hits

mai 2015

Slurp-slurp-kokosvann

 

Jeg slurper i meg leskende kokosvann og jeg koser meg. Kokoskos! Pulsen er i ferd med å komme til normalen. Jeg har lagt fra meg telefonen på rommet og nå bare puster jeg. Ahhhhhh. Ahhhhh. Dette gjentar jeg hele tiden. Jeg puster høylydt.

 Kamalaya på  i Koh Samui er et holsistisk velværesenter. Etter en konsultasjon hos legen fikk jeg beskjed om å drikke mer. Min kropp er visst uttørket. Og mineraler trenger jeg masse av. Så jeg slurper i meg leskende kokosvann. Deretter stapper jeg skjeen i kokosnøtta og graver ut den deilige kokosmassen. 

 

Min tunika er til fun fact fra det norske merket Fleischer Couture som jeg heier på. Legg merke til de små broderte palmetrærne på den! 

 

 

 

 

 

Du kan få mitt hjerte, men min kokosnøtt rører du ikke! 

Jeg oppdaget et nydelig smykkemerke som heter Daisy her. De lager smykker med Chakra symboler på. 

Hva er egentlig chakra igjen? 

Ordet chakra er sanskrit og betyr ?lyshjul?. Alle levende vesener har sin egen spesielle energi. Chakraer er konsentrerte livskrefter av energi. Tradisjonelt er det vanlig å snakke om sju store kroppslige kraftsentre ? eller chakraer. Hvert av chakraene påvirker forskjellige deler av kroppen, og hvert chakra er definert med sin egen farge.  

Jeg har også på meg armbånd fra Inmotion Essential som er et norsk smykkemerke. De har også en rekke nydelige symboler. 


Nei, nok prat nå. 

Nå skal jeg bade.

Jeg ønsker dere en fortyllende helg!

Namaste og solhilsen,

Elisa

 

 

Reis på ferie alene!

 

Kamalaya Resort er verdenskjent blant idrettsutøvere,  slitne sjeler, helseentusiaster, økologister og nysgjerrige sinn.  Resorten er et holistisk velværesenter. Du reiser hit for å investere i kropp og sjel. Husk at kroppen er ditt viktigste redskap.  En sunn kropp og klart hode- gir positiv innstilling til livet. 

 

 

 

Kamalaya Resort ligger på den spirituelle øya Koh Samui i Thailand. Du reiser ikke hit for å oppleve Thailand. Du reiser hit for å oppleve Kamalaya.   Dette er en perfekt destinasjon til deg som trenger soloferie. Enten du er singel, går gjennom en tøff periode, vil komme i form, bli en bedre utgave av deg selv, vil lære mer om din helse- hit reiser du! 

Jeg reiser alene. Jeg liker å reise alene. På slike steder som dette føler en seg aldri ensom, fordi alle spør om "a table for one."

 

Gjestene blir oppfordret til å legge fra seg telefoner på sitt værelse. Her skal du nyte hva sansene fanger inn. Lydene av palmetrærne som flørter i vinden. Bølgene som skyller inn mot land. De tropiske fuglene som snakker sammen på et spennende fuglespråk. Og hører jeg sangen fra et ukjent instrument? Jeg ser lotusblomster og tropisk vegetasjon. Jeg lukter med den store nesa mi deilige juicer, oljer og blomster. 

Når en reiser alene får en tid til å reflektere. De første dagene er alltid tøffe fordi du ikke har landet ennå. I hodet ditt tikker det fortsatt mail, Instagrammen vil oppdateres og nyheter leses. Den rolige pusten er ennå ikke tilstede. Dette er helt normalt. Når du passerer rolige og harmoniske gjester, så blir du irritert på deg selv. Hvorfor har jeg ikke det samme euforiske smilet som dem? Men gi det tid! Ikke vær streng mot deg selv. 
Hvorfor skal du reise alene på ferie? 

Du trenger ikke være singel, deprimert eller gå gjennom en tøff periode- for å reise alene på ferie. 

Du reiser alene på ferie for å: 

- Fordype deg i noe: Kanskje er det yoga, detox eller destress?

- For å fange impulser: Jøss! Nå oppdaget jeg en ny side av meg selv!

