hits

Mote

SUPERSNACK på event

 

I går hadde jeg et event for det tyske fotform sandalmerket Birkenstock. De tyske husmorsandalene er på et mirakuløst vis blitt det hotteste du kan ha på beina. Det er rart hvordan trender oppstår. En gøyal analyse!




Jeg inviterte en knippe bloggere og motejournalister til eventet for å vise fram nyheter. Det er alltid veldig nerveprirrende om alle kommer eller ei. Det skjer jo noe hele tiden!  Men det jeg vet med nøyaktig, presis og detaljert sikkerhet er at ingen kommer for å spise.

Går du på en lansering for å spise? Neppe. Men noe må en servere.

 Jeg valgte å servere lag-på lag i glass med hampfrø, gojibær, kakaonibs og Ombar-sjokolade som snacks.  Dette er en svært god mingle-snack som i tillegg er veldig sunn. Putt en skje opp i glasset og gjestene forsyner seg som veloppdragne ulver. For dette smaker!
Du finner alle ingrediensene på Super-Nature. 





Jeg serverte også Gojibær shot. Hvem kan si nei til en shot og en kick start følelse? Gojishot fra Super-Nature inneholder økologiske gojibær med  flust av C-vitamin som bidrar til å beskytte cellene mot stress og opprettholder immunforsvaret. Alle er jo stressa, dessverre.

 Dessuten er den lekre fargen appellerende. Jeg vil nesten kalle det en ice-breaker! Hva er dette? Hvor kommer det fra? Det ser nydelig ut? Smaker det vondt? Ja, spørsmålene var mange. Men det går ned. Mmmm!




Hvorfor ikke servere dette i stedet for tørre baguetter og lunken kaffe? 

 

Her ser dere noen bilder fra eventet.


 Gjestene fikk pedikyr fra Tone Lise Akademiet. (Tusen takk til Annette Elvhaug som arrangerte dette så lekkert!)

 







Eventet hadde vi på den lekre butikken Svean Paleet i Oslo. 




 



Den dyktige stylisten, designeren og Side2 blogger Marthe Fra Magmalou har laget den fine kjolen min. Som jeg heier på henne! Se bloggen hennes HER.







Jeg er Supernature ambassadør så dette innlegget regner jeg som reklame. Koselig reklame, men helt klart reklame. 

Foto:Sara Johannessen

Birkenstock is BACK

They are back. More fab than ever. Birkenstock. Og egentlig burde jeg skrive på tysk- for de tyske øko-husmor-sykepleier sandalene er tilbake i motebildet. I fjor tok de verden med storm og de fortsetter denne sommeren med fargefine varianter. At dette skulle bli high end mote, trodde neppe nerdene som lagde dem. 

(Test av produsent.)

 

 

Stiltips til sommeren: Vær glad!

 

 

 



 

Det handler ikke om hvor dyre klær og vesker du har. Hva slags stil du har. Eller hvor mange følgere du har på Instagram. 

Det handler om å være glad. Sommerens beste stiltips er å smile. Smiler du vil folk like deg. Kanskje ikke alle, men shit au. Kroppen skiller ut endorfiner og eufori når du er positiv og glad. Du vil få gode tanker. Du vil signalisere at du har det bra. Selv ekorn i skogen vil oppsøke deg for å være i nærheten av din gode puls. 

Så smil. 

hvis du som leser dette, har en vanskelig og bedriten dag er slike utsagn provoserende, jeg vet det. Men til deg som kanskje lider av sykdom, kjærlighetssorg eller har en mørk dag: Prøv du også. Finn en positiv ting som får leppene til å bevege seg mot et smil. Hold på den tanken. Ta så et øyeblikk ad gangen. Jeg vet ikke om det vil hjelpe, men det vil i alle fall ikke skade. 

Her danser jeg på en grusvei i Provence. 

Jeg har vært på reportasjetur for å skrive en sak.

Nå er jeg hjemme, men jeg holder på og pakke igjen. Lørdag setter jeg kursen mot Thailand. 

Det blir med andre ord- mye reisestoff fra meg denne våren. 

Jeg ønsker dere en god dag. 

p.s. Kaker gjør meg skikkelig glad. 

Provence Brick in the wall



 

Hei dere!

Jeg befinner meg for øyeblikket i Provence og koser meg. Eeat- Eat- Eat. (Glem Eat- Pray-Love- for øyeblikket)

Så i dag spiste jeg faktisk to croissanter, en sandwich, noen kule kanapeer, et fat med snegler dyppet i smør, en entrcote, en sjokolade mousse og jeg tror jeg drakk til sammen en flaske vin. Når du spiser så mye- er det innafor. 

Akkurat nå er jeg i Castellane og nettet er sjokk tregt. 

Jeg skal legge ut en rekke deilige fusjon bilder av Provence og Cotè d Azur i morgen. 

 

Nå spiser jeg igjen. Croissant, kaffe. 

 

 

#hjelmsveis

I dag er det hjelmens dag!

Ja du hørte riktig. HJELMENS DAG!

Bruker du hjelm? Jeg nektet å bruke hjelm før. Fordi jeg fikk så stygg sveis. Før gikk jeg heller aldri i vintersko, fordi jeg syntes det så veldig corny ut. Derfor frøs jeg på beina blant alle hipsterne på Blindern. Vi sverget til Converse. Snakk om tull, eller så gjør alder klokere. Heldigvis hadde jeg flaks med mitt fravær av hjelm, for det kunne gått galt. Jeg kunne slått hull i hodet og blitt en grønnsak. Min kjæreste synes riktignok at jeg ofte er helt ko-ko, men det skyldes ikke fraværet av hjelm. 

 

I dag bruker jeg alltid hjelm når jeg sykler, står på ski og klatrer. Jeg er sågar blitt så glad i min rosa Petzl hjelm at jeg også kan bruke den som hatt. Forleden satt jeg på Litteraturhuset og hadde et møte med hjelmen på! Du store min. Jeg glemte å ta den av, for den er blitt en del av mitt DNA. Verden er i konstant forandring. 

 

Hjelmaksjonen kan vi takke  Sunnaas Sykehus for. 

Skal vi tro landets fashionistaer er hjelm også en stigende trend på hipsterbarometeret. Hjelm er the shit. 

 

    Informasjon om kampanjen:

  #hjelmsveis er en kampanje i regi av Sunnaas sykehus HF med støtte fra Sunnaasstiftelsen.  De opplever en økning av pasienter med hodeskader som følge av feil bruk, eller ikke bruk av hjelm.  Målet med kampanjen er å fremme økt og riktig bruk av hjelm for å forbygge hjerneskader.  HJELM BESKYTTER NØTTA DI!

Sjekk ut @hjelmsveis på Insta og le litt av rare hjelmsveiser og del du også. 

I dag bør du legge ut et hjelmbilde. For å vise at du har hodet på riktig plass. 

Hjelm er framtida. Ikke vær last season. 

 




 

 

 

Partyklar?

 

Snakk om truse ala min stil! Her ser jeg elementer fra ikoniserte og trauste merker  Brynje og Petit Bateau møter den deiligste logoen av dem alle: Chanel!

Til info: Dette er ikke min kropp- men noe jeg fant på Another Magazine. 

Men dette ga meg en fiks idé! Gå på din nærmeste Army Shop eller besøk nevnte merker om Brynje eller Petit Bateau og tusj så en logo på den ribbestrikkede trusen. Dette må da være langt mer originalt enn Calvin Klein trenden vi ser sukker på siste versket. 

Dette er partytrusen!

(Eksisterer dette uttrykket, egentlig?)

God fredag alle sammen!

Stor klem 

Elisa

Mixed Tape- Hybridmote

 

 

Hybridmote! Å blande sportsmote med kontemporære fashionplagg- har jeg alltid likt. Det gir en følelse av en avslappet urban stil. I går kjøpte jeg dette sjokk store nettet fra Nike og her skal jeg frakte alle mine rødbeter. Jeg er nemlig blitt hekta på rødbeter. Det skal visstnok gi masse energi og jeg juicer for harde livet.

