hits

Motetips

Dagens tips

 

Dagens tips!

Kjøp deg en liten karabinkrok ( de fra Petzl er finest) og fest nøkler og ferieminner på den. Det blir som en liten skatt i vesken din! Eller heng den på buksen hvis du vil signalisere verdensvant vaktmester. 

 

Be my Valentine

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er for gammel til å egentlig vite hva Valentine handler om. Denne trenden kom til Norge for kanskje åtte år siden. Jeg er generasjon Y. For sent ute. Dere som er C-generasjonen forventer trolig en rekke presanger fra deres kjærester 14. februar. 

Men hva er så egentlig Valentine?

 

Det finnes mange historier om opphavet til Valentines Day, og de fleste av dem bygger på historien om at dagen ble oppkalt etter en mann ved navn Valentine. Hans eksistens er siden blitt bekreftet av arkeologer, og det sies at han døde 14. februar år 270.  

Etter hvert ble feiringen til en stor festival, hvorpå kvinner mente dagen ga dem fertilitet (evne til å kunne få barn). Senere ble det en festival hvor lapper med kvinnenavn ble lagt i en boks, og guttene kunne trekke en lapp med et kvinnenavn, hvor den heldige (eller uheldige) kvinnen måtte være sammen med mannen i et år. Det kunne bli både giftermål og par ut av dette, men helt sikkert også uvenner.  

Valentine-kort Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentines-kort rundt år 1400. Det eldste Valentines-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. 

(Kilde: Frukt.no)

 

Jeg forventer ingenting av min kjæreste. Men jeg unner meg heller noe lekkert selv. Som blondeundertøy! Jeg elsker blonder.  Selv om jeg har en nokså røff og kanskje normcore stil til vanlig, elsker jeg følelsen av å ha på meg sjokksexy undertøy. Det gir meg en skjult selvtillit. Et feminint våpen.

Dagens oppfordring: Gå i undertøysskuffen og kast gamle truser og BH-er. Ærlig talt! Ha liksom litt respekt for deg selv. 

Det finnes lekre saker der ute som ikke trenger å koste så mye. 

Selv handler jeg alltid på salg på Agent Prococateur. Dette gjør jeg i romjula og etter sommerferien. Da kan du gjøre skup!

Be my Valentine? Whatever. Jeg er det jeg er. 

 

Fotocred: Sara Johannessen

Stilleben tips!

 

 

 

 

 

 

Hvorfor ha parfymeflasker på badet? Mange flakonger er så vakre at de er rene kunstverk. Det synes i alle fall jeg. 

Selv har jeg samlet mine favoritter på sølvfat som jeg har i mitt bibliotek. 

Stilleben blir det kalt.

Stilleben (fra tysk Stillleben: «stille liv», fransk: Nature Morte «død natur») er et kunstverk som gjengir objekter i ro, ofte som oppstillinger av hverdagslige gjenstander som enten er fra naturen (blomster, frukt o.l.) eller menneskelaget; vaser, glass, mat osv. Genren er i slekt med dekorasjonsmaleriet og har vært dyrket siden oldtiden. (Kilde: Wikipedia)

Dagens tips: Samle dine parfymer og ha dem fremme som pynt!

Mine er fra YSL og Chanel- blant andre. Er det ikke fint? 

FREDAG!

 

Fredag! Hva skal du i helgen? Jeg skal selvsagt gå milevis på ski. 8 mil er målet og det skal jeg gjennomføre. Fordi jeg er beinhard mentalt. Voff. 

Men innerst inne, mellom oss, vil jeg ligge under mitt indiske teppe og lese Vogue. Og ha på meg mine røde glosser og leppestifter fra Lancôme og Armani. Rødt. Rosso. De sitter like godt som Rød Swix og gir en wow-effekt. 

Det er viktig med restitusjon. Det er ingen skam å kose seg. Å nyte sitt eget selskap. Pynte seg for seg selv. 

Men det skal jeg altså ikke. Selv om det er viktig. Her ser dere mitt håndsydde, indiske teppe. Teppet jeg ikke skal ligge under. 
 

10 hotte julegavetips!

  

 


  

Hva ønsker du deg til jul? 

Det viktigste er å glede dine venner, familie og til og med fremmede! Husk det! 

Uansett, her kommer min topp 10 liste. 

 

 

1. Whisky fra Glenmorangie. Ja, jeg liker whisky! Spesielt etter en lang dag på fjellet. Da varmer "djevelens drikke."

2. Kremer og oljer fra Babor. Disse dufter så deilig at jeg sitter og sniffer på kroppen min etter påsmøring. Jeg har så stor nese (pipe), så min luktesans er meget godt utviklet. 

3. Black Orchid fra Tom Ford. Dette er en kveldsduft- siden den har en kraftig aroma. Sensuell og elegant. Flakongen gjør seg også godt på badeværelset.

4. Ring fra Chloé/ Høyer Luxury. Denne søte ringen med rosa emalje koster "kun" 1600 kroner og er noe du kan ønske deg fra kjæresten din. PÅ tide, mister!

