hits

april 2015

HARAHJERTE

 

DUNK DUNK! (Act au naturale) Jeg er så sjokkfan av Alexander Gamme og veldig misunnelig på alle eventyrene han har erfart. Jeg er også en stooor fan av hans bedre halvdel, Cecilie Skog. I dag var jeg så sjokkheldig (ja, det blir mye sjokk)  å møte han på lunch. Vi snakket litt om limonade, fjell og om supermat. Så ringte telefonen til Gamme og så måtte jeg gå. Jeg måtte gå for å levere noe. Hvem Gamme snakket med aner jeg ikke, men det var noe viktig. Jeg måtte også noe viktig. Men hei! Hva er egentlig viktig? Hva er viktig for deg?

For meg er det viktig å ha det veldig bra. Å riste av seg ting som ikke gjør deg bra. Å smile. Å le. Spise sunt. Bevege meg. Oppleve nye ting. Lista kan sikkert bli lengre, men nå sklal jeg sykle for å kjøpe sushi. 

Jeg ønsker deg en bra langhelg! Jeg har hatt en skikkelig bra dag og er veldig blid. 

pssst! Følg Gammes eventyr på Instagram: @aleksandergamme
 

 

 

Fly avgårde!

 

Midt opp i all denne fjellinga- må en ta en liten pause av og til. Det er lov å la kroppen hvile. Restitusjon er like viktig som bevegelse. 

Kjøp en bukett med ballonger og bli lettende glad! Gjett om dette var gøyere enn blomster!

(Genser:2NDDAY, Bukse: Helmut Lang, Slitte joggesko: Asics)

GUIDE Glad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lei guide. Mer kan jeg ikke si. Med guide får du oppleve de "hemmelige" stedene, de mest utfordrende veggene i tau, og viktigst av alt- du får sikkerhet. Og er du heldig, får du kanskje en ny venn!

Til tross for at kjæresten min er en gammel skimann, valgte vi guide slik for ikke å falle i bresprekker, for å få hjelp opp og ned, og for å slippe å tenke. 

Du får guide i Chamo til ca 3000 NOK dagen. Sjekk med turistinformasjonen, eller bruk Facebook og spør venner- alle har alltid en god eller dårlig anbefaling å komme med. 

Jeg trengte denne helgen borte fra Oslo, mer enn du aner. Jeg har vært veldig plaget med stress og har vært veldig sliten. Men så fort jeg satt meg på flyet, og til tross for flyskrekk, slapp tankene og jeg var på ferie. Å få en utfodring i naturen gir enorm glede. Jeg maser kanskje mye på dette om dagen, men det er fordi jeg vil at du skal komme deg ut. Ut! Er du blakk, noe en oftest er, telt ute. Grill ute. Sykle ute. Vær ute. Og skru av mobilen. 

 

 
 

Mestring!

Det handler ikke om å være best, for da har du ikke en sjans. Du vil alltid møte folk som er "bedre enn deg". 

Men det handler om å være god! Om å prøve, gjøre og gjennomføre. 

Det handler videre om å komme seg litt ut av sin komfortsone og gjentakende hverdagsliv. 

Synes jeg da. 

Jeg er en super rookie i fjellet når jeg sammenlikner meg med kjæresten min og hans venner. Fjelling ble min pasjon for fem år siden og jeg håper jeg vil holde på den ut livet. Jeg har vært to ganger i Himalaya og mine tanker går naturlig nok til  bekjente som befinner seg på vei bort fra Everest Basecamp nå. Jeg tenker på dem og sender god energi deres vei. Jeg kan nok tenke meg at Google sjefen som omkom også var en rookie, uten at jeg har grunnlag for å konstatere det. En google sjef på Everest. Det blir et karneval for rikinger. Mer om dette senere denne uken. 

 

Da jeg klatret Arete des Cosmiques i helgen var jeg heldig med været. Jeg syntes først at ruta var veldig lett og tøffet meg kanskje litt. Så ble det plutselig sjokkluftig. Bli aldri tøff i fjelet, for du vet aldri hva som venter deg rundt neste sving. 

Dette innlegget ble en smule rotete- så jeg avslutter med en heads up til Ailo Gaup som har laget denne kule Miami Vice ulltrøya. Farger er fint i fjell. Sjekk ut: ailoclothing.com!  

 

Jeg ønsker dere en herlig mandag! Nå skal jeg drikke kaffe og så sykle til jobb. 

 

 

#ailogaup #chamonix #berghaus #johaug

 

 

 

The teacher and his student

 

Hakuna matata, 

Jeg har hatt en fantastisk helg i Chamonix. Min Sherpa er local og det var veldig stas å oppleve dette stedet, ekstremsportens vugge, gjennom hans nostalgiske solbrilleglass. 

Her står vi på Aiguille Du Midi (3842 moh) etter å ha klatret Arete des Cosmiques. Flere bilder kommer i løpet av uken, men nå holder jeg på å juice ser du. 

Å reise med sin kjæreste på eventyr er det beste jeg vet om. En kan oppleve utrolig mye på en helg sammen. Jeg er kjempe fornøyd. 

Jeg ønsker dere alle en herlig søndag! 

 

Stilletid

 

Når du leser dette, sitter jeg på flyet til Geneve.

Men du kan lese denne setningen sammen med meg. Jeg humret litt da jeg leste den. Kjente meg liksom igjen. Tilsynelatende da. Setningen er skrevet av Erlend Loe.

Han er glad i skogen. 

Forvent forrykende fjellbilder på søndag! 