La oss kalle denne stilen for Berliner- chic. 

Jeg digger dessuten logoen til Nike. 

Sportsnett med logo til rød skinnbukse høres uten tvil ut som en mikrotrend, men for mange er den makro. Du har liksom bare kastet noe på deg- en tilsynelatende impulsivitet- som selvsagt er mest impulsiv. 

Mine skitne biker boots elsker jeg for alltid. Jeg har tilsammen tråkket i stykker 15 par av disse. Min mor  liker dem ikke. De sier det får meg til å likne på Pippi og mamma hater Pippi. Jeg elsker Pippi. Hun er mitt største forbilde. Uredd og eventyrlysten. Det er nok derfor mamma ikke liker henne, fordi hun er redd jeg skal skade meg. Hun om det.  

Nå skinner sola. Jeg håper det blir noen minsugrader framover slik at ivrige Birkebeinere får en solid tur over fjellet neste lørdag. Tikk-takk. 

Nå skal jeg på trening. Hva skal du? 

 

 

Hodet på platz

 

Mandag er den store surredagen. Jeg finner ikke nøkler, lommebok eller hodet mitt. Men nå har jeg fått vaktmesterstilen. Min nøkkelknippe har et par skatter fra Seychellene og Sør-Afrika på seg for å gi meg godt humør. Karabinkroken fester jeg på buksa. Det bråker litt når jeg går. Men sånn er det å være vaktmester. En er på vakt og er en mester på orden. God mandag til dere!

 




Drømmer meg bort

 

I dag er jeg lei av å være forkjølet. Jeg drømmer meg bort til eventyr og opplevelser. Som jeg savner å oppleve noe helt nytt! Å lukte spennende krydder og blomster, høre fremmede språk og danske til uvante rytmer. Å tre ut av sitt daglige gjentakelses univers- eller å tre ut av komfortsonen- gjør deg sterkere, blidere og muligens litt rundere i kantene. Det er fascinerende å se hva vi oppfatter som én klokketime her hjemme, kan betraktes som et minutt et annet sted i verden. 

 

Jeg digger dette kampanjebildene som Patrick Demarchelier har tatt for Louis Vuitton. Er dette bildet tatt fra Zanzibar? Jeg hadde nok aldri reist med kofferter fra luksusmerket på en long tail boat, selv om jeg vant i Lotto. Men for et drømmebilde! Denne jenta vil jeg være! Eller vent: Jeg hadde nok stått der med ryggsekken min- smilt og veivet Hakuna Matata til alle på land. Så cool er jeg ikke. 

Mettal

 

 

 

 


 

Jeg holder meg likevel litt unna denne 70-talls estetikken og gleder meg til rave og 90-talls nostalgia. Å besitte en nostalgi mot noe som kommer (!) er ofte en gulrot i hverdagen. Eller som Dali sier: Aller helst minnes jeg fremtiden. I mitt tilfelle: Fremtiden i form av fortiden. 

 2NDDAY er et dansk progressivt konseptbrand med fokus på en selvsikker, verdensvant, ubesværet feminin personlighet. Konseptet er coolt og minimalistisk med fokus på unik passform og kvalitet. Merket er fremsynt og kreatørene bak forsøker å bryte normer og regler for å skapet noe vi ikke har sett eller opplevd tidligere.  

Denne jakken skal jeg style til en normcore stil for edge. Det vil si jeans med 90-talls cut og høyt liv med en magegenser og så jakken over. På beina? Joggesko selvsagt. Det blir veldig nerdete elektronika. Synd jeg ikke går ut om dagen- for denne stilen oser av godt humør og selvsikkerhet. 

 

Foto: Sara Johannessen

Behind the Scenes

 

 

 

 

 

 

En god dag. Jeg virkelig digger å være på fotoopptak. I går tok vi de siste sommerbildene for det norske yogamerket Run& Relax. Vi var et godt team på sett: Anthony Huus på foto, Linda Wickmann på makeup og selvsagt yogaguro og medeier av merket, Vibeke Klemetsen som modell. Jeg sto som stylist og arrangør. Bildene tok vi på kontoret til Høyer PR. 

Når en brenner for noe- blir arbeidet moro. Da flyter arbeid og livsstil sammen.  Fotnote!

 

Sommerkolleksjonen til Run & Relax er som en godteripose av pasteller og statement-plagg. Her får du signalgule topper og sexy tights. Det er som å putte Nike, Stella McCartney for Adidas og yogaestetikk i samme blender. I glasset får du Run & Relax. Jeg er en stor fan av merket og Vibeke som person og gründer- og dette gjorde gårdsdagen så herlig. 

 I dag er det en ny dag. Og jeg tror ikke den blir så ille den heller. 

 

Fotocred: Thea Grivi

 

Symboler & Verdier

 

Vi må aldri glemme hvem og hva som er viktigst for oss. La oss kalle dette den indre kjernen. Dette kan være din kjæreste, familie eller verdier du har som betyr mye for deg. For meg kan dette være fjellet og søken mot eventyr i naturen. 

Den ytre kjernen. Hva er det? Jo det er faktorer som hverdagen din fronter. Den ytre kjernen har ofte en kraftig puls som kan gi deg bekymringer, sjokk-stress og smertefulle magefølelser. Den kan selvsagt også gi det motsatte i korte intervaller eller sågar lange økter.  Men glem ikke: Den ytre kjernen er urettferdig. Ofte. Brutal. Ofte. Et maskineri. Ofte.

Den ytre kjernen bryr seg egentlig ikke om deg. Har du for eksempel noen gang fått en beklagelse fra trikken for at den er forsinket? Alle tenker på seg og sitt. 

Aldri la den ytre kjernen spise deg opp. Ikke kom hjem og gråt fordi du føler deg urettferdig behandlet.  Føkk dem. 

Tenk på hvem du er. Og la det skinne. Vær tøffere! For du må vite at den ytre kjernen alltid vil være der. Uansett hvor du snur deg og vrir og vender på det. Lukk døra når du kommer hjem og vær glad for at du er du.

Jeg har ofte på meg armbånd som fungerer som symbolsk beskyttelse mot den den ytre kjernen.  De gir meg et lite heads up på hvem jeg er og hva jeg står for. 

Disse fra Inmotion Essentials har sågar fine ord på seg: RUN og LOVE. 

 

Dagens oppfordring: Rist på hodet og gå videre. 

 

 

(Foto: Sara Johannessen) 

Stella McCartney + Canon = sant

 

 

 

 

Canon og Stella McCartney samarbeider om en ny og eksklusiv kameraveske som produseres i begrenset opplag!

Kameravesken er spesialdesignet for Canon EOS 100D White og kombinerer mote og teknologi med kreativitet og stil.

 Foto og mote går jo hånd i hånd, non?  Canon har i nesten ti år vært en del av moteuker i hele Europa og foreviget skjønnhet, design, stil og spenning.

Gjett om jeg er henrykt over samarbeidet med Stella McCartney! 

Skal vi ønske oss denne til bursdagsgave? 

Tusen takk for smykkene!

 

En champagnefarget konvolutt med navnet mitt på. Muzungustyle. I denne konvolutt lå en hjerteformet lapp fra smykkedesigneren Marianne Tefre aka By Me, der det sto at hun digger min kombinasjon av fjelling og fashion.  Det lå en liten silkepose i konvolutten og da jeg åpnet den ble gleden desto større:

Et nydelig halskjede med bokstaven E og et armbånd i skinn der det stod Muzungustyle! 

Jeg har hatt på meg smykkene siden. 

(Min samboer er litt snurt fordi hans gave nå ligger i smykkeskrinet. Mellom oss selvsagt.)

