hits

september 2014

Fashionparadis i Bergen

 På fredag satt jeg snuten og skinnbuksene mine mot Bergen for å være med på åpningen av Høyer Bergen. Dette blir og er trolig Norges fineste butikk. Den ærverdige gamle banken i sentrum er nå transformert til en oase av fashion og trend- til han og henne. En fornemmelse av museum møter mote- får du her. Det er ikke hver dag en gammel bank blir til butikk. Skal du til Berrrrrgen, sjekk ut Høyer butikken. Et motemust til den stilbevisste. 

Antrekk for åpning ble en favorittstil: Svarte skinnbukser til hvit tee og pumps. 

#Hunkydory #HelmutLang #IsabelMarant

Foto: Una Isabelle Handzic

NORMCORE

 

Normcore. Årets snakkis. Normcore er en unisex fashion trend vi ser mye av på gatebildet om dagen. Trenden startet i Amerika, nærmere bestemt NYC- blant kunstnere og gallerister. Stikkord er urbanitet, tidløshet og komfort! Gode joggesko, myke gensere som varmer, tidløse frakker og en liten dæsj av nerdete signaler. At Seinfeld skulle få en populærkulturell renessanse, skulle de færreste tro. Men se noen episoder av den ikoniserte serien fra 90-tallet og hent fashion tips! 

Dagens Normcore outfit består av: 

Joggesko fra Asics. Disse har jeg fått til test av produsenten. Jeg kommer ikke til å løpe i dem, men gå i dem på jobb. Sålen er så myk og gir en følelse av first class. Dette er so å gå på en deilig tempur madrass. Skoen heter Gel-Nimbus 16.

Jeans: Lee er en klassiker og denne buksen har jeg eid i 6 år. 

Ullgenser: Dette er en herregenser fra merket NN07. 

Frakk: Ullfrakk som bare blir bedre jo mer slitt den blir. Denne er fra Dagmar. 

Legg merke til at jeg har håret ustelt og ser veldig lite glamorøs ut. Fravær av maskara og neglelakk. Jeg ser rett og slett litt kjedelig ut. Men så komfortabelt! 

Normcore. Welcome. 

#Asics #NN07 #normcore #Dagmar 

Gatesmart

 

 

 


 

 Som PR-ansvarlig i Høyer er det mye møtebonanza. Høyer PR er så heldige og jobber med Canon på en rekke eventer. I går tok jeg turen innom deres head office i Oslo for å se på muligheter.  Muligheter er et godt ord. Hva er mulig? Alt er jo mulig!  

Jeg trodde Canon kun hadde fotoapparater, linselus og scannere. Men det er jo så mye mer! Jeg vil selvsagt ikke avsløre hva de kan skape. Men sofaer av papp, fliser og lysekroner- er bare noen top secret eksempler.  

Her ser dere meg titter og klekker ut ideer.  

Psst1! Sjekk ut armbåndene! Ønsker du også en slik gjør du følgende: Du sender 100 til 2277 (kr 100,-) og da du vil da motta en melding fra Kreftforeningen. Ta screenshot av meldingen og send den sammen med navn, adresse og størrelse på armbånd som en melding til Fuck Cancer på Facebook. Finnes i str. 16-17 cm, 18-19 cm og 20-21 cm.  Sjekk også ut innsamling.kreftoreningen.no

 

Psst2: Legg merke til Lee. Jeansen har en liten oppsving på hipsterbarometeret om dagen. Veldig fornøyd med cut og komfort. Disse buksene har jeg hatt i seks år! 

 

Hatt: Rag&Bone: Høyer Eger/Kåpe: Sand Copenhagen, Jeans: Lee, Hood: Spiritual Gangster, Fotoapparat: Canon G16, 

 Foto: Una Isabelle Handzic 

Sko deg

 

 

Kan du se hvilke sko som koster skjorta? Tenk også komfort når du kjøper sko. Selv har jeg fascinerende brede føtter. Jeffery Cambell lager solide sko til gunstig pris. Er ikke mine boots med frynser tres cool? De er last season, men det finnes utallige varianter på nettet. De røffe bootsene med steiner er fra Chloe/Høyer Luxury, og er en solid støtte til min raske kropp. 