- For å puste: Du må disconnect in order to reconnect. 

- For å ta en time out: Endelig me- time! Vekk fra hverdagen hjemme. 

  

En går og tenker litt over livet sitt når en reiser alene. Overraskende tanker vil dukke opp!

 

På  Kamalaya kan du velge blant helsepakker: 

- Detox

- Destress

- Yoga

- Fitness Program

- Relax & Renew

- Nutrition Guiding

 
Jeg har valgt yoga. Hver dag i en uke skal jeg gjøre yoga i 2 timer etterfulgt av 2 timer massasje. Jeg har også fått skreddersydd en meny som passer min kropp. 

Følg med på min reise! Og se flere bilder på min Instagram: @elisarotterud

TRENINGSFERIE i THAILAND

 

 

Hei dere, 

Jeg er kommet til tropiske Thailand der jeg skal på en skikkelig yoga/detox/helsereise.

Men i dag måtte jeg løpe en bitteliten runde før massasjen, yogaen og den sunne maten ventet meg. Jeg har dessverre et behov for å bevege meg før jeg får ro i kropp og sinn. Det er min forbannelse- men så lenge jeg liker det, er det helt greit. 
Men det kommer kanskje ikke som en overraskelse at jeg har store belastningsskader etter trening. 

Ta vare på kroppen din! Vil du starte å trene: Begynn sakte. Ikke ta mange økter i løpet av en uke- da vil du falle av. Lytt til kroppen din. 

Og husk å tøye ut! Jeg er stiv som en trestamme, det er derfor jeg er her. 

Ikke tren for å bli tynn. Tren fordi det er gøy. 

Slike entusiaster som meg, bør lære seg å ha restitusjon. Restitusjon (hvile) er like viktig som trening. 

Det er blitt en stor trend å reise på treningsferie alene, skal vi tro turoperatørene.

Kamalaya Resort i Koh Samui er verdenskjent blant idrettsutøvere som trenger fokus  og restitusjon. Her bor du i et lukket område med treningssenter, svømmebasseng, terapauter og kokker som skreddersyr menyen din. Etter en time med konsultasjon og tester hos lege er ukeplanen klar. Den stive Birkebeinerkroppen skal trene to timer yoga, få to ulike massasjetyper for å løsne opp musklene og drikke mye kokosvann. Magnesium og mineraler trengs det også påfyll av. Hver dag i en uke.  

Fra mandag av poster jeg ut dagboken min fra min Thailand-reise. 

Jeg befinner meg fortsatt i Thailand og jeg har egentlig ikke lov til å være på nett. Derfor venter jeg med oppdateringer til jeg er hjemme igjen. 

Nå skal jeg spise middag og legge meg. Jeg ligger fem timer foran dere. 

Kop Kohn Ka. 

Elisa

 
 

ps!

Vil du på yogaferie? Sjekk ut nettstedet www.bookyogaretreats.com: Her finner du samlet yogaferier fra hele verden. 

 
pps. Jeg har på meg klær fra norske Run&Relax. Det er Vibeke Klemetsen som står bak dette fantastiske merket. Stor fan!!!!

 

Birkenstock is BACK

They are back. More fab than ever. Birkenstock. Og egentlig burde jeg skrive på tysk- for de tyske øko-husmor-sykepleier sandalene er tilbake i motebildet. I fjor tok de verden med storm og de fortsetter denne sommeren med fargefine varianter. At dette skulle bli high end mote, trodde neppe nerdene som lagde dem. 

(Test av produsent.)

 

 

Stolt + Ydmyk Ambassadør

 

 

 

 

 

 

 

Jeg liker å leve et eventyrlig liv. Jeg vil spise av livet. Jeg vil føle, kjenne og smake potensialet livet har å tilby. 

Mange av mine venner synes min innstilling til livet til tider er jagende. Jeg vil bestige fjell, oppsøke holistiske behandlingsalternativer, sykle i skogen, ha på meg høye heler eller flip flops. Jeg vil juice og jeg vil spise kake. Jeg er grådig!