Marianne Tefre lager rocka boho-smykker med sjel. Følg hennes instagram: @bymenorway og finn dine smykkefavoritter.

Smykkene oser av vibrasjoner fra Ibiza og LA. Det er symboler, skinn og herlige materialkontraster i denne kolleksjonen. Heia norsk design!

Kjære Marianne- tusen takk for smykkene. Jeg ble virkelig rørt og glad. 

 




 

Hallo hvit brud!

 

 

 

 

Hjertet mitt hoppet litt da jeg så AW15 til Moncler Grenoble. 

Dette er så humoristisk og grisesnobbete at jeg fikk umiddelbart lyst til å hente fram mine moonboots i svart lakk. 

Jeg har alltid tenkt at det blir enten Vera Wang, Leila Hafzi, Cecilie Melli eller Oscar de la Renta- hvis jeg noen gang skal stå hvit brud. Men det blir jo selvsagt i dun! Dunkjole! 

Jeg elsker som dere vet vinter og kulde- så lenge jeg har utstyr som holder. Og jeg skal love dere at jeg har ustyr. Men jeg har altså ingen dunkjole. Jeg sier alltid at jeg har en fot i fashion og en i fjellet: DUNKJOLE er jo svaret!

Moncler er kanskje definisjonen av snobberi. Følg dem på Instagram: @moncler og se lekre kjendiser i deres dunjakker og dunbukser. Glem Fifty Shades og det der. Fetisjen som gjelder nå er jo selvsagt DUN!

Jeg har aldri vært noen spesielt fan av merket da jeg sverger til mer tekniske og brukervennlige klær til fjells- men denne dunkjolen: DEN skal jeg ha på meg neste gang jeg er på Leirvassbu. Mon tro hva den koster?

(Bildene har jeg lånt av style.com)

 

 

 

Baker bikere?

 

 




Det store spørsmålet er: Baker Bikere?

Nei- Ikke jeg. 

Jeg digger skinn. Og tro ikke et sekund at jeg er inspirert av bondage og Fifty Shades of Fiasko. Jeg føler meg mye finere i skinn enn i bomull. 

Denne jakken med frynser koster en liten formue- så jeg har selvsagt ikke kjøpt den- men lånt den på Høyer Eger. Den er fra Barbara Bui. Jeg har ikke råd til dyre klær med mine friluftshobbyer. Men prøve dem- det kan en .

Denne lørdagen er jeg veldig- veldig  usikker på hva jeg skal gjøre av meg. Hva skal dere?

Jeg kan jo bare bruse med fjærene kanskje?

 

Foto: Anthony Huus

Yves Klein møter Pippi

 



 

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kulde, ski og vinter. 

Når det er kaldt lever jeg. Så enkelt er det. Jeg burde flytte til Svalbard eller Tromsø. Hva gjør jeg egentlig i Oslo?

Jo- i Oslo jobber jeg!

Fredag var jeg stylist og produksjonsleder for det norske merket Fleischer Couture. Vi var et kult team på sett for deres AW15 kampanjebilder. 

Jeg digger dette merket.  Du kjenner sikkert til dunkåpene deres som Sarah Jessica Parkar har ikonisert i Amerika. Back Home, spesielt rundt Ring 3, er kåpene også en stor favoritt. 

Flesicher Couture lager i tillegg myke ullklær med silke, og snittet er sexy. Helt frelst. Kashmir-plagg i elegante silhuetter har de jaggu også. Myke materialer er godt mot huden.

Men da jeg så denne Yves Klein blå dunjakken besvimte jeg litt. Er den ikke rålekker? Hvem sa at dun ikke er sexy? Jeg er sikker på at det finnes en rekke syke dun-fetisjer der ute. Jeg burde nesten blitt en. 

Når du skal ut på tokt, bruk gjerne farger. Spesielt du som liker å kjøre off pist. Det er mye skredfare rundt om kring nå. Spesielt på Vestlandet og jeg har helt harahjerte hver gang min kjæreste reiser dit  på eventyr. Jeg går jo bare langrenn om dagen, og det er vel ingen risiko.

Lytt til erfarne fjellfolk! Ikke ta noen sjanser! Og ikke bli inspirert av Tungtvann-sabotørene og bruk hvitt i fjellet. Bruk farger! Da vil du synes i terrenget hvis det forekommer en ulykke, og så vil du se fresh ut på bilder. Namaste. Shanti. Shanti.

 

 Fleischer Couture er designet i Norge og ble etablert i 2008 av Thea Eline Sundhell og Maja Mejlænder Fleischer. Filosofien deres er å kreere eksklusiv komfortestetikk som fusjonerer sport med ready to wear fashion. Designerduoen har spesialisert seg på tidløs og kvalitetsorientert ull og cashmere, varme parkaser og dunkåper som signaliserer eleganse og luksus. Fleischer Couture opplever for tiden en internasjonal boom etter at Sarah Jessica Parker fikk dunkåpen som sin favoritt i fjor. I dag satser merket stort internasjonalt.  

 

Slenger meg på!

 

 

 

 

Jeg slenger meg på. Kjæresten min hater dem. Mine slengbukser. Han synes det ser helt corny ut. Han sier selvsagt ikke corny. Han sier: 

- Dette liker ingen menn! Det er bekmørkt!
- Det er unaturlig. DU blir så skitten på beina. Ikke kom inn i leiligheten med de skitne buksene dine. Se på dem da! Ta av deg buksene i gangen!

- Æsj din jævla hippie. Skaphippie! Fy faen du er så sykt dobbeltmoralistisk!

Men jeg liker sleng jeg. Slengbukser får deg til å virke høyere. Og så får en liksom litt Jennifer Lopez rumpe.  Og selv om en blir sykt skitten av å bruke dem ute- forestill deg selv- du går og slenger på stoff og treffer gjørme og dritt på veien- så er jo dette en av sommerens største trender.

Jeg slenger meg derfor på! Men jeg skal kun bruke mine slengbukser når kjæresten min er bortreist. Som dere ser- er han borte nå.

Tee: Helmut Lang/Høyer Eger, Bukser: Genetic Denim/Høyer Eger, Clutch: Day Birger et Mikkelsen, Sko: Isabel Marant/Høyer Eger 

Behind the scenes før fest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I går arrangerte jeg et pre party for oss som jobber i Høyer før Costume Awards.

Vi satt i Baren på Eger og koste oss med sushi, champagne og et profesjonelt hår- og makeupteam.  

Jeg blir alltid veldig nervøs før slike hippe fashionfester. Jeg gruer meg liksom til å posere kleint på den røde løperen sammen med de "viktige personene". Jeg er bare en person bak fasaden og jeg har liksom ikke noe der å gjøre. Samtidig synes jeg det er herlig å pynte seg og ha på lekker kjole.  Hvem gjør ikke det?  

Folk som er "too cool for school" skremmer vettet av meg. Jeg blir usikker og føler meg stygg, dum og ukul.  

Heldigvis finnes det mange snille mennesker der ute og de liker jeg å jobbe med.  Corinne!

Første gang jeg møtte Corinne, husker jeg faktisk ikke. Vi var nok på opptak, jeg som stylist og hun som makeupartist. Nei- vent nå litt! Vi lagde en moteserie for Cosmopolitan og vi befant oss i en skatehall! Jeg likte dama øyeblikkelig.  

Når du er på sett eller backstage før fest, show eller catwalk MÅ du jobbe effektivt.  Corinne jobber lynraskt som en magiker! Hun er en people person.  

Jeg møter henne og ser fascinerende sliten ut.  Hjelp! Corinne! Lykke til med dette trøtte trynet-  roper jeg og gir henne en klem.  

Nå skal du slappe av og kose deg, får jeg til svar.

 Hun bruker 1 time på både hår og makeup!  

WOW! WOW WOW! Roper jeg og klapper i hendene som en temmelig hjernedød rosablogger.  Men har ikke alle jenter denne forfengeligheten i seg?