Når du kjøper nye sko: 

- Legg såle hos skomakeren. Da holder de i flere sesonger. 

- Impregner dem! 

- Ikke sett deg på sykkelen og tråkk langt. Da blir skoene ødelagt. Ha sykkelsko!

- Børst dem slik at skitt forsvinner. 

Natur og kultur

 

 

 

 
 Jeg sitter hjemme og tenker så det knaker: Hvilken farge skal det være? Så velger jeg blått! Mørkeblått med to lag. Denne fra YSL gir sågar et mønster i lakken. Veldig kult. Deretter tar jeg på meg slagstøvlene mine og beveger meg ut i paradiset: Naturen. Og gjett hva? Jeg har samme farge på neglene som blåbærene der ute. For en lykke! Både overfladisk og rent overraskende euforisk. 

Psst! Armbåndet er norsk design fra BY Me.

#YSL #blåbær #byme

Frukt og grønnsaker

 

Hei! I dag skal jeg handle frukt og grønnsaker på Grønland. Der finner du masse eksotisk frukt. Selv foretrekker jeg bær, men en kombi er bra. Jeg drømmer om polare eventyr.

Outfit: Tee: Iro/ Bukse: Genetic Denim/ Belte: Sand Copenhagen

Kate Moss et moi 
Hvem er ikke fan av Kate Moss? Damen er en levende legende. Hvis du allerede ikke har den, bør du sjekke ut KATE MOSS boken av fotografen Mario Testino. Inspirerende, humoristisk og pop-tastic lesning. Skate or die- sier noen. Jeg velger Kate. 

Foto: Una Isabelle Handzic

#Katemoss 

MIN skattekiste

 
Jeg liker småting. Når jeg er ute og reiser tar jeg alltid med meg små skatter hjem. Små figurer, smykker, armbånd og bokser. Min skattekiste kjøpte jeg på et marked i Mosambik. De små eskene er fra India, Tunisia, Uganda og Paris. Supermann-figuren fant jeg på gaten. 

#Dior #skattekiste #ElisaRøtterud

Ønsker du reisetips: Sjekk ut min reiseblogg: www.muzungustyle.com

 

Fotocred: Una Isabelle Handzic

TIFFANYDette herlige bildet fant jeg i Vogue for noen måneder tilbake. Jøggel mikset med diamanter- er en kul kombo. Selv drømmer jeg om Tiffany, men det holder å se filmen også. Lag skatter! Ta vare på gamle kort, lapper og skrot. Jeg elsker å ta en hemmelig kveld hjemme der jeg rydder i boksen min. Vil du se hvordan min skattekiste ser ut? Det kommer i morgen! 

Sad but true

Hvorfor så molefunken? Jeg ville til fjells, men kan ikke grunnet rygg. Denne helgen skal jeg leve som en bestemor med kake, bad, avis på seng, og skrive en artikkel til en flaske rødvin. 

God fredag!

 

Business chic

 

 

 

 

Tweed! Ikke helt min greie- men denne buksen likte jeg veldig godt. Tweed oser av skotsk eleganse som Chanel kapret og gjorde parisisk i sin tid på 20-tallet. Siden den gang har den vært en klassiker i kvinners klesskap. Tweed anno 2014 kan være rocka og det kan være business chic. Denne smale sigarettbuksen med en liten dæsj av 70-talls sleng, gjør at kroppen føles lengre enn langt. Her leker jeg en marionette og jeg ser at jeg har anlegg for det. Gi meg tråd på armer og bein- så spreller jeg for deg!

Bukse: Sand Copenhagen Genser: Gammel ullgenser jeg fant i skapet

#sandcopenhagen 

Den mørke dagen

 

I dag er det bekmørkt for meg. Svarta natta. Mange sverger til farger, men jeg liker meg best i svart. 

I dag er det møtedag og jeg føler meg langt mer komfortabel og proff når jeg går i svart.  

