hits

juli 2014

BURSDAG

 

 

Jeg har bursdag på onsdag. Av mine venner liker jeg å få mat eller tegninger. Og så smeller jeg alltid til med en presang til meg selv. I år har jeg unnet meg denne skatten fra Saint Laurent/Høyer Luxury. Liker komboen av sølv og gull. Det er liksom både en første- og andrepremie! Dessuten blir den bare finere når den er slitt. Jeg har for anledningen også tatt gelelakk på neglene. Bildet over har fått tittelen: Hånd griper veske. Carpe Diem. #livet #livetforalltid 

Summer Office Style

 

 

 

 

 

Ferietiden er forbi. Jeg er på plass på kontoret som PR ansvarlig i Høyer. Jeg pleier vanligvis å ha en litt mer sporty look, men i dag kjører jeg LBD med bikerboots til. Jeg elsker biker boots! Hvis dere kikker bak skrivepulten min, ser dere en militærgrønn sekk fra Berghaus. Ergo mitt mote-alibi--DNA er bevart. #litekult #trescool

LBD funker til alt. Jobbhverdag og fest. Kjæresten min syntes dog denne varianten var litt i korteste laget på jobb. Når jeg ser bildene, er jeg delvis enig. (Det er rart en ikke ser seg selv før det er for sent!) En bør kle seg en anelse konsertativt på jobb. Går du for slike korte varianter, bruk i det minste bestemortruser og ikke string fra Agent Provocateur. Jeg mener, du skal jo bøye deg ned og hente ting du mister i gulvet i løpet av dagen! 

LBD lommeparlør:

- Velger du LBD på jobb tenk på lengden. Er den kort- velg strømpebukser til. 

- Dress down or dress up: LBD kan du style på utallige måter. Chanel sa: Start med kjolen ikke detaljene. #word.

- Casual LBD look: Velg boots eller denimjakke til. 

- Elegant LBD look: Heler og trench. 

Antrekk: Kjole fra T by Alexander Wang/ Biker Boots fra Frye/ Sekk fra Berghaus/ Peacearmbånd fra Efva Attling/ Øye-armbånd fra Camilla Prytz/ Halskjede har jeg lånt av mamma og er fra Chanel. 

 

Nå skal jeg svare på mail og drikke vann. Husk å drikke minst 2 liter vann om dagen! Da blir kroppen glad. Stor klem- Elisa

 

#Høyer #berghaus

Fotocred: Maria Riis/mariariis.com

I min week end toalettmappe

 

 

 

  

Skal du på en sexy helgetur? Ingen menn liker at kvinnen har flere tonn i toalettmappen. Derfor bør vi pakke smart. 

1-2-5: Dermalogica kommer med smarte reisestørrelser. Her får du shampoo, balsam og ansiktsvask. Perfekt på flyet også!

3: Litt olje på kroppen gjør deg lekker og glinsende. Denne lille flasken fra Clarins smører deg myk og smidig. Ps! Ikke bruk den som glidemiddel! 

4: Litt volum i håret etter en lang dag i sola? Plumping Powder veier like mye som en fjær og gir perfekt styling. 

6-7: Lekker i Body lotion! Kiehl's og Dermalogica har smarte pakkeløsninger. Godt dufter de også. 

8: Tørrshampoo. Aldri reis uten dette. Er det fravær av dusj, vil en sprut av dette gjøre håret fint. 

Nå skal jeg drikke litt Red Bull og sole meg videre. Du da? 

(Fotocred av produkter: Maria Riis/mariariis.com)

 
Høstens treningsmote

 

Jeg ELSKER å bevege meg. Bevegelse gir harmonisk balanse og eufori. Alle har godt av å bevege seg! Sitting is the new smoking. Mitt beste tips er å finne noe som gleder deg. Aldri tren for å bli tynn eller fit. Tren fordi det gjør deg glad. 

Her har jeg testet ut høstens treningsmote på terassen min. 