Jeg kjenner ikke meg selv igjen med krøller og en au naturale look. (Dette betyr alltid masse glød og solpudder, og det jeg liker best)

Denne dama vil jeg jobbe mer med.  

Nå har Corinne åpnet studio til oss vanlige dødelige folk. Vi trenger liksom ikke være modeller eller kjendiser for å gå til henne.  WickedHouse åpnet nylig og ligger på Karl Johan i Oslo.  Her møter du  Adam Schjølberg og Corinne Alice N Skau + en rekke blide, hyggelig hårstylister og makeupartister.  

Tanken bak wickedHOUSE, er at det skal være plass til flere ting under samme tak- forteller Corinne, mens hun tar tryllestaven over ansiktet mitt.  

WickedHOUSE er fotostudio, frisørsalong og stylingbyrå.

 Skal du gifte deg, på fest eller vil du bare se helt sjokkglamorøs ut, bør du sjekke ut dette stedet.  

Blide folk! LA OSS SAMLES!   

 

Her ser dere noen bilder fra festen!

 

 

 

 

 

(Kjolen jeg har på meg er designet av Pia Tjelta for By TiMo)


Fotocred: Sara Johannessen

Fashion et Flis

 

 

 

Jeg tok turen innom Costume Awards i går. Arbeidsplassen min ble kåret til "Årets beste Motebutikk" og det er veldig, veldig stas. 

Kvelden var koselig, uten de store skandalene.  

Jeg er en stor fan av norsk design og Pia Tjelta sin kolleksjon for By Timo er som en romantisk drøm- dog realistisk. WOW! Alle former og fasonger kan smette inn i disse kjolene. 

Er du lav: Sy den opp

Spiser du mye: Ta opp en knapp eller to

Vil du sexe: Ta opp ytterligere knapper

Er du formfull: Sving kurvene og os av femininitet. 

 

 

 

Suit me UP- Bli en POWER WOMAN!

 

 

 

 

 

Dressen oser av selvsikkerhet og pow wow makt. En hvit versjon gir meg umiddelbare assosiasjoner til Bianca og Mick Jagger sitt bryllup. 90-tallets gale white parties. Og nå sist Jennifer Anistons red carpet look. Suit UP!

Bruk gjerne dressen når du skal på elegante kveldseventer. Du skiller deg ut fra de andre som dukker opp i kjole. OG dressen blir aldri last season. Den kan du style med smykker og glamorøs makeup for å dresse opp, eller dresse ned med sneakers og en tee til. En kjole har kortere levetid enn dressen.  Did you know?

Min hvite dress er dansk design. Sand Copenhagen leverer en sublim og sofistikert kolleksjon for sommeren. 

Jeg har ikke på meg BH under blazeren og jeg hadde aldri stilt opp på jobben slik-  det må dere vite. 

 

Foto: @Fotografsara 

 

Goddess Guide

 

 

 

 

Sawadika!

I dag leker jeg at jeg er en gudinne. Av den gode sorten. 

The Goddess Guide:

Hvordan bli en gudinne?

Jo, det er sjokklett. Du er bare snill mot andre og snill mot deg selv. Og så setter du på deg en blafrende kjole og poserer. Voila! The Goddess Guide. 

Antrekk: Gammel Day Birger et Mikkelsen kjole. Solbriller fra YSL.

 

 

Lærdal vs. Thailand

 

 

 

I dag har jeg gått litt på Rando her i Lærdalsområdet. Vi kjørte et lite stykke opp en kronglete vei helt til bommen tvang oss til fots. Vi trasket oppover. I sekken hadde jeg 4 liter spyleveske for å få vekt- for å trene.  Ikke stort å snakke om egentlig, for temperaturen var mild og snøen kladdete- derfor velgte jeg å snu. Nå sitter jeg foran peisen.  

Vi later som jeg er i Thailand, selv om jeg er i Lærdal for øyeblikket.  

Lufta i Lærdal er mye bedre enn i Thailand. Det kan jeg skrive med store bokstaver. LUFTA I LÆRDAL ER BEDRE ENN I THAILAND. 

 De smiler og bukker mer i Thailand enn her i Lærdal og ellers i Norge. Men så blir jo det landet kalt for smilets land. Sawadika! Her i Lærdal smiler de kanskje like mye, men de smiler inni seg. Dette handler om kulturforskjeller og en kan ikke si hva som er riktig eller galt. Dette kalles for kulturrelativisme.  

Hva er så meningen med dette innlegget? Ikke noe spesielt egentlig. Jeg synes at kjolen er så fin og de grønne fargene fra planter og palmer gjør liksom susen.  

Intensjonen bak turen til Thailand var klatring. Så jeg har klatret. Når jeg ikke klatret, gjorde jeg vanlige ferieting. Som å bli matforgiftet.

 Railay Beach er nemlig et klatreeldorado. Blir du litt pirret nå?

 Jeg synes nettet i Lærdal er like bedrident som i Thailand. Derfor skal jeg lukke maskinen og åpne en flaske vin.

Vin! Du må ikke finne på å reise til Thailand for å drikke vin. Sjokkdyrt! Ta for Guds skyld med deg en kartong fra Gardermoen Tax Free. Da sparer du inn litt penger. Prisene på vin i Lærdal og Thailand er akkurat de samme. Kan du tro! Og en reiser jo til Thailand fordi det er billig og bra.

Hva gjør jeg egentlig i Lærdal? Jo, jeg liker meg her. Spesielt foran peisen og ute i naturen. Nå tror jeg jaggu skoene mine smelter. I Thailand trenger du ikke sko. Du kan gå i flip flops.  

Jeg vil også si, før jeg lukker maskinen, at maten i Lærdal vs. Thailand er i samme toppsjikt. Her i Lærdal spiser jeg hjort og bisser. I Thailand mesket jeg i meg kokosmelk og kongereker. Så du kan tro at det Lærdalske kjøkken fortjener langt mer ros og samme status som Thai-kjøkkenet. Kop kohn ka.  

Nei, nå må jeg gi meg.  

Bangkok rooftop sunset

 

 

 

 

 

 




 

Rødsprengte øyne. En skulle trodd jeg var allergiker. Men det er forurensningen. Bangkok er ikke Jotunheimen. Bangkok er Bangkok.  Når du besøker en storby- finn den feteste roof top restauranten! Jeg sjekket inn på The Banyan Tree og deres takrestaurant er ikke bare svimlende høyt oppe, den er meget god også! Er du på budsjett, kle deg nokså elegant og ta heisen opp til baren. Her samles en rekke turister for å nyte en iskald Mai Tai rundt 1730 til solnedgang. Vær tidlig ute, slik at du får plass i baren.

 Nå skal jeg drikke min drink (i virkeligheten er jeg tilbake fra tur og sitter nå foran peisen med dunjakke i Lærdal og fryser lett etter en nokså kjedelig skitur men vi later som jeg er i Bang-Bang Bangkok. Og i morgen skal jeg late som jeg er kommet meg til Krabi) 

 Sawadika!  I morgen er det nyttår! Hva skal du gjøre?   

 

 

Pust (og spis) for pokker!

 





 

Vi presser oss i dem. De sjokktrange kjolene som tilsynelatende skal få frem figuren vår. Men etter en 8-retters føler du at magen står ut som en luftballong og du sliter med pusten.  For puste må vi. Vi jenter trer på oss vonde sko og trange kjoler i festsesongen. Men tenk nå også på komforten! Skal du i en innbydende middag, bruk gjerne en vid overdel slik at du kan spise. Å sulte er ikke bare last season- det er idioti. Du skal nyte maten. Spis spis! Spis med hjertet. Så har det seg slik at hvis hodet ditt fungerer normalt, vil du også trene og bevege deg. Dette kalles balansekunst. 

Dagens oppfordring: SPIS! 