Men jeg klarer å balansere dette. En yogi sa til meg en gang: Eat a little. Sleep a little. Do yoga. Aristoteles kalte visst dette for den gyldne middelvei. 

Alt med måte. 

Men alt. 

Jeg har oppdaget et mønster i mitt liv:

Fra desember til april er jeg fanatisk i langrennssporet. Jeg elsker motivasjonen Birken gir meg og det er blitt min store lidenskap. Dette gir meg energi, glede, naturopplevelse og jeg kommer i en sjokk form. I disse månedene holder jeg meg unna alkohol og usunn mat. 

Fra april-mai er jeg på retox. Ja du leste riktig: RETOX. Da nyter jeg rosévin og fristende kaker. Jeg sykler i skogen. Jeg går på vernissasjer og møter venner. Jeg later som jeg er hipster i storbyen igjen.

Fra mai- juli er jeg i en forvirrende fase. I antropologien kaller de dette for en liminalfase: Du er verken fugl eller fisk. Da prøver jeg å senke pusten, stresse mindre på jobb, jeg drar til Vestlandet (my secret get away) og er sammen med min samboer som er bringebærbonde i Lærdal. Jeg forsøker å kjede meg og jeg klarer det med glans.  Denne fasen synes jeg alltid er vanskelig i begynnelsen, deretter omfaver jeg den. 

August- november: Hard core jobbefase. Deadline, stress, møter.  Da er det ny sesong og ny giv. Men det er også fantastisk på fjellet og jeg telter i Jotunheimen og omfavner nasjonalromantikken. Kontraster er kult. 

November- desember: Da vil jeg på eventyr! Enten til Himalaya eller et eksotisk tropisk paradis og sporte. 

Det som er med meg i alle disse månedene er supermat. Jeg bruker det som et supplement i mitt kosthold. Jeg er ikke fanatisk og knipser utallige algepiller og blander pulver til frokost, men jeg bruker det. Hver dag. 

- Jeg har Aloe Vera dråper i vannflasken min. 

- Jeg knasker Gojibær til mellommåltid og har det i min grøt. 

- Jeg tar en liten teskje med Afa-alge før frokost.

- Jeg spiser masse kakao for å få energi.

Sistnevnte er en gledelig nyhet:

Kakao kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. Aztekerne i Mexico dyrket kakaotrær, og kakaobønnene var ansett som så verdifulle at de ble brukt som betalingsmiddel. Mayaindianerne kalte kakao for gudenes mat fordi den var så full av gode egenskaper. I dag vet vi hvorfor. Det viser seg at kakaobønnen inneholder over 300 ulike stoffer, noe som gjør den til en av de mest komplekse og mest næringsrike matvarene som finnes. Med andre ord perfekt til deg som trener. 

Nå er jeg blitt ambassadør for Super-Nature sammen med en rekke personer som jeg ser opp til. Jeg er utrolig ydmyk for at jeg er med på deres reise. 

Les mer om Super-Nature HER.

Hvordan jeg opprinnelig ble kjent med Super-duper mat og Super-Nature, skal jeg fortelle om en annen gang, for det er en ganske morsom historie. 

Men nå galer hanen og jeg skal på yoga. 

Ps. Jeg befinner meg i Koh Samui for øyeblikket. Fra retox i Provence til detox i Koh Samui. Nettet er litt tregt her, så historiene kommer på løpebånd når jeg kommer hjem. 

 

Jeg ønsker dere alle en eventyrlig dag! For du må ikke reise langt for å oppleve eventyr. Lag eventyr i hverdagen din!

Stor klem,

Elisa

Den perfekte bursdagsgaven!

 

 

 

 Det svenske motehuset Dagmar er kjent for sin coole, stilrene og arty sans. Nå har de teamet ut med skjønnhetsmerket Decleor og laget en aldeles fjong toalettmappe. Decelor er kjent for sin ekspertise innen hud og kropp, og når to sterke brands møtes blir det va va voom. 

I toalettmappen følger små testere av kremer som egner seg på tur. Jeg bruker Decleor mye i vintersesongen da jeg sliter med tørr hud. Solkremene er også svært gode.

Toalettmappen er i kanvas og gjør seg godt på baderomshyllen. Du finner den hos din nærmeste hudpleier. 

