lukter med den store nesa mi deilige juicer, oljer og blomster. 

Når en reiser alene får en tid til å reflektere. De første dagene er alltid tøffe fordi du ikke har landet ennå. I hodet ditt tikker det fortsatt mail, Instagrammen vil oppdateres og nyheter leses. Den rolige pusten er ennå ikke tilstede. Dette er helt normalt. Når du passerer rolige og harmoniske gjester, så blir du irritert på deg selv. Hvorfor har jeg ikke det samme euforiske smilet som dem? Men gi det tid! Ikke vær streng mot deg selv. 
Hvorfor skal du reise alene på ferie? 

Du trenger ikke være singel, deprimert eller gå gjennom en tøff periode- for å reise alene på ferie. 

Du reiser alene på ferie for å: 

- Fordype deg i noe: Kanskje er det yoga, detox eller destress?

- For å fange impulser: Jøss! Nå oppdaget jeg en ny side av meg selv!

- For å puste: Du må disconnect in order to reconnect. 

- For å ta en time out: Endelig me- time! Vekk fra hverdagen hjemme. 

  

En går og tenker litt over livet sitt når en reiser alene. Overraskende tanker vil dukke opp!

 

På  Kamalaya kan du velge blant helsepakker: 

- Detox

- Destress

- Yoga

- Fitness Program

- Relax & Renew

- Nutrition Guiding

 
Jeg har valgt yoga. Hver dag i en uke skal jeg gjøre yoga i 2 timer etterfulgt av 2 timer massasje. Jeg har også fått skreddersydd en meny som passer min kropp. 

Følg med på min reise! Og se flere bilder på min Instagram: @elisarotterud

Chic i Chamonix

Denne solkremen fra Helena Rubinstein etterlater litt perleshimmer på huden din. Den er fantastisk på huden og etterlater en fin glød. 

 

 

 

 

 

 

Det er mange gode grunner til å reise til Chamonix. Dette er (ekstrem)sportens vugge. Her kan du klatre, gå og kjøre nydelige Randoo turer, til våren kan du sykle, trekke og klatre. Dette er en lekeplass for den eventyrlystne globetrekkeren. 

 

 

 

Jeg booket meg inn på spahotellet L' Hélioptic som lå et champagnesprett fra heisen til Aiguille de Midi. Et moderne hotell som ligger sentralt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byens kjerne har en sjarm det dufter nytelse og sportssvette av. Gatene er brosteinsbelagte og her ser du skibombser i verdensklasse tasse tøft bortover. Rundt byen stråler fjellene. Se der er Mont Blanc!  Jeg ser godt voksne menn i fargesterke klær med tribal-smykker. Blide som barn. De lever i nået, man! Mon tro hvordan de overlever økonomisk? Men jeg analyserer meg til at mange er rike, opprørske pappagutter i 40-års alderen, kan dette stemme? 

Det er flere gode restauranter og jeg spiser på Atmosphére som serverer mykt kjøtt. Monkey Bar & Restaurant og Munchie er også et gode valg. Jeg spotter også en Chanel butikk, men går ikke inn. Det florerer selvsagt av fristende sportsbutikker, men dessverre er Euroen altfor sterk for min slanke lommebok. Jeg velger å bruke pengene på heiskort og opplevelser. 

Du kan være Rookie som meg for å reise hit. Men lei guide! Det kan være snøskred og være og vind skifter raskere enn humøret til en kvinne. 

Chamonix? Check! Nå setter jeg snart kursen mot Provance. Det blir en kontrast. Men aller først- intense arbeidsdager i Oslo. 

Stor klem

Elisa

 

GUIDE Glad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lei guide. Mer kan jeg ikke si. Med guide får du oppleve de "hemmelige" stedene, de mest utfordrende veggene i tau, og viktigst av alt- du får sikkerhet. Og er du heldig, får du kanskje en ny venn!

Til tross for at kjæresten min er en gammel skimann, valgte vi guide slik for ikke å falle i bresprekker, for å få hjelp opp og ned, og for å slippe å tenke. 

Du får guide i Chamo til ca 3000 NOK dagen. Sjekk med turistinformasjonen, eller bruk Facebook og spør venner- alle har alltid en god eller dårlig anbefaling å komme med. 

Jeg trengte denne helgen borte fra Oslo, mer enn du aner. Jeg har vært veldig plaget med stress og har vært veldig sliten. Men så fort jeg satt meg på flyet, og til tross for flyskrekk, slapp tankene og jeg var på ferie. Å få en utfodring i naturen gir enorm glede. Jeg maser kanskje mye på dette om dagen, men det er fordi jeg vil at du skal komme deg ut. Ut! Er du blakk, noe en oftest er, telt ute. Grill ute. Sykle ute. Vær ute. Og skru av mobilen. 

 

 
 

Ferieklar!

Namaste, 

Skal jeg én uke til Maldivene for å kose meg- sove og slappe av? Eller til India på yoga-ferie?