Studiotrening: Dette antrekket passer til deg som sverger til medlemsskap på SATS, Elexia eller CrossFit. Tightsen er fra triatlonmerket 2XU og er en drøm på kroppen. Smidig og lett. Sports BH-en er fra Under Armour og har en liten push up effekt for sex appeal. 

 

 

 

 
 

 

 

Yoga/Pilates/Body-Mind-Soul: Det norske merket Run&Relax imponerer. Det sømløse tøyet gjør at du føler deg naken på en sjokkgod måte. Pupper blir holdt på plass og tightsen er smidig som silke. Bravo! Det er blant annet yogainstruktør Vibeke Klemetsen som står bak merket og hun fortjener en skikkelig solhilsen for dette.

PS: Flyr du mye langdistanse- er dette de perfekte flyklærne. 

 

Treningsferie/Yoga: Skal du på treningsferie til høsten? Det florerer av gode tilbud fra en rekke operatører. Sjekk for eksempel ut Samahdi Opplevelser for gode tilbud. Her har jeg på meg full bekledning fra Run&Relax. Fun fact: Shortsen er perfekt på fjellturer når sola skinner. Tenk komfort og smell på litt estetikk. Da får du komfortestetikk!

 
 

 

 

 

Tennis: Lacoste er til deg som liker å se en smule snobbete ut. Krokodillemerket lager kvalitetsorientert tennismote og er en klassiker på banen. 

 

 

Løp og studiotrening: En kompis av meg sier at han aldri har sett meg i annet enn tights. Men er det så rart når det er så mye kult på tightsfronten? Nike kan sportsfashion. Batikkmønstrete topper, tights med skinnende logoer og hvem blir ikke ekstra motivert av slagordet: Just do it? Legg forresten merke til drikkeflasken min fra Camel Pack: Dette fantastiske sugesystemet gjør at du får på en liter vann på no-time. Et must til den treningsglade. 

 

 

 

Nattrening: Med refleks reduseres risikoen for å bli påkjørt i mørket med hele 85 % (kilde: Trygg Trafikk). Vær synlig! Swix har utviklet et innovativt treningstøy under navnet Swix Vistech. Refleks og knallfarger er dresskoden. Pop-tastic!

 Trekking: Jeg trekker altså er jeg. Fjällreven opplever en renessanse på hipsterbarometeret om dagen. Og er det så rart? KEB-buksa har perfet passform og en rekke lommer og glidelåser til lufting. Buksen egner seg ikke til klyving og klatring- men tøff trekking. 

 

Hvilke outfits liker du best?  Vi ses i marka! 

Treningsoasen LA

 

 

 

Los Angeles.

En oase for de helsebevisste og selvsentrerte.  Tjiking!

Jeg har prøvd meg på utallige raw food, superfood og diverse kurer opp gjennom. Likt det. Ledd av det. Droppet det. Startet igjen. Helse er den nye rusen. Og her i LA er jeg blitt fullstendig narkoman. Jeg er på kjøret.

Jeg trener hver eneste morgen i syv tida. Styler meg før jeg drar. For jeg trener nemlig på klodens hotteste steder for øyeblikket. Equinox og Soul Cycle i West Hollywood er elsket av de som går på rød løper og andre ?narkomane?.

Equinox: Jeg er i himmelen. Får ikke lov til å ta bilder og spør selvsagt ikke om det heller. Her entrer du en verden av perfekte kropper som svetter sammen. Sånn vil jeg at livet skal være etter døden. Og da er du fullstendig ute.

Soul Cycle:  Treningsrommet består av spinningsykler og i midten er det en scene med sykkel og et miksebord med en Mac. Det er mørkt og musikken dundrer. Inn kommer en perfekt mann som er gurutrener og DJ. Vi sykler. Vi får høre at vi er fantastiske. At dagen din skal bli bra. At du skal finne positive ting ved deg selv. Halleluja! Sykler på. Så BÆM: Push ups på styret. BÆM: Sykle rytmisk. BÆM: Sykle mens vi løfter vekter. BÆM. BÆM. Danse mens du sykler. Jeg kjøpte med en gang et medlemsskap på fire dager til 140 $. OMG. I love being high as a super kite.