Fun Fact: Denne kjolen var så trang at jeg måtte bøye meg ned for å puste.  Det er jo bare å gratulere. Ergo dette er ikke en middagskjole. Ikke til meg. 

RYGG er det nye SVART

 

 

 



De fleste velger dyp utrigning nå i julebordsesongen, men har du tenkt at ryggen også kan være sexy å vise? Jeg har blitt mer og mer "tekkelig" med årene og velger gjerne varianter der ryggen flashes. Dessuten gir det et godt påskudd om å trene. Vi glemmer ofte å trene ryggen-for den synes liksom ikke. Men glem nå ikke at det er ryggen som holder deg oppe. Som gjør at du ser elegant ut. Og som gir deg holdningen til en gaselle. 

Jeg ser at jeg trenger en time hos frisøren. Jeg liker tydeligvis å ha beach looken hele året. Og litt sminke vil nok gjøre susen over det trøtte trynet mitt. 

Kjolen jeg har på meg er fra mitt nye favorittmerke 2NDDAY. Dansk design. 

Rygg deg. Et tips er å ta 5 solhilsener hver eneste morgen. Jeg skal vise dere rygg jeg. Gi meg et par uker. Helt sant!

 

5 Partysko- regler!

 

 

 

Her kommer mine beste partyskoregler. 

1. Har du brukt en månedslønn på sko- investerer du også i et besøk hos skomakeren. Legg på såle! Sjokkviktig. 

2. Du bør kunne gå minst 50 meter i dinne nye partysko. Husk at du skal se elegant ut- ikke som en traktor på stylter. 

3. Skopose! Ja, du bytter til partyskoene når du kommer på party. Før party kjører du UGG- etter party kjører du UGG- nachspiel kjører du barbeint. 

4. Rett opp ryggen! Å se en krumbøyd skikkelse på høye heler er like stykt som sykdom. 

5. Pedikyr deg! Ikke ha blodsprengte tånegler og hard hud på føttene- selv om det er vinter. Det er party nå. Untz. 

 

Little Pink Dress

 




 



 

En stor deilig ullgenser kan også brukes som kjole. Her har jeg på en oversized fra Day Birger et Mikkelsen til sandaler fra Alexander Wang. Ringen min er fra Chloe/Høyer Luxury. En sexy outfit når kjæresten din kommer hjem fra jobb. Hvor ofte ser han deg i joggebukse? Dropp den! Kjør ull!

 

Deilig norsk kasjmirdesign



 

 



 

Luksuriøs komfortestetikk    

Det er soft, feminint, urbant og tidløst. Det norske merket Fleischer Couture serverer de beste vinterklærne, synes jeg. Ja, vi kjenner jo til deres sjokkgode dunkåper, men nå har merket i tillegg ekspandert med kasjmirgensere. Jeg elsker min blå genser som i tillegg har en urban passform. Den blir litt nuppete etter vask, men det gjør all kasjmir. Og litt nupp er bare kult anno up and coming 2015.

 Votter, luer og selvsagt det fantastiske merinoullundertøyet med en dæsj av silke har de også på sitt reportoar. Dette smelter på kroppen. 

 

Fleischer Couture er designet i Norge og ble etablert i 2008 av Thea Eline Sundhell og Maja Mejlænder Fleischer. Filosofien deres er å kreere eksklusiv komfortestetikk som fusjonerer sport med ready to wear fashion. Designerduoen har spesialisert seg på tidløs og kvalitetsorientert ull og cashmere, varme parkaser og dunkåper som signaliserer eleganse og luksus. Fleischer Couture opplever for tiden en internasjonal boom etter at Sarah Jessica Parker fikk dunkåpen som sin favoritt i fjor. I dag satser merket stort internasjonalt.  

 

Støtt norsk design! 

Den perfekte julegaven

 

Kvinner elsker å lage planer. 

Selv skriver jeg alltid en lang liste før arbeidsdagen starter med alt jeg skal gjøre. Min venninne Samen ga meg nylig denne lille boken. Her kan jeg notere hva jeg gjør hver eneste dag i 5 år! En 5-års bok! Dette må jo bare være den perfekte julegaven!

En linje hver dag i 5 år- lyder mantraet fra boka. 

Dette blir spennende å se. Om fem år er jeg 40. Herregud. 

 

Slik kler du deg til julebordet!

 

 

 

 




 



 

Nå er det snart julebordssesong. For litt siden ble jeg intervjuet av Finansavisen der jeg ga mine tips, råd og vink. 

Slik lød vår samtale:

 Avis: For veldig mange er det å finne festantrekk skrekken selv. Har du noen enkle tips til de som synes dette er vanskelig?

Elisa:  Er du komfortabel, smiler du og smiler du har med ett en god stil. Dette er det beste festantrekket for alle, selv for de som blir skrekkslagne av å finne festantrekk. Jeg kan gjerne gi dere en liten huskeliste: 

 

1. Start med kjolen, ikke detaljene- sa Coco Chanel. Fokuser på en ting av gangen: Har du en lang og enkel, kjole- kan du supplere med ekstravagant tilbehør. Velger du derimot paljetter- dropper du selvsagt smykkene.

2. Makeup. Moteikon Carine Roitfeld sier: Ha enten fokus på lepper eller øyne. Husk dette! YSL har for sesongen en eklektisk sotete øyemakeup- gå gjerne for dette, men da bør du velge bort den knallsterke leppestiften. Velger du fokus på øyne, velg gjerne løsvipper i moderat lengde. Da bevarer har du looken hele julen, og er et godt tips til stressede småbarnsmødre.

3. Sko. Velg sko du føler du kan gå 100 meter i. Ikke mindre . Nødvendigvis ikke mer heller.

4. Kropp.  Det er ikke flatterende å gå med kort og utringet kjole, selv om du kanskje er singel. Eleganse, er stikkord. Vær heller aldri misfornøyd med kroppen din!    

 

Avis: Hva er ditt beste tips for å gjøre partyantrekket fullkomment?

Elisa: Promillen! Din stil blir ødelagt av høy promille. Husk å drikke vann!  

Avis: Har du noen forslag til damer som ikke liker å gå i kjole under julebordet?

Elisa: Le Smoking er alltid en sexy klassiker. Til en hvit skjorte vil du ose av sofistikert glamour. Vil du vise litt hud, velg dressbukse til en silkesinglet- det er også en elegant look.

 

Kjolen jeg har på meg for anledningen er fra Dagmar. Et av mine favorittmerker! 

 

Foto: Una Isabelle

KJØP DIN EGEN RING

 

Da en viss person jeg kjenner trodde at en ring til en kvinne kostet tretusen kroner, stakk jeg heller og kjøpte min egen. Så nå har jeg ring! 

Og fy farao, den er så fin! Og til den nette sum av attenhundrekroner har jeg en helt vanvittig nydelig, elegant, og smakfull ring på min hånd. Nei Gud, ser jeg at det er rosa emalje her? Jeg klapper i hendene og hvisker hurra. 

Dagens moral: 

KJØP DIN EGEN RING. Den er MYE finere. Fordi du har kjøpt den SELV.

#WOMANPOWER

 

RIng fra Chloe/Høyer Luxury

 

Dagdrømmer i svart kjole

 

 

 



 

Hei Bloggen! I dag kjører jeg svart på kontoret. Enkelt og alltid elegant. Denne kjolen er fra Day Birger et Mikkelsen og er en silkedrøm. 

Jeg drømmer mye. Kanskje ikke så mye som svarte silkekjoler, men det kan en dagdrømme om!
 

Norsk design som leverer

 

 

 

 




 

Heia norsk design!

Forrige uke tok jeg turen innom the Thief for å se den nye kolleksjonen til Marthe Kvevli Valeberg aka by Magmalou ( hun har forresten også en Side2 blogg). 

Silhuettene er løse og lette. Fargene som en fin sommernatt. Stilen er tidløs og veldig Skandinavisk. Marthe bør være stolt! Antrekkene kommer i butikk over nyttår, enn så lenge kan dere sjekke ut butikken til Marthe som ligger i Oslo. 