Jeg klarer ikke bestemme meg. Men i mai drar jeg. 

 

Jeg ønsker dere en super helg!

Her ser dere jeg tilsynelatende speider etter nye eventyr. Bildet er tatt da jeg reiste med Paradisreiser til Krabi.

 

Reis bort alene!

 

 

 

  

Jeg har reist mye alene på ferie. Det er fordi jeg har vært singel. Men skal en liksom holde seg hjemme da? 

Å reise alene er utrolig moro og jeg vil anbefale det på det varmeste. 

Som jente må du selvsagt ta noen forholdsregler, men dette er regler du også har her hjemme. 

- Gå ikke alene på stranden etter solnedgang. 

- Ikke ta taxi på en øde vei gjennom tropisk skog helt alene. 

- Ikke bli med fremmede menn hjem. 

Dette kan du!

Du utvikler deg utrolig mye som menneske ved å reise på eventyr solo. 

Det beste tipset fra en globetrekker er å planlegge. Start å reise alene i en uke før du begir deg på større eventyr. 

India har en rekke ashramer. Sjekk ut Sivananda Ashram i Kerala. Her får du på yogaøkter daglig og en spirituell pakke som er lærerik og humoristisk (Ja, det er litt snålt å synge til Krishna når du ikke er vant til det.) 

Den norske turoperatøren Hvitserk tilbyr også en rekke kule eventyrreiser. Her kan du gå Finnmarksvidda på en langhelg eller kanskje frister det å bestige Kilimanjaro? 

Samhadi-Opplevelser er også et tilbud. De har rene jenteturer!

Ikke vær redd for å være på tur alene. DU møter alltid hyggelige mennesker. DU får også en mestringsfølelse og kommer hjem med masse eventyr i kofferten. Det er mye mer verdt enn en dyr designerveske! 

Nå har jeg kjæreste og samboer. Men som jeg lengter etter en ferie alene. En skulle nesten trodd jeg hadde en enorm ungeflokk for alt jeg lengter etter nå er strand, yoga og massasje. 

Her ser dere bilder fra min Thailand-ferie. Den fikk jeg delvis skreddersydd av Paradisreiser. Hit kunne jeg reise alene nå. 1 uke med klatring, kajakk og massasje. 

Reis bort!

Hvor skal vi dra? 

Sawadika Rayavadee 

 

 

 
 

 

  

 

 

Kunsten å kombinere low budget, moderat og luksus.  

Jeg elsker å bo i jordhytter og telt, for så å ta meg noen dager i sus og dus.  Da får du en god feriepakke av opplevelser, uventede situasjoner, eventyr og nytelse.  

Velg gjerne små turoperatører når du søker luksus. Mange av disse er nerdete kvalifisert på sine destinasjoner,  og gir i tillegg alltid en mye bedre service enn de store selskapene.  Det er i alle fall min erfaring. 

Slik går du frem for å skape ditt ferieeventyr:  

FASE 1

- Kontakt liten turoperatør. Be de lage en pakke til deg inkl. priser.

 - Gjør så research på TripAdvisor og sjekk ut hotellenes sosiale medieflater. Å søke etter hasjtagger på Instagram er også lurt- da får du se flere bilder fra stedet. 

- Ta en kjapp spørreundersøkelse på Facebook: Har dine venner vært der du skal? Kanskje får du uventede tips!

- Søk etter reiseartikler fra din destinasjon.

 -Samle informasjonen og sov på dette i en uke. Da får du tid til å la drømmene fare om natten.

Vips: Du har ferieplanen klar.  

FASE 2  

- Kontakt liten turoperatør igjen og lag en pakke.

  - Etter du har mottatt pris fra turoperatør, kan du forhandle litt. Spør om upgrading på hotellene til samme pris eller bak inn henting fra flyplasser. Noe av dette bør gå.  

Så er det bare å trekke kortet.    

Her ser dere meg på Rayavadee i Krabi, Thailand. Nærmere bestemt legendariske Railay Beach.  

Jeg reiste med Paradisreiser som hjalp meg med 4 luksusnetter. De resterende 7 low budget nettene planla jeg selv. = God kombinasjon

(Innlegget er ikke sponset.)          

Limo Lady

 

Sawadika!

Når du leser dette er jeg hjemme igjen, men nå skal vi late som jeg er tilbake i Thailand.

Hver dag (nesten- det kommer an på skiforholdene) skal jeg gi dere solide tips fra dette land.

 Jeg var der i to uker der jeg klatret i Railay. Et turisthøl, men klatringen var utmerket.  

Her ser dere at jeg blir hentet av en mann i hvit drakt. Det er fordi vi liksom skulle være litt fine på det. Av og til er det stas å slå på bongotromma. 

Dagens reisetips: Booker du deg inn på et nokså dyrt hotell første natten, kan du også få limo fra flyplass til hotell- til en OK pengesum. Det er ikke sjokkdyrt. Perfekt hvis dere er på romantisk ferie sammen. Slike bilturer skaper alltid god stemning og gir et godt første ferieinntrykk. 