Er ikke dette en perfekt bursdagsgave? Jeg vil konkludere med et ja. 

(Omtale av produkt.)

 

 

 

309 dager igjen til Birken jo!

Jeg sliter litt om sommeren og det har jeg bare godt av. Jeg liker å ha et treningsmål og nå har jeg ingen! Fra desember til mars tenker jeg bare på langrenn. Nå farer tankene overalt som en bordtennisball. Jeg trenger fokus og et mål!

Du som leser dette, vil kanskje si at jeg burde lære meg å slappe av litt mer? Og det har du helt rett i! Jeg legger meg flat til et dunkende hjerte. Og du må ikke tro at jeg er fanatisk. Jeg koser meg mer enn jeg trener, men jeg trenger dette målet.

 Å være dedikert gjør meg motivert. Når jeg er motivert er jeg i balanse og glad. 

Denne sommeren skal jeg sykle mye. Jeg bør også gjøre yoga. Til høsten starter fjellinga.

Hva slags treningsmål har du? Synes du det er dumt å ha treningsmål? 

 

Glødende Gudinne

Jeg liker å glitre litt når jeg er i sommervarmen. Maestro serien fra Armani gir en herlig shimmereffekt til kinnbein og kropp. Skal du i bryllup, sommerfest eller er du fan av Kleopatra, er denne noe å ønske seg. 

Det er litt underlig, for jeg er kanskje den minst jålete jenta av mine venninner. Men å bade i produkter og leke med dem, gir meg en nostalgisk glede. Det minner meg om barndommen min. Så jeg bruker sminken min i skjul, så tar jeg den av når jeg er sosial. Er ikke det litt rart? Min kjæreste synes det er sjokkrart. Men menn synes så mangt er rart. 

Jeg vil si at vi ikke bør høre på våre menn når det gjelder småting. Eventuelt høre med ett øre. 

Akkurat nå befinner jeg meg ved bassenget helt alene og jeg skal smøre meg som en glitrende stjerne.  Solen kiler og jeg smiler. 

(Produktet er fått til test av produsent.)

#armani

Stiltips til sommeren: Vær glad!

 

 

  

Det handler ikke om hvor dyre klær og vesker du har. Hva slags stil du har. Eller hvor mange følgere du har på Instagram. 

Det handler om å være glad. Sommerens beste stiltips er å smile. Smiler du vil folk like deg. Kanskje ikke alle, men shit au. Kroppen skiller ut endorfiner og eufori når du er positiv og glad. Du vil få gode tanker. Du vil signalisere at du har det bra. Selv ekorn i skogen vil oppsøke deg for å være i nærheten av din gode puls. 

Så smil. 

hvis du som leser dette, har en vanskelig og bedriten dag er slike utsagn provoserende, jeg vet det. Men til deg som kanskje lider av sykdom, kjærlighetssorg eller har en mørk dag: Prøv du også. Finn en positiv ting som får leppene til å bevege seg mot et smil. Hold på den tanken. Ta så et øyeblikk ad gangen. Jeg vet ikke om det vil hjelpe, men det vil i alle fall ikke skade. 

Her danser jeg på en grusvei i Provence. 

Jeg har vært på reportasjetur for å skrive en sak.

Nå er jeg hjemme, men jeg holder på og pakke igjen. Lørdag setter jeg kursen mot Thailand. 

Det blir med andre ord- mye reisestoff fra meg denne våren. 

Jeg ønsker dere en god dag. 

p.s. Kaker gjør meg skikkelig glad. 

Provence Brick in the wall 

Hei dere!

Jeg befinner meg for øyeblikket i Provence og koser meg. Eeat- Eat- Eat. (Glem Eat- Pray-Love- for øyeblikket)

Så i dag spiste jeg faktisk to croissanter, en sandwich, noen kule kanapeer, et fat med snegler dyppet i smør, en entrcote, en sjokolade mousse og jeg tror jeg drakk til sammen en flaske vin. Når du spiser så mye- er det innafor. 

Akkurat nå er jeg i Castellane og nettet er sjokk tregt. 

Jeg skal legge ut en rekke deilige fusjon bilder av Provence og Cotè d Azur i morgen. 