Skal du til LA må du teste noe av dette. Alle treningstrender starter i denne byen. Kundalini yoga, Bikram Cross Fit- you name it.

Det er vanskelig å komme inn på disse stedene så gå inn med attitude. Vær en superstjerne, for her trener superstjernene. Ha på hettegenser, solbriller og fresht treningstøy. Smil. Vær selvsikker. Da får du komme inn. Kanskje. Og for guds skyld, si at du bor på et dyrt hotell og at du jobber in the industry.

 

Trenerne her er guder. Og jeg er så sjokkfrelst. 
 

 

Fashion & Fjell

 

  

 

Namaste. Jeg håper alle har hatt en strålende helg. Jeg stakk til fjells! Gjende og fjelltoppen Svartdalspiggen ved Besseggen besteg jeg. Å fjelle er det beste jeg vet om. Det gir tilstedeværelse, mestringsfølelse, glede og inspirasjon. Alle kan fjelle. Uansett størrelse, nivå eller treningsform. Lytt til kroppen og la den bestemme.Toppen er bonus. Det er turen som gjelder. Sola skinner, så kanskje du vil sette kursen neste helg? Er du fjellrookie for sesongen, kjøp deg freshe fjellklær. Da føler du deg fin og blir med ett tøffere. Rart det der.

(Antrekk: Singlet: American Apparel/Bukse Fjällreven/Solbriller Ray Ban/Fjellsko Viking Footwear

Husk solkrem! Gjerne med farge, så du føler deg fresh hele tiden.

 

Og husk masse drikke! Selv sverger jeg til bringebærlemonade om dagen. MMMM! 

Ta bilder! Men legg fra deg mobil og kamera, slik at du kan nyte maksimalt. Det synes i alle fall jeg. 

Smykk deg!

 

 

Jeg er en tilhenger av både less is more samt more is more. Når jeg kjører masse armbånd, velger jeg lite rundt halsen. Har jeg to halskjeder velger jeg færre armbånd. Det handler om balanse og estetiske signaler. Her har jeg på et sølvkjede med indianermotiv av den norske designeren By Me. 

 

Skikkelig arm candy material. Armbåndene med perler er fra norske By Me. De afrikainspirerte arbåndet kjøpte jeg på Le Bon Marchè i Paris. Peace tegnet er fra Efva Attling. 

 

Diamantring stjålet fra mamma. Armbånd med perler fra By Me. Peacetegn fra Efva Attling. (Fotocred: Maria Riis/Maria.riis.com) 

Stor deodorant test

 

 

Som dere vet er jeg veldig aktiv og derfor svetter jeg! Jeg er sikker på at det går rykter om at jeg har dårlig kroppsduft. Men ikke etter dette! Jeg har testet en rekke deodoranter og kommet fram til disse favorittene:

 

Nivea: Invisible for Black & White

Etterlatt inntrykk: Duften er søt, mild og fresh. Den etterlater ingen merker på klærne og holder lenge. Synd flakongen er så stygg.

Terningkast: 5

 

L?Occitane: Citrus Verbena Cooling Deodorant

Etterlatt inntrykk: Førsteinntrykket gir en sterk duft, nesten litt for maskulint. Men så ?vokser? den seg i takt med huden. Den føles litt klebrig på huden de første minuttene, så ikke ta på deg en singlet med det første.

Terningkast: 3

Biotherm: Deo Pure Invisible

Etterlatt inntrykk: Er duften litt for sterk og ?kremaktig?? Den ovale formen er ikke så brukervennlig, men denne varer hele dagen. Hurra! Deodoranten etterlater ikke merker på klærne.