Vi heier på norsk design og vi må heie på hverandre!

 

Fotograf: Sara Johannessen (@fotografsara)

 

Vise mage på kontoret?

 

 

Hei bloggen!

I dag prøvde jeg dette antrekket og jeg kommer aldri i livet til å tørre ha det på meg på kontoret. Det er rett og slett ikke riktig å gå som en liten tøyte på jobb. 

Men jeg liker antrekket og til styling er det perfekt. Hva en ser på bilder og hva en faktisk går med i virkeligheten, er jo to ulike verdener. 

Skjørtet og toppen er fra det svenske merket Dagmar og jeg har stor respekt for merket som oser av kvalitet. 

Men denne toppen? Nei- ikke i virkeligheten. Kun på foto.

#dagmar 

 

Fashion for Breakfast

 

 

 



 



 

 

 




Heia Bloggen!

I dag var jeg vertinne for et frokost event for presse og bloggere på Høyer Eger.

Jeg liker aldri å stå foran en forsamling å snakke, men i dag gjorde jeg noen smarte grep da jeg sto opp. 

1. Først tok jeg 5 solhilsener

2. En kald dusj

3. Så hørte jeg på yogamusikk mens jeg gikk til trikken.

4. Så tenkte jeg: Herregud, dette er ikke en konferanse om verdensfred- det er en hyggelig julefrokost. Da gikk det bra. 

For anledningen lånte jeg en kjole fra merket Theroy. WOW! Dette merket er veldig fristende.

Men da eventet var ferdig, tok jeg på meg mine oversized 501 og en hettegenser igjen. 

Livet har mange ansikter. 

Ønsker dere alle en herlig dag i regnet!

 

 

 

Norsk Arm Candy

 

 

 

 

Jeg elsker tynne armbånd. Og som alltid heier jeg på norsk design. 

De øverste bildet:

Her har jeg på et søtt armbånd fra Imotion Essentials (@emotionessentials). Det norske merket hyller estetikken fra sport og spiritualitet. Dior- armbåndet er vintage. 

 

 

Det nederste bildet:

Også her har jeg på armbånd fra Imotion Essentials. Det tynne perlearmbåndet er fra norske Marianne Tefre som lager smykker under navnet By Me.

Stor respekt til designerne og my arm is a candy.

 

Lady in Red

 

 



 

Lady in red is dancing with me. Cheek to cheek. Check!

Jeg får rare blikk fra fashionistaene på jobben. De tror jeg ikke ser det, men det gjør jeg. Jeg ser dere!

Jeg går nemlig som regel i Gore Tex fordi det regner ute. Svisj-svisj- du hører jeg kommer. Men dette er ikke riktig dresskode. Jeg forstår dem og deres blikk, selv om jeg selvsagt sverger til Gore Tex over noe annet.

Jeg mener selvsagt at en bør kle seg akkurat som en vil, men sånn funker det ikke. Det går ikke i praksis. Dette handler om kulturelle koder. Det hadde for eksempel  tatt seg ut om en kirurg gikk i røde skinnbukser og ikke i sin sterile drakt. Jeg må også tilpasse meg miljøet. Sånn er det bare.

Jeg heier på dere som ikke er enig med det jeg sier. Dette skaper fargeklatter og uten fargeklatter er det visuelle motebildet sjokk kjedelig.

Konklusjonen i dette innlegget er kanskje at jeg er kjedelig. Men OMG for noen fete bukser!

Rød Skinnbukse: Helmut Lang/Høyer Eger

Tee: Helmut Lang/Høyer Eger

Boots: Chloe/Høyer Luxury

 

Black or white or both

 

 

 

 

 

 

 Det er viktig å ha et nyansert blikk på verden- ikke bare se tingenes tilstand i svart og hvitt. I dag ser jeg litt smårocka og skeiv ut. Jeg er egentlig ikke noen av delene, men liker tydeligvis å se litt sånn ut. I dag. 

Blazeren er en klassiker, til tross for rock chic look. Til en hvit tee vil du likevel se elegant og tidløs ut. Klar for møtebonanza er signalene du vil sende. 

Jeg ser at jeg har vasket min hvite Tee fra Helmut Lang på 60 grader, for den har fått en del nupper. Men jeg liker det. 

Tee: Helmut Lang/Høyer Eger, Blazer. By Malene Birger/Høyer Eger, skinnbukse: Hunkydory

 

Fra jobb til fest


Jeg er en meget stor tilhenger av en svart garderobe! Dette blender inn i ethvert landskap. På kontoret og møtevirksomhet, men også til after work. 

Dette skinnskjørtet og skinntoppen fra Day Birger et Mikkelsen, er ikke bare elegant, men også småsexy. På dagtid har jeg en kardigan over, på kvelden tar jeg den av. Voila!

#daybirgeretmikkelsen 

Fashionparadis i Bergen

 På fredag satt jeg snuten og skinnbuksene mine mot Bergen for å være med på åpningen av Høyer Bergen. Dette blir og er trolig Norges fineste butikk. Den ærverdige gamle banken i sentrum er nå transformert til en oase av fashion og trend- til han og henne. En fornemmelse av museum møter mote- får du her. Det er ikke hver dag en gammel bank blir til butikk. Skal du til Berrrrrgen, sjekk ut Høyer butikken. Et motemust til den stilbevisste. 

Antrekk for åpning ble en favorittstil: Svarte skinnbukser til hvit tee og pumps. 

#Hunkydory #HelmutLang #IsabelMarant

Foto: Una Isabelle Handzic

Gatesmart

 

 

 


 

 Som PR-ansvarlig i Høyer er det mye møtebonanza. Høyer PR er så heldige og jobber med Canon på en rekke eventer. I går tok jeg turen innom deres head office i Oslo for å se på muligheter.  Muligheter er et godt ord. Hva er mulig? Alt er jo mulig!  

Jeg trodde Canon kun hadde fotoapparater, linselus og scannere. Men det er jo så mye mer! Jeg vil selvsagt ikke avsløre hva de kan skape. Men sofaer av papp, fliser og lysekroner- er bare noen top secret eksempler.  

Her ser dere meg titter og klekker ut ideer.  

Psst1! Sjekk ut armbåndene! Ønsker du også en slik gjør du følgende: Du sender 100 til 2277 (kr 100,-) og da du vil da motta en melding fra Kreftforeningen. Ta screenshot av meldingen og send den sammen med navn, adresse og størrelse på armbånd som en melding til Fuck Cancer på Facebook. Finnes i str. 16-17 cm, 18-19 cm og 20-21 cm.  Sjekk også ut innsamling.kreftoreningen.no

 

Psst2: Legg merke til Lee. Jeansen har en liten oppsving på hipsterbarometeret om dagen. Veldig fornøyd med cut og komfort. Disse buksene har jeg hatt i seks år! 

 

Hatt: Rag&Bone: Høyer Eger/Kåpe: Sand Copenhagen, Jeans: Lee, Hood: Spiritual Gangster, Fotoapparat: Canon G16, 

 Foto: Una Isabelle Handzic 

Sko deg

 

 

Kan du se hvilke sko som koster skjorta? Tenk også komfort når du kjøper sko. Selv har jeg fascinerende brede føtter. Jeffery Cambell lager solide sko til gunstig pris. Er ikke mine boots med frynser tres cool? De er last season, men det finnes utallige varianter på nettet. De røffe bootsene med steiner er fra Chloe/Høyer Luxury, og er en solid støtte til min raske kropp. 

Når du kjøper nye sko: 

- Legg såle hos skomakeren. Da holder de i flere sesonger. 

- Impregner dem! 

- Ikke sett deg på sykkelen og tråkk langt. Da blir skoene ødelagt. Ha sykkelsko!

- Børst dem slik at skitt forsvinner. 