 

Nå spiser jeg igjen. Croissant, kaffe. 

 

 

Dagens tips

 

Dagens tips!

Kjøp deg en liten karabinkrok ( de fra Petzl er finest) og fest nøkler og ferieminner på den. Det blir som en liten skatt i vesken din! Eller heng den på buksen hvis du vil signalisere verdensvant vaktmester. 

 

#hjelmsveis

I dag er det hjelmens dag!

Ja du hørte riktig. HJELMENS DAG!

Bruker du hjelm? Jeg nektet å bruke hjelm før. Fordi jeg fikk så stygg sveis. Før gikk jeg heller aldri i vintersko, fordi jeg syntes det så veldig corny ut. Derfor frøs jeg på beina blant alle hipsterne på Blindern. Vi sverget til Converse. Snakk om tull, eller så gjør alder klokere. Heldigvis hadde jeg flaks med mitt fravær av hjelm, for det kunne gått galt. Jeg kunne slått hull i hodet og blitt en grønnsak. Min kjæreste synes riktignok at jeg ofte er helt ko-ko, men det skyldes ikke fraværet av hjelm. 

 

I dag bruker jeg alltid hjelm når jeg sykler, står på ski og klatrer. Jeg er sågar blitt så glad i min rosa Petzl hjelm at jeg også kan bruke den som hatt. Forleden satt jeg på Litteraturhuset og hadde et møte med hjelmen på! Du store min. Jeg glemte å ta den av, for den er blitt en del av mitt DNA. Verden er i konstant forandring. 

 

Hjelmaksjonen kan vi takke  Sunnaas Sykehus for. 

Skal vi tro landets fashionistaer er hjelm også en stigende trend på hipsterbarometeret. Hjelm er the shit. 

 

    Informasjon om kampanjen:

  #hjelmsveis er en kampanje i regi av Sunnaas sykehus HF med støtte fra Sunnaasstiftelsen.  De opplever en økning av pasienter med hodeskader som følge av feil bruk, eller ikke bruk av hjelm.  Målet med kampanjen er å fremme økt og riktig bruk av hjelm for å forbygge hjerneskader.  HJELM BESKYTTER NØTTA DI!

Sjekk ut @hjelmsveis på Insta og le litt av rare hjelmsveiser og del du også. 

I dag bør du legge ut et hjelmbilde. For å vise at du har hodet på riktig plass. 

Hjelm er framtida. Ikke vær last season. 

 
 

 

 

Anti-stress

 

Psssst! Ginseng har blitt brukt som naturmiddel i mange tusen år i Kina, blant annet for å øke utholdenheten, konsentrasjonsevnen og motstanden mot stress. Ginseng har også blitt brukt for å "forbedre velvære" og for å hindre nedsatt ytevne når man blir gammel.

Jeg knipser en pille om dagen. 

#supernature #fåtttiltestavprodusent

Chic i Chamonix

Denne solkremen fra Helena Rubinstein etterlater litt perleshimmer på huden din. Den er fantastisk på huden og etterlater en fin glød. 

 

 

 

 

 

 

Det er mange gode grunner til å reise til Chamonix. Dette er (ekstrem)sportens vugge. Her kan du klatre, gå og kjøre nydelige Randoo turer, til våren kan du sykle, trekke og klatre. Dette er en lekeplass for den eventyrlystne globetrekkeren. 

 

 

 

Jeg booket meg inn på spahotellet L' Hélioptic som lå et champagnesprett fra heisen til Aiguille de Midi. Et moderne hotell som ligger sentralt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byens kjerne har en sjarm det dufter nytelse og sportssvette av. Gatene er brosteinsbelagte og her ser du skibombser i verdensklasse tasse tøft bortover. Rundt byen stråler fjellene. Se der er Mont Blanc!  Jeg ser godt voksne menn i fargesterke klær med tribal-smykker. Blide som barn. De lever i nået, man! Mon tro hvordan de overlever økonomisk? Men jeg analyserer meg til at mange er rike, opprørske pappagutter i 40-års alderen, kan dette stemme? 