Psst! På langdistanse er det smart å ha på seg romslige klær, slik at kroppen føler seg vel. Og husk i Herrens navn å ta på støttestrømper, slik at beina ikke blir hovne! Jeg bruker alltid oversized Levis bukser- tar med en ren tee i reisevesken og så smeller jeg på en hatt og solbriller. Da ser en liksom OK kul ut når du skal inn på hotell eller inn i the limo. 

Ferieklar!

 

 

 

 

Jeg har endelig bestilt ferie. I desember reiser jeg til Asien for å klatre med min kar. Jeg skal leve som en pensjonist og få tilbake glød og glede. 

Beste ferietips: 

- Skru av telefonen. 

- Ikke sjekk mail. Du er ikke statsminister- alle overlever uten deg på jobb. 

- Reiser du til fattige land, pakk moderat og ikke skrik av bling. Legg gjerne klærne dine til noen som trenger det når du drar. 

- Solkrem med høy faktor. Ja, du blir brun uansett. 

- Sexy undertøy, sexleketøy og massasjeolje hvis du skal på kjøresteferie.

- Probiotika. Du får magetrøbbel- så unngå dette. 

- Treningsklær. Du skal da ikke komme hjem ufresh?

- Lag gjerne en feriespilleliste på Spotify. Da vil du ha minnene klare etter ferien. 

 

Sawadikaaaaa. 

#paradisreiser #krabi

Bli en eventyrer!

Min store lidenskap er opplevelser og eventyr. Jeg har reist over hele verden- ofte alene for å oppleve. Dette betyr mye mer for meg enn å kjøpe en dyr veske, skal du vite. 

Ikke vær redd for å oppleve! Just do it!

Det finnes en rekke turoperatører som har spesialisert seg på eventyrreiser. Hvitserk.no er min favoritt. Men det finnes også små spesialister som Topp Afrika, Safari Opplevelsesreiser og Jarle Traa. 

Ikke tenk på hva andre sier. Gjør det DU vil. Hva er din drøm? Grip den!

Gjør solid resarch og mail med andre som har vært steder du ønsker å reise. Gjør det- gjør det!

Deretter bør du forberede deg. 

- Hva slags kultur skal jeg oppsøke?

- Krever denne turen mye forberedelse fysisk?

- Krever destinasjonen masse utstyr og et høyere budsjett enn opprinnelig tenkt?

- Er det farlig å reiser alene? Hvem kan en i så fall alliere seg med?

- Har du tatt alle vaksinene?

- Trenger du visum?

- Er det uro i landet du vil til?

Når dette er gjort- er det bare å glede seg. 

Selv vil jeg bare tilbake til Himalaya og bestige høye fjell. Men i vinter går turen til varmere strøk. 

 

REIS! OPPLEV! Spis av livet!

 

HELO TROMSØ!

For en eklektisk storby. Jeg snakker ikke om Paris- men Tromsø. Jeg tilbrakte helgen her med fantastiske Side2 redaktør Ingeborg Heldal. Hun var konferansier på et Rosa Sløyfe event- jeg var med som Sherpa. Alle smiler i Tromsø. Så energiske og flotte mennesker. Vi bodde på The Edge som er en perle av et hotell. Maten smakte himmelsk- servicen enda bedre:

Elisa til servitør: Jeg er så tett i pappen nå og jeg koser meg. Det er ikke hver dag jeg spiser catch of the day som er sei med chutney. Mmmm.  Vil du kjøpe nesespray til meg, hvis jeg tar tida på deg?Vær så snill?

Servitør (jeg tror han het Christian): Selvsagt! Er du klar?

Elisa: Er jeg klar?

Servitør: Ja, start stoppeklokka.

Elisa: WOW! Dette hadde aldri i livet skjedd i Oslo!

Servitør: hehehe.

Han brukte 3 minutter. Sjokk imponert. 

 

Hit vil jeg flytte.

#2ndday #theedge #tromsø  #dermalogica #dior #redken

MIN skattekiste

 
Jeg liker småting. Når jeg er ute og reiser tar jeg alltid med meg små skatter hjem. Små figurer, smykker, armbånd og bokser. Min skattekiste kjøpte jeg på et marked i Mosambik. De små eskene er fra India, Tunisia, Uganda og Paris. Supermann-figuren fant jeg på gaten. 

#Dior #skattekiste #ElisaRøtterud

Ønsker du reisetips: Sjekk ut min reiseblogg: www.muzungustyle.com

 

Fotocred: Una Isabelle Handzic

Relaaax don't internet

 

VI bør lære av andre når vi reiser bort. Her er jeg på Boa Vista/ Kapp Verde. I really need inernet, sa jeg. No- you don't, sa de. Og vet dere? Vi trenger ikke alltid være online. Nå er det snart ferietid. Legg maskin og telefon vekk. I det minste et par timer om dagen. Relaaaax, don't internet, sa de. I will try, svarte jeg.