Frukt og grønnsaker

 

Hei! I dag skal jeg handle frukt og grønnsaker på Grønland. Der finner du masse eksotisk frukt. Selv foretrekker jeg bær, men en kombi er bra. Jeg drømmer om polare eventyr.

Outfit: Tee: Iro/ Bukse: Genetic Denim/ Belte: Sand Copenhagen

Den mørke dagen

 

I dag er det bekmørkt for meg. Svarta natta. Mange sverger til farger, men jeg liker meg best i svart. 

I dag er det møtedag og jeg føler meg langt mer komfortabel og proff når jeg går i svart.  

Topp: Rag&Bone/Høyer Eger, Hatt: Rag&Bone/Høyer Eger, Fuskepelsjakke: Sand Copenhagen, Jeans: Genetic Denim, Støvletter:Tag Your Shoes. 

 




Fun Fact: Tag your shoes!  Norske Pia Haugseth er nå i gang med et nytt prosjekt som gjestedesigner hos TagYourShoes.  #TheFoxy, #Thestrutter, og #TheOutstanding er sko som er tilpasset kvinnen, og hennes omgivelser.  Vær den beste versjonen av deg selv, for når du føler deg bra, får du andre til å føle seg bra- skal merket signalisere. 

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

Urban Outfitter



 

Fakta: Moten gjentar seg selv. Ergo aldri kast noe! Disse denimbuksene fra Helmut Lang kjøpte jeg i min studenttid som lovende 20-åring. Jeg har lappet dem, sølt maling på dem, klippet dem opp, ja- jeg har sågar et hull i bukserumpa. Men som jeg er glad i dem! 

Merket Dickies opplever også en renessanse om dagen. Vi har jo Calvin Klein trenden akkurat nå, som i skrivende stund allerede er en yesterday- siden alle går i det. Dermed velger jeg Dickies. Dette merket symboliserer en symbiose av skate og veteranbiler- hvis jeg har forstått det riktig. 

Vesken. Den har jeg lånt av fanatastike Una som er min fotograf. Jeg sparer nemlig til ny sykkel og unner meg ikke en sjokkdyr veske fra Givenchy- at the moment. Legg merke til at jeg bruker klatrehjelm til sykkelhjelm. Jeg vet ikke om det er trygt, men jeg liker det. Selv om det ser helt idiot ut. (Una som er 25 år, blir litt flau) Dessuten er jeg litt gjerrig. Liker ikke å både kjøpe klatrehjelm og sykkelhjelm. 

Pumps! En klassiker. Disse er fra Isabel Marant/Høyer Sjølyst. Jeg har brede føtter, men etter at jeg blokket dem ut hos skomakeren klarer jeg å gå ca. 500 meter i dem. 

Solbriller: Ray Ban er også en stayer. 

Har jeg en mening med dette innlegget? Ja! Tre ting. 

1) Gjenbruk

2) Kjøp klassiske items

3) Kjør din egen stil. 

 

Ps! Sverger du til friluft: Sjekk ut min trening/reiseblogg: www.muzungustyle.com 

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

#Dickies #HelmutLang #IsabelMarant

I am Fake!

 

 

Fake Fur! Fuskepels er en av sesongens store trender. Gå enten på loppisjakt og finn autentiske varianter fra 70-tallet, eller kjør kontemporært.  Denne er fra merket Sand Copenhagen og oser av va va voom.

Are you fake?

 

Jakke: Sand Copenhagen/ Tee: Mardou & Dean/ Jeans: Acne Armbånd: By Me

#SandCopenhagen #fakefur #byme

 

Fotocred: Una Isabella Handzic- Love you!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUMP & RELAX

 

Jeg sverger til komfortestetikk, selv om det gir rom for dobbelthake. En jumpsuit er en god investering, så lenge du ikke er sjokklang i ryggen. Da får du lett cameltoe. Men det ser jo ingen, når du sitter! Jeg er også skikkelig glad i drikkeflasken min som har vært med meg på tur til India og Mosambik. 

Jumpsuit fra Dagmar. Gelelakk på neglene fra Kasja i Tordenskjoldsgate 7 i Oslo. 

Fotocred: Una Isabella Handzic

 

Ferietid!

 

 

Jeg trenger sommerferie! Og nå er det endelig dags! Når du leser dette har jeg tatt av meg paljettkjolen fra By Malene Birger/Høyer Eger og fjærpryden og satt på meg fjellklærne og skrudd av telefonen. Men hei! En blir litt ko-ko når en tar en sen sommerferie og denne stilen- min outfit of the day- synes jeg ble riktig så cool. Twin Peaks møter Dynastiet!

Ses om en uke! 

Behind the scenes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

Jeg elsker å jobbe på opptak. Det er en hektisk dag med masse fine folk på jobb. 

Her ser dere behind the scenes med Høyer Humans vinnerne. De blir kampanjemodeller for Høyer i ett år. 

Lurer på på hvordan dagen forløper på opptak?

Jeg kommer med mine to assistenter som legger alt av tilbehør og klær fram. Sammen med stylist går jeg så gjennom antrekkene for tusende gang. Assistenter steamer klærne. Så snakker vi om håret og makeupen. Hårstyliten og makeupartisten lager en plan med sine assistenter og sammer blir vi et super team. Knips knips! Vi tar bilder, ser på dem og diskuterer. Så blir det rom for impulshandlinger. Jeg kaster av meg klærne og tester ut komboen med paljetter og indianerfjær. Det funker! Eller, kanskje ikke? Vi tar en pause etter 3 bilder og spiser en solid lunch med raske karbohydrater. Så tilbake til arbeid. Knips! Knips! 

Etter 8 timer er vi ferdige. Resultatet ser du i butikkvinduene til Høyer nå.

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

 

 

Back to school

 

 

 

Det er endelig skolestart! Jeg har fått meg ny sekk fra Stella McCartney/Høyer Eger. Jeg sverger jo mest til fjellsekker, men denne var så chunky at jeg bare måtte låne den litt. Husker du din første skoledag? Min var veldig skummel. En som het Rune lugget meg fordi jeg hadde en sekk som skilte seg ut. Makan!

Belte: Carla & Jade/ Bukse: Genetic Denim/Tee: Iro/ Skinnjakke: Alexander Wang/Høyer Eger. 

Foto: Una Isabella Handzic

Studio 54

 

 

Det er fredag det er fredag det er freeedag! I morgen skal jeg på fest. Denne lekre Studio 54 kjolen fra By Malene Birger sitter som et pølseskinn. Når du skal på fest, føl deg komfortabel. Du sprudler og koser deg- når du er komfortabel. Desto trangere sko og kjole, jo surere blir du utover kvelden. Ingen menn liker sitronkvinner.  Jeg sier ikke at dresskoden er allværsjakke! Men tenk at du skal ha på deg antrekket i mange timer. 

Lag også en liten krisepakke som du putter i festvesken. Dette kan være gnagsårplaster, concealer, fuktighetsspray og skoskift (jeg har alltid med meg Converse i skoposen)

Neste uke skal jeg bare skrive om fjell. Fjellet er min lidenskap. Fashion er min jobb. 

En helt vanlig dag på jobben

 

 

 



 

Smiskepisken! I dag har jeg en så utrolig vanlig dag på jobben. Jeg drikker kaffe og leker litt med klærne. Jeg synes det er viktig at vi leker litt med klær. En må ikke alltid følge en trend og uniformere seg som alle andre. Vær deg selv. Fy farao, det er så moro det! Finn fram din indre Pippi Langstrømpe. Hun er der!

Kåpen jeg prøver er fra Lanvin og den er veldig tung. Den er nok ikke helt i min gate- men for fem minutter var den det. 