Terningkast: 5

The Body Shop: Aloe Anti Perspirant Deodorant

Etterlatt inntrykk: Duften er så svak at en nesten må konsentrere seg om å kjenne noe. Det er en fordel til deg som ikke liker å blande for mye duft. Den etterlater ingen merker på klær.

Terningkast: 5

Dermalogica: Environmental Control Deodorant

Etterlatt inntrykk: Duften er aromatisk og veldig god. En får følelse av å være på spa når en skrur av korken. Her er det nemlig en svak duft av nellikblomst og koriander. Så deilig! Denne kan begge kjønn bruke. Deodoranten absorberes raskt og etterlater ingen merker.

Terningkast: 6

Helena Rubinstein: Nudit

Etterlatt inntrykk: Den svake duften av sitrus gir en sensuell og ren følelse. Ei heller ødelegger duftinntrykket for parfyme og andre kremer. Den etterlater ikke merker på klærne og det er godt.

Terningkast: 6

LaRoche Posay Physiological 24h Deodorant

Etterlatt inntrykk: Duften er frisk og kan minne litt om Lanosåpen. Den holder virkelig lenge! Perfekt til deg som trener.

Terningkast: 6

Clarins: Déodorant Roll- On

Etterlatt inntrykk: Den etterlater ingen merker på klærne. Hurra! Duften er frisk og mild, men en feminin touch.

Terningkast: 5

Aloe: Ever-Shield Deodorant

Etterlattinntrykk: Denne minner meg om duften fra min gamle bestemor. Det er noe medisinsk og sterilt over den. Den flasser noe voksnliknende når du skrur sticken opp, så unngå mørke klær!

 

Terningkast: 2

Fjellrevinne

 

 

 

 

 Har du vært på fjellet i sommer? Sjekk ut dresskoden! 

Fjällreven lager klassiske og elegante allværsjakker. Prefekt på festival, jobb eller ute på byen- hvis du styler den riktig. (Prøv allværsjakke med paljetter- og du vil ose av va va voom!) Jeg er veldig glad i oransje på fjellet. Det er turfargen min og gir alltid godt humør. Jeg er i tillegg mer opptatt av kvalitet enn kvantitet, og jeg vet at denne jakken kommer til å bli enda kulere når den er slitt. Jakken kom ut første gang i 1968 og ble en umiddelbar klassiker. Fjällreven er fra Sverige og er like ikonisk som Levi's. Nå har de også åpnet butikk på Karl Johan i Oslo. Merket opplever nemlig en renessanse blant hipstere, intellektuelle turgåere og friluftsentusiaster. Bor du utenfor Ring 3, har de også en god webshop. Bonusglede: De store lommene gir plass til kamera og niste. 

 

 

Kysseklar

 

 

 

Der er Sommer det er sol og det er helg!

Jeg samler på leppestifter, glosser og leppepåmader. Jeg ser på dem som smykker i vesken. Det gir meg rett og slett godt humør å høre lyden av dem når de klasker mot hverandre i vesken. 

Om du liker gloss, leppestift eller leppepåmade. 

 

Her er 3 favoritter: 

 

1 + 2) Gloss Volupté fra YSL er en fantastisk gloss som gir farge som varer lenge. Den ser dessuten tres chic ut.  

3) Leppesiftene til Armani er ikke bare visuelt vakre, det er også svært gode. De har mye fukt i seg, som gjør at fargen sitter lenge. Med et elegant klikksystem som smetter topplokket sammen. Denne har det forførende navnet Rouge Ecstacy.

4) Dager er jo også fargeløse, og da går jeg for leppepåmade fra Kiehl´s. Det ikoniserte amerikanske apotekermerket har produkter som leverer. 

 

 

Voila! Nå er jeg kysseklar. kiss me honey honey.