Det er flere gode restauranter og jeg spiser på Atmosphére som serverer mykt kjøtt. Monkey Bar & Restaurant og Munchie er også et gode valg. Jeg spotter også en Chanel butikk, men går ikke inn. Det florerer selvsagt av fristende sportsbutikker, men dessverre er Euroen altfor sterk for min slanke lommebok. Jeg velger å bruke pengene på heiskort og opplevelser. 

Du kan være Rookie som meg for å reise hit. Men lei guide! Det kan være snøskred og være og vind skifter raskere enn humøret til en kvinne. 

Chamonix? Check! Nå setter jeg snart kursen mot Provance. Det blir en kontrast. Men aller først- intense arbeidsdager i Oslo. 

Stor klem

Elisa

 

Kom deg UT! 

Namaste! Det er helt fantastisk på fjellet fortsatt. Snøen varer helt til 17. mai og hadde jeg vært dere ville jeg tatt turen til Jotunheimen så fort som mulig. Til helgen! Kom igjen! Vær litt impulsiv. 

Her ser dere en Miami Vice styling i fjellet anno 2015. Rosa genser fra Brynje med hvite solbriller til matchende Randoo-støvler er rett og slett litt Barbie-girl. 

Nå sitter jeg i Oslo og ser ut over byen som regner. Men inni meg er jeg fortsatt på tur. Lukker jeg øynene befinner jeg meg straks i eventyrlige Khumub-dalen i Nepal. Mitt stakkars eventyrland som nå er ødelagt. 

...

Nå skal jeg steke en hamburger og så skal jeg på Skeidar og prøve seng. #mandag

Livet er rart. På sekunder kan jeg befinne meg mentalt i Jotunheimen, så Nepal og så Skeidar. Fyttirakkern. Jeg må skjerpe meg. Her og nå! Det  er nået som gjelder. Men noen tanker her og der, er selvsagt normalt. 

 

Stor klem,

Elisa

Hva er spirulina igjen?
 

 

Eat a little. Sleep a little. Drink a little.  

Dette ble jeg fortalt da jeg var på asharm i India for noen år tilbake.  A little.

Jeg går alltid all in-og det er ikke alltid like smart.  Det er ikke smart fordi kropp og sinn- ikke er forberedt.  

  Til deg som plutselig skal starte å trene nå før sommeren- ikke overdriv. Start i det små, slik at du ikke går lei. Kjører du hardt på  vil du få skader og slitasje.    

Dette gjelder selvsagt alle aspekter av livet. Det handler om å finne den gyldne middelvei- og det kan til tider være svært vanskelig. Det synes i alle fall jeg.    

Da jeg begynte med supermat for fem år siden fikk jeg anbefalt å ta 1 ts med Spirulina. Jeg tok en spiseskje, jeg.  Gjett om jeg ble kvalm og sjokkforstoppet.    

Nå tar jeg a little of this and a little of that av supermat, og det gir meg utrolig mye ekstra energi og en god sunnhetsfølelse. Verken mer eller mindre.  

Hva er så egentlig spirulina igjen?        

Spirulina er en mikroskopisk, encellet, blågrønn ferskvannsalge med imponerende og unike næringsegenskaper.  Alger var noen av de første og enkleste livsformene på jorden og kan enkelt forklart kalles for en form for ørsmå, primitive vannplanter (det er alger som står bak fenomenet som blant annet plutselig kan gjøre store havområder grønne).  Spirulina-algen får sin karakteristiske blågrønne farge på grunn av et høyt klorofyllinnhold, og faktisk så inneholder mikroalgene Spirulina og Chlorella en høyere konsentrasjon klorofyll enn noen annen type mat vi kjenner til.  På grunn av det ekstremt høye næringsinnholdet i Spirulina, blir algen ofte omtalt som ?Supermat?, med unike egenskaper som blant annet ikke bare nærer kroppen.  

  Sammenlignet med andre næringskilder inneholder Spirulina

-     50 ganger mer jern enn spinat  

-     10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter  

-     10 ganger mer kalsium enn melk    

-     5 ganger mer klorofyll enn grønne blader

-     3 ganger mer protein enn fisk.        

(Kilde: Spirulinaguiden og supernature.