#fashion#fun

Summer Office Style

 

 

 

 

 

Ferietiden er forbi. Jeg er på plass på kontoret som PR ansvarlig i Høyer. Jeg pleier vanligvis å ha en litt mer sporty look, men i dag kjører jeg LBD med bikerboots til. Jeg elsker biker boots! Hvis dere kikker bak skrivepulten min, ser dere en militærgrønn sekk fra Berghaus. Ergo mitt mote-alibi--DNA er bevart. #litekult #trescool

LBD funker til alt. Jobbhverdag og fest. Kjæresten min syntes dog denne varianten var litt i korteste laget på jobb. Når jeg ser bildene, er jeg delvis enig. (Det er rart en ikke ser seg selv før det er for sent!) En bør kle seg en anelse konsertativt på jobb. Går du for slike korte varianter, bruk i det minste bestemortruser og ikke string fra Agent Provocateur. Jeg mener, du skal jo bøye deg ned og hente ting du mister i gulvet i løpet av dagen! 

LBD lommeparlør:

- Velger du LBD på jobb tenk på lengden. Er den kort- velg strømpebukser til. 

- Dress down or dress up: LBD kan du style på utallige måter. Chanel sa: Start med kjolen ikke detaljene. #word.

- Casual LBD look: Velg boots eller denimjakke til. 

- Elegant LBD look: Heler og trench. 

Antrekk: Kjole fra T by Alexander Wang/ Biker Boots fra Frye/ Sekk fra Berghaus/ Peacearmbånd fra Efva Attling/ Øye-armbånd fra Camilla Prytz/ Halskjede har jeg lånt av mamma og er fra Chanel. 

 

Nå skal jeg svare på mail og drikke vann. Husk å drikke minst 2 liter vann om dagen! Da blir kroppen glad. Stor klem- Elisa

 

#Høyer #berghaus

Fotocred: Maria Riis/mariariis.com

Smykk deg!

 

 

Jeg er en tilhenger av både less is more samt more is more. Når jeg kjører masse armbånd, velger jeg lite rundt halsen. Har jeg to halskjeder velger jeg færre armbånd. Det handler om balanse og estetiske signaler. Her har jeg på et sølvkjede med indianermotiv av den norske designeren By Me. 

 

Skikkelig arm candy material. Armbåndene med perler er fra norske By Me. De afrikainspirerte arbåndet kjøpte jeg på Le Bon Marchè i Paris. Peace tegnet er fra Efva Attling. 

 

Diamantring stjålet fra mamma. Armbånd med perler fra By Me. Peacetegn fra Efva Attling. 



(Fotocred: Maria Riis/Maria.riis.com) 

Fjellrevinne

 

 

 

 

 Har du vært på fjellet i sommer? Sjekk ut dresskoden! 

Fjällreven lager klassiske og elegante allværsjakker. Prefekt på festival, jobb eller ute på byen- hvis du styler den riktig. (Prøv allværsjakke med paljetter- og du vil ose av va va voom!) Jeg er veldig glad i oransje på fjellet. Det er turfargen min og gir alltid godt humør. Jeg er i tillegg mer opptatt av kvalitet enn kvantitet, og jeg vet at denne jakken kommer til å bli enda kulere når den er slitt. Jakken kom ut første gang i 1968 og ble en umiddelbar klassiker. Fjällreven er fra Sverige og er like ikonisk som Levi's. Nå har de også åpnet butikk på Karl Johan i Oslo. Merket opplever nemlig en renessanse blant hipstere, intellektuelle turgåere og friluftsentusiaster. Bor du utenfor Ring 3, har de også en god webshop. Bonusglede: De store lommene gir plass til kamera og niste. 

 

 

Jeansjente

 

 

 

Jeg kjøper ikke mye klær. Men det er noe med  jeans... Det er akkurat som jeg er redd for å gå tom.  Merker som Wrangler, Levi's, Acne, MiH, Mardou & Dean og Genetic Denim er mine soleklare favoritter.  

Boy Friend: Når du går i boy friend jeans, husk på holdningen din! Jeg faller litt sammen i ryggen når jeg går i store bukser. Dessuten føler jeg meg mer rampete i boy friend, det er trolig en psykologisk effekt. Nesten så jeg spytter litt på gata. 

Stretch: Kjøper du behandlete stretch bukser, må du regne med at de fort blir ødelagte. Stretch er som en sjokktjukk strømpebukse. Har du en dårlig dag der en føler seg oppblåst, blir en liksom enda større i stretch. Har du en god dag, føler du deg som en rockestjerne anno 80-tallet. 

High Waist: Er lommene riktig plassert- så de ikke havner under rumpa- kan du få en riktig snasen rumpe i high waist. Beina kan også bli en smule lengre. Men pass på camel toe!

Denim på Denim er sommerens nøkkellook, mener jeg. Det er rampete, modig og uniformert. 

Skal du på fest er en hvit tee og rød leppestift gode kombinasjoner til dine jeans. Og et par høye sandaler. Da smeller du godt i asfalten! 

 

 

Fotocred: Maria Riis/mariariis.com

 

 

Den Lille Hvite

 

 

 

Jeg ELSKER hvite blondekjoler! Før pleide jeg å samle på dem. Jeg hadde et stort prinsesseskap med blonder. Nå har jeg byttet ut blondene med fjellklær. Ce la Vie! Men noen favoritter bruker jeg fortsatt, selvsagt. Den Lille Hvite er genial om sommeren. Den symboliserer romantikken og uskyldigheten. Samtidig er det et sublimt snev av sexiness over den. Ikke bruk mye makeup til Den Lille Hvite. Gutta liker det alltid best au naturel. Da skinner du en tilsynelatende naturlig glød. Velg gjerne sko som er nøytrale, hvis du vil opp i høyden. Skal du på strandfest, er en fin panamahatt et godt stylingtips. Det beste styling tipset er dog alltid å være rak i ryggen. Husk å ta skuldrene dine tilbake og skyt kroppen i været. Som du ser, er jeg ganske dårlig til det. Hvor mange blondekjoler har du i skapet? Ta dem fram, da vel!  

Dame bak sete

 


Sykkelen er statussymbol i urbaniteten. Sykkelen din skal ha en historie og vitne om høy designorientasjon. Selv sykler jeg på en Kombi som min venninne Åse fant på fyllinga for noen år tilbake. Jeg elsker den! Men jeg må si at jeg ble meget imponert da jeg så DBS sine nye bysykler. Dette er nyklassisisme! DBS kommer nå med en helt ny sykkelserie basert på storbylivet. Her ser du DBS Golden (dame). Jeg ønsker meg egentlig en tiara og duntøfler i 35- års presang, men nå er jeg usikker. Tror jeg ønsker meg sykkel!

(Innlegget er ikke sponset, heller lanseringsblogostikk.)

DAGEN JEG MØTTE CARINE ROITFELD

 

 



 

 

 

 

Den tidligere moteredaktøren i Franske Vogue, og nå global moteredaktør for Harper's Bazaar, er et stort forbilde for meg. (Moteserien du ser her er hentet fra Harper's) Det eklektiske moteikonet leker med stiler, farger og uttrykk. Mix&Match. Crap med Haute Couture. Det ligger en sublim humor i moteseriene hun styler og skaper. Dette er mote. Dette er kunst! 

Jeg møtte tilfeldigvis moteikonet i Agent Provocateur butikken i Soho, NYC for noen år tilbake.  Jeg gikk bort og sa at jeg er en «huge fan». «Merci», svarte hun. Så la jeg ansiktet mitt i rumpen på en av utstillingsdukkene som poserte meget seksuelt på et glassbord. (Jeg gjorde det ikke med vilje, det var en naturlig handling fordi jeg var så bakfull). Da begynte Madam Roitfeld å le.  Jeg husker det var en meget feminin og sofistikert latter. Det tok ikke lang tid før butikksjefen kom bort til meg.  Jeg frøs til.  «Du får 50 % på alt i butikken,» hvisket butikksjefen til meg.  Jeg husker jeg kjøpte meg rosa nettingstrømper og en bitteliten stringtruse.