 
Fotocred: Maria Riis/mariariis.com

Når mote er modig

 

 

Når mote er modig

 

 

Jeg har jobbet lenge med mote. Sikkert altfor lenge. Jeg har skrevet om mote og livsstilstrender i mer enn 15 år, og i fem av dem var jeg moteredaktør i Cosmopolitan. 

 

Folk som disser mote, kan irritere meg. Samtidig forstår jeg dem også. 

Mote er nemlig ikke bare outfit of the day #ootod. Mote er ikke bare flaue poseringer, syltynne jenter og retusjerte bilder. 

 

Mote kan være kunst. Mote kan være politisk rettet. Mote kan være opprør. Mote kan være identitet. 

Mote kan også være luksus og komfort. Håndverk og tradisjoner.

Det er disse sidene som interesserer meg. 

 

Dette handler om når mote blir modig.  

 

Jeg har akkurat fått meg ny jobb som PR-ansvarlig i den luksuriøse butikkjeden Høyer.

 

I juni måned hadde Høyer konkurransen Høyer Humans. 

 

Alle kunne delta og vise hva de står for på hjemmesiden som ble laget i denne anledning: www.humans.hoyer.no 

 

Dette skulle være en annerledes modellkonkurranse: 

 

Angi fastlegen din. Angi bestemoren din. Angi bestevennen din. Slik lød oppfordringen fra Høyer.  

 

Konkurransen gikk ut på å angi en person eller melde seg på selv. Det ble laget en finnerlønn for å ufarliggjøre påmeldingen. Dusøren for å finne en Høyer Human er Høyer shopping for 25.000 kroner. Den som ble funnet skulle få tilsvarende premie.

 

Totalt var det 1030 personer som var med i konkurransen. Reglene gikk ut på at man kunne stemme kun én gang per deltaker. 

37 867 stemmer ble angitt. 

 

 

Mannen som vant: 

Hans Chr. Røgler (60) er den kule hippiebestefaren alle ønsker seg. Han bryr seg overhodet ikke om mote, men går i klærne sine som han har kjøpt i Nepal, Bali eller på eventyr i andre eksotiske land. Hippie møter cowboy-kan vi kalle stilen hans. Skikkelig kul type med attitude- rett og slett. 

Han ble angitt/meldt på av sin datter, Linn Røgler (30).

Så utrolig gøy, tenkte jeg! 

 

 

 

Kvinnen som vant: 

Amanda Orlich (20)

Amanda fikk totalt 1419 stemmer, og var en klar favoritt. Bloggeren bak amandaboble.blogg.no skulle egentlig jobbet 100% som informasjonssekretær i Natur og Ungdom, men er i dag sykemeldt. 

 

Amanda har en livstruende kreftsykdom.

 

Dette varmer hjertet mitt, sa sjefen min Ørnulf Høyer. Dette er en sterk historie. 

 

Jeg delte hans entusiasme, men spørsmålene kom raskt.

 

Det er slitsomt å være på opptak. Det har vel alle dere som har fulgt med på Top Model sett. Det krever utrolig mye av deg. Energi, tilstedeværelse og til tider ubekvemme situasjoner. 

Selv husker jeg en opptaksdag på Ibiza der jeg klikket på en modell med lange hår på lårene. Er det mulig, tenkte jeg! Så dro jeg henne på badeværelset for å barbere hårmanken bort. Jeg husker hun gråt. Og jeg husker jeg sa: If you want to be a professional, you have to shave your legs. Jeg følte meg ond, men det var strengt tatt nødvendig. Men nok om det.

Ville crewet på opptaket ta hensyn til Amanda? Ville hun ha energi til å posere en hel dag med fotografering?

 

Min neste tanke var: Hun er veldig tynn på grunn av kreftsykdommen. Hva slags signaler vil dette sende til andre jenter? Vil de tro at Høyer foretrekker tynne jenter?

Jeg har selv sendt jenter hjem fra opptak fordi jeg synes de er for tynne. Sunne signaler, er viktig. I alle fall for meg. Og helt sikkert for Høyer også! 

