hits

juli 2015

Frøken FJORDFølg meg på Instagram: @elisarotterud

Der legger jeg ut masse turbilder! 

Her står jeg og nyter Finnafjorden i Vik. EN fantastisk tur. Dere vil snart høre mer om den!
Enn så lenge ønsker jeg dere en flott uke videre. Jeg vet ikke hvilken dag det er i dag, forresten. Men noe sier meg at det er ukedag. 

 

Stor klem,

Elisa

 

Del ditt STIMINNE!I samarbeid med Den Norske Turistforening. 

 

At jeg er glad i naturen er ingen hemmelighet.  

Som barn løp jeg rundt på stiene i Sørum sammen med min Boarder Collie som fungerte som søster og bestevenn (jeg er enebarn).  Siden barndommen har stiene betydd enormt for meg.  

Stiene fører meg til eventyret!  Opp til det majestetiske fjellet eller dypt inn i skogens magiske verden.  

Her ser dere meg ligge og late meg i Jotunheimens flotte naturlandskap. For å komme til topps- må du stie! To sti or not to sti- that is the question!

 

Jeg ble hoppende glad da jeg oppdaget kampanjen: Norges Stiminner i regi av DNT.  

Kampanjen går ut på å samle inn minner fra nordmenns turopplevelser, som en slags stiminnesbok!

Man kan dele turopplevelsene sine i hele sommer ? alt fra frieri eller storslått utsikt til uforklarlige syn, eller få inspirasjon til å skape et nytt!  Gå inn på www.stiminner.no og last opp ditt bilde eller video og bli med i trekningen av eventyrlige premier.    

Dette er en kampanje med fokus på små og store øyeblikk som gjør stien helt unik for de som går på den. Her kan du dele dine beste stitips og inspirere andre til å komme seg ut og inn i naturen.    

Frem til 14. august  vil du finne stiminner fra hele landet på stiminner.no. Her kan du laste opp bilder, video og tekst. Ukens fineste minne vinner en premiepakke til en verdi av 15.000 kroner, og hver dag er man med i trekningen av en DNT-lue. 

 
I skrivende stund sitter jeg i Lærdal. Ute på gardstunet er det en haug av utstyr som skal dyttes inn i bilen. Litt tid til alpakkaene blir det også, da. De ser ut som utenomjordiske vesener, synes jeg. De er utrolig morsomme! Om noen timer reiser jeg på tur. Jeg kjenner jeg har harahjerte av glede. Om jeg skal tråkke på mange stier? Gjett om!

 Litt fun fact om sti- slik at du også blir nysgjerrig.  

 Annette Bischoff har skrevet doktorgrad om stier og dette sier hun om de ulike stiene:  

Den brede stien:

- Flytter fokus fremover, utover.  Gir en større distanse til omgivelsene og øker den vandrendes tempo.  Gir jevn gangrytme. Oppmerksomheten rettes ofte mot annet enn turen og naturen, som de hverdagslige tingene og jobben.  

Den smale stien

-Skaper nærhet. Knytter oppmerksomheten til de nære naturomgivelsene. Senker tempoet. Gir vekslende gangrytme, du følger bevegelser i landskapet. Fokus veksler mellom å være inn og ned og frem og utover.  

På de brede stiene gikk vi ved siden av hverandre og snakket om ting vi bar med oss fra dagen, eller om noe som skulle komme. På de smale stiene gikk vi etter hverandre, vi la merke til flere detaljer og vi undret oss mer, sier Bischoff  til www.ut.no  

  

Pssst!  Du kjenner vel forskjellen på rød og blå merking?

De røde merkene viser skiløyper og merkes av Skiforeningen og Oslo Kommune. Blå merking viser fotruter og merkes av DNT Oslo og Omegn. Mange av skiløypene kan være fine å gå også om sommeren, men husk at de kan krysse vann og myrer. Arbeidet med skilting og merking av blåstiene i Marka har vært gjennomført på dugnad i helt siden dette arbeidet startet på slutten av 1920-tallet.

Du finner 1720 km med blåmerka stier i Marka.  

I fjellet er DNT-rutene merket med varder, systematisk oppstablete steiner. Mange av vardene er forsynt med en rød T.  Alle rutene som er levert fra DNT er tydelig merket med «DNT sommerrute» og «DNT vinterrute». Dette gjør de for at du enkelt skal kunne se hvilke turer som har høy kvalitet.