5. Premium UL fra Helena Rubinstein. Med SPF 50 vil denne beskytte deg mot vær og vind. En meget god krem som jeg anbefaler over din kuldekrem. Husk at UVA strålene er der hele året!

6. Dagbok som varer i 5 år. Her kan du skrive en liten linje om hva som skjer i livet ditt- hver dag i 5 år! Skummelt og moro- på samme tid.

7.  Flowebomb fra Viktor & Rolf. Den ultimate duften til deg som vil dufte av blomster. 

8. Black Opium fra YSL. Denne er til kveldens sensuelle eventyr. Grrr!

9. Smykker fra By Me. Den norske smykkedesigneren lager utrolig flotte, røffe- boho smykker. 

10. Maskara fra Helena Rubinstein. Flere trodde jeg hadde tatt på meg falske øyevipper etter at jeg startet med denne. Du får utrolig lange vipper og maskaraen drysser ikke. Perfekt til deg som løper ute i snøen! 

 

La klærne bestemme humøret ditt! Dagens oppfordring!

 Det er høst og nitrist ute. Du har mest lyst til å krype i en tykk ullgenser og en oversized jeans. Men har du tenkt at stylingen påvirker humøret ditt? Går du i baggy klær, vil gjerne holdningen din også bli avslappet. I enkelte situasjoner bør du la klærne ta overhånd.    

Her kommer noen enkle hverdagsgrep.  

1. Gjør klart jobbantrekket kvelden i forkant, så slipper det å bli last call styling. 

2. Ha alltid et skift klart på kontoret- i tilfellet det blir fra jobb til fest. Pumps, en sexy topp og en liten boks med makeup, som du gjemmer  kontorskuffen- er gode tips.

3. Ser du sliten ut, bruk rød leppestift! Dette gir godt humør og du vil med ett føle deg pow wow!

4. Kle deg etter timeplanen. Skal du i et kreativt møte, tenk kontraster! Dette vil smitte over på din væremåte. En fløyelskåpe under en silketopp og mønstret bukse- vil signalisere imøtekommenhet.  Ha det gøy med stylingen din!

5. Skal du i budsjettmøte med sjefen kle deg i svart med høye heler. Dette gir en elegant effekt og du vil se selvsikker ut.  

6. Vær smart! Har du avtalt å møte en klovn, velger du kanskje en mønstrete topp og bling-smykker. Skal du derimot møte Frankrikes president, kjører du konservativt. Gjør research på menneskene du skal møte. Det vil smitte over på ditt humør og væremåte.  

Patricia Field, kostymemakeren og stylisten bak Sex in the City, brukte klær bevisst som en psykologisk effekt da hun stylet Carrie Bradshaw.  For oss kvinner i midten av 30-årene er hun fortsatt vårt store fashion idol. Nå håper vi selvsagt at det blir  en oppfølger, og skal vi tro ryktene er dette veldig sannsynlig!  

 

Dagens oppfordring: Finn din indre Carrie og  la klærne bestemme humøret ditt!    

Selv har jeg hjemmekontor i dag. Hva jeg har på meg? Tiara i håret, en lang silketopp med blonder, perlekjede og ullbukse.  Jeg tror at tiaraen og perlekjedet vil gi meg kreativitet, silketoppen en følelse av eleganse og sensualitet og ullbuksa- ja, den holder meg varm.    

Jeg ønsker dere alle en skjønn dag!  Solhilsen, Elisa    

NORMCORE

 

Normcore. Årets snakkis. Normcore er en unisex fashion trend vi ser mye av på gatebildet om dagen. Trenden startet i Amerika, nærmere bestemt NYC- blant kunstnere og gallerister. Stikkord er urbanitet, tidløshet og komfort! Gode joggesko, myke gensere som varmer, tidløse frakker og en liten dæsj av nerdete signaler. At Seinfeld skulle få en populærkulturell renessanse, skulle de færreste tro. Men se noen episoder av den ikoniserte serien fra 90-tallet og hent fashion tips! 

Dagens Normcore outfit består av: 

Joggesko fra Asics. Disse har jeg fått til test av produsenten. Jeg kommer ikke til å løpe i dem, men gå i dem på jobb. Sålen er så myk og gir en følelse av first class. Dette er so å gå på en deilig tempur madrass. Skoen heter Gel-Nimbus 16.

Jeans: Lee er en klassiker og denne buksen har jeg eid i 6 år. 

Ullgenser: Dette er en herregenser fra merket NN07. 

Frakk: Ullfrakk som bare blir bedre jo mer slitt den blir. Denne er fra Dagmar. 

Legg merke til at jeg har håret ustelt og ser veldig lite glamorøs ut. Fravær av maskara og neglelakk. Jeg ser rett og slett litt kjedelig ut. Men så komfortabelt! 

Normcore. Welcome. 

#Asics #NN07 #normcore #Dagmar 

Kate Moss et moi 
Hvem er ikke fan av Kate Moss? Damen er en levende legende. Hvis du allerede ikke har den, bør du sjekke ut KATE MOSS boken av fotografen Mario Testino. Inspirerende, humoristisk og pop-tastic lesning. Skate or die- sier noen. Jeg velger Kate. 

Foto: Una Isabelle Handzic

#Katemoss