Topp: Rag&Bone/Høyer Eger, Hatt: Rag&Bone/Høyer Eger, Fuskepelsjakke: Sand Copenhagen, Jeans: Genetic Denim, Støvletter:Tag Your Shoes. 

 
Fun Fact: Tag your shoes!  Norske Pia Haugseth er nå i gang med et nytt prosjekt som gjestedesigner hos TagYourShoes.  #TheFoxy, #Thestrutter, og #TheOutstanding er sko som er tilpasset kvinnen, og hennes omgivelser.  Vær den beste versjonen av deg selv, for når du føler deg bra, får du andre til å føle seg bra- skal merket signalisere. 

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

Biker møter DDE

 

 

 

Hei! I dag har jeg en merkelig symbiose av Biker møter DDE-look. Eller er det litt DDR?  Det som er rart, er at jeg går også litt harry da. Spyttet sågar på gaten! Og hadde et  merkelig utrykk i trynet. Nuvel. 

Dagens cath: 

Kåpe fra Sand Copenhagen/Høyer, Denimjakke fra Wrangler, Skjorte fra Insight, Jeans fra Acne, Boots fra Chloe, Sokker fra HM, BH fra Agent Provocateur, Kamera fra Canon, armbånd fra By Me. 

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

 

Urban Outfitter 

Fakta: Moten gjentar seg selv. Ergo aldri kast noe! Disse denimbuksene fra Helmut Lang kjøpte jeg i min studenttid som lovende 20-åring. Jeg har lappet dem, sølt maling på dem, klippet dem opp, ja- jeg har sågar et hull i bukserumpa. Men som jeg er glad i dem! 

Merket Dickies opplever også en renessanse om dagen. Vi har jo Calvin Klein trenden akkurat nå, som i skrivende stund allerede er en yesterday- siden alle går i det. Dermed velger jeg Dickies. Dette merket symboliserer en symbiose av skate og veteranbiler- hvis jeg har forstått det riktig. 

Vesken. Den har jeg lånt av fanatastike Una som er min fotograf. Jeg sparer nemlig til ny sykkel og unner meg ikke en sjokkdyr veske fra Givenchy- at the moment. Legg merke til at jeg bruker klatrehjelm til sykkelhjelm. Jeg vet ikke om det er trygt, men jeg liker det. Selv om det ser helt idiot ut. (Una som er 25 år, blir litt flau) Dessuten er jeg litt gjerrig. Liker ikke å både kjøpe klatrehjelm og sykkelhjelm. 

Pumps! En klassiker. Disse er fra Isabel Marant/Høyer Sjølyst. Jeg har brede føtter, men etter at jeg blokket dem ut hos skomakeren klarer jeg å gå ca. 500 meter i dem. 

Solbriller: Ray Ban er også en stayer. 

Har jeg en mening med dette innlegget? Ja! Tre ting. 

1) Gjenbruk

2) Kjøp klassiske items

3) Kjør din egen stil. 

 

Ps! Sverger du til friluft: Sjekk ut min trening/reiseblogg: www.muzungustyle.com 

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

#Dickies #HelmutLang #IsabelMarant

I am Fake!

 

 

Fake Fur! Fuskepels er en av sesongens store trender. Gå enten på loppisjakt og finn autentiske varianter fra 70-tallet, eller kjør kontemporært.  Denne er fra merket Sand Copenhagen og oser av va va voom.

Are you fake?

 

Jakke: Sand Copenhagen/ Tee: Mardou & Dean/ Jeans: Acne Armbånd: By Me

#SandCopenhagen #fakefur #byme

 

Fotocred: Una Isabella Handzic- Love you!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FRED

Hei! Jeg har vært en uke i Jotunheimen. Ligget i telt og bodd eventyrlig på Leirvassbu. Fred i sinnet. 

Jeg kommer til å skrive om turen på min friluftsblogg: muzungustyle.com i løpet av uka. Sjekk det ut- hvis du vil UT! 

Outfit of the day: Genser: FWSS/ Ulltrøye: Fleischer Couture/ Bukse: Fjällreven/ Dunjakke: Berghaus

 

#Berghaus #FWSS #Fleischercouture