 

Min siste tanke var- og den skremte meg mest: Hva om... hun dør? Profilbildene skal leve i et år, men tenk hvis hun ikke gjør det? Hva vil familien føle rundt dette? 

 

Jeg ringte sjefen min og sa at vi ikke kunne ha henne som profilmodell. Han tenkte hardt så kleshengerne på kontoret knakk. Da ringer vi Kreftforeningen og hører hva de sier, svarte han. 

 

Ring Ring. 

 

Vi snakket lenge. Historien til Amanda. Ringvirkninger. 

Pressesjefen i Kreftforeningen, Erik Vigander, avsluttet samtalen med å si at de synes det er en god og viktig historie, så sant familien var innforstått. 

 

Kreftforeningens verdier er: Åpenhet, troverdighet, respekt og engasjement. Historien til Amanda kan ivareta de verdier som Kreftforeningen står for. 

 

Pressesjef i Kreftforeningen Erik Vigander uttalte til VG i dag: 

 

Amanda viser at man kan glede seg over livet selv om man er syk. Avstemmingen til Høyer er nok et tegn på at vi ønsker å se vanlige folk på plakater rundt oss. Dessverre er kreft en mer og mer «vanlig» del av hverdagen til mange. Selv om stadig flere overlever, er ordet kreft skremmende for veldig mange. Amanda kan her bidra til å avmystifisere. 

Han fortsetter: 

Hun er tøff som står frem på en slik måte, og holder på drømmene sine på tross av diagnosen hun har. Modellbransjen er ofte et glansbilde, men her ligger Amandas usminkede historie i bunn.

  

 

 

I pressemeldingen jeg sendte ut i går, sier Amanda: 

 

Som modell for Høyer ønsker jeg å sette fokus på at du som kreftsyk, ikke bare er kreftsyk, men også kan gjøre ting som andre friske mennesker gjør. Det er ikke sånn at når du får kreft, så skal du bare ligge i en seng og være syk. Du kan også vise deg fram for verden! Du kan også følge drømmene dine!

 

 

 

 Nå er jeg utrolig glad for at vi valgte å bruke Amanda som profilmodell. Hun er det tøffeste mennesket jeg har møtt på lenge. Folk flest er tydeligvis lei av six pack og bikini babes. Ekte mennesker engasjerer mest. Akkurat nå.

 

 

Her ser dere modige og flotte Amanda! Bildet er tatt fra bloggen hennes. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeansjente

 

 

 

Jeg kjøper ikke mye klær. Men det er noe med  jeans... Det er akkurat som jeg er redd for å gå tom.  Merker som Wrangler, Levi's, Acne, MiH, Mardou & Dean og Genetic Denim er mine soleklare favoritter.  

Boy Friend: Når du går i boy friend jeans, husk på holdningen din! Jeg faller litt sammen i ryggen når jeg går i store bukser. Dessuten føler jeg meg mer rampete i boy friend, det er trolig en psykologisk effekt. Nesten så jeg spytter litt på gata. 

Stretch: Kjøper du behandlete stretch bukser, må du regne med at de fort blir ødelagte. Stretch er som en sjokktjukk strømpebukse. Har du en dårlig dag der en føler seg oppblåst, blir en liksom enda større i stretch. Har du en god dag, føler du deg som en rockestjerne anno 80-tallet. 

High Waist: Er lommene riktig plassert- så de ikke havner under rumpa- kan du få en riktig snasen rumpe i high waist. Beina kan også bli en smule lengre. Men pass på camel toe!

Denim på Denim er sommerens nøkkellook, mener jeg. Det er rampete, modig og uniformert. 

Skal du på fest er en hvit tee og rød leppestift gode kombinasjoner til dine jeans. Og et par høye sandaler. Da smeller du godt i asfalten! 

 

 

Fotocred: Maria Riis/mariariis.com