Jeg skal prøve å være chic i Chamonix. 

 

SUPER (duper) MATENS DAG

 

Jeg er en stor tilhenger av å ha det bra. Det betyr at jeg ikke er fanatisk. Det er selvsagt alltid lettere å si noe, enn å være noe. Jeg har det bra. Har jeg det så egentlig bra? Slik kan en holde på å filosofere i evigheter. Men jo, jeg har det egentlig kjempe bra. Og bedre skal det bli.  Her ser dere meg på en jungelreise i Costa Rica. Jeg er dekket av gjørme og har det utrolig BRA! 

For å ha det bra kreves en rekke faktorer. En av de faktorene er balanse. Hvordan DU ønsker å oppnå balanse, må du finne ut av selv. Slik er livets eventyrvei. Beklager å måtte opplyse om det. Men du er sjefen i ditt liv. 

Jeg bruker mye Supermat for å få balanse. 

Og i morgen, 23. april, er det  SUPERMATENS DAG! 

Super stas!

Oppsøker du en av landets helsekostbutikker står det klart med grønne og skjønne supermat smaksprøver. Du vil også motta informasjon på hva som passer deg og dine behov.  Det vil i tillegg være 20% avslag på utvalgte Supernature produkter.

Selv sverger jeg til AFA om dagen og anbefaler det som et av mine yndlingsprodukter. 

 AFA er svært populær innen fitness- og skjønnhets-miljøene, og blant Hollywoodstjernene. Ingen red carpet uten AFA.  Afa-algen utløser kaskader av hormoner, gir enorme mengder mentalt overskudd og hjelper på din konsentrasjonsevne og utholdenhet. Den øker også nivåene av forelskelsehormoner og gir lykkefølelse. AFA er i tillegg sterkt utrensende og nærende, og gir deg synlig bedre hud allerede etter noen uker. Perfekt til deg som skal løpe maraton i år. Jeg tar en liten teskje hver morgen og føler meg utrolig bra til tross for retox-tid. 

 
 

 

( I samarbeid med Supernature)

 

 

 

 

 

http://www.super-nature.no

LIP HIPP

 

 

Duse ferskenfarger som skinner glansfullt på leppene dine.  Jeg bruker lite sminke, men lipgloss har jeg alltid i vesken min.  YSL har en renessanse innen mote- og skjønnhet om dagen- og det er kanskje ikke så rart med logoens tilbakekomst. YSL logoen er tres majestetisk og glamorøs. Kvalitet og tradisjoner signaliserer den også. 

En veske koster langt mer enn leppestift, derfor velger jeg sistnevte. Men jeg får følelsen. Følelsen av å være i en elegant storby når jeg tar lipglossen ut av vesken for å bruke den. En god merkevare handler om følelser. Her får jeg følelsen av va va voom, optimisme, kreativitet og forventninger til ferie. 

 
Det er bedre å vinke enn og ha hendene i lomma.

 

 

 

 


 

 

Jeg er så glad i å vinke. Jeg vinker til alle tyske biler for eksempel. For å vise alle de tyske turistene at nordmenn er så sjokk blide folk. Jeg elsker å vinke fra båt og ferje. Da veiver jeg noe ukontrollert, kanskje. Sitter jeg på buss og møter en annen buss- ja da slenger jeg armen opp til en vink da også. 

Her vinker jeg fra Turtagrø. 

Som dere vet er jeg like glad i å reise som og vinke. Og med meg har jeg alltid Ultra Sensitive Tint fra Dermalogica. Denne kremen med farge gir meg glød og solbeskyttelse med faktor 30. Huden min blir alltid best med denne kremen. Til tørre håndflater, albuer og munn tar jeg fram Kløvervaselinen min. Jeg liker den best fordi den er retro, og kan neppe med hånda på hjertet si at dette er det beste produktet i verden, men når noe ser fint ut- blir det også bra. 

Nå skal jeg vinke fra balkongen min. Jeg er sikker på at det står noen der nede. Jeg tror en kommer lengre med et vink, enn å ha hendene i lomma. 

 
Ferieklar!

Namaste, 

Skal jeg én uke til Maldivene for å kose meg- sove og slappe av? Eller til India på yoga-ferie?

Jeg klarer ikke bestemme meg. Men i mai drar jeg. 

 

Jeg ønsker dere en super helg!

Her ser dere jeg tilsynelatende speider etter nye eventyr. Bildet er tatt da jeg reiste med Paradisreiser til Krabi.

 

Hva er ditt mantra?

 

Mantra  betyr tanke eller hensikt uttrykt som lyd.

Derfor betyr mantra bønn, hymne ell, trylleformel og plan.  

I  yoga-sammenheng står mantra for lydbilder som har eller ikke har kommuniserbar mening.  

Innen religioner slik som Hinduismen, Buddhismen og Jainismen har mantra en spesiell plass som hellige stavelser, ord, setninger eller vers som har viktige religiøse funksjoner og virkninger. Innen hinduismen finner vi blant annet det universelle mantraet OM som antageligvis er det mest utbredte og kjente mantra i verden. 

 

Hva er ditt mantra?

Mitt mantra i dag er: "jegstikkerutavlandetsnartfordijegtrengeropplevelserogikkekjedelighverdagmedstressogmas"

Foto: Anthony Huus

Ikke bli en rosin!

 

 

 

 

 

Fakta eller myte: 90 prosent av solen aldringstegn kommer av sol. Det er fakta!

Så hvorfor bli en rosin når du er en drue?

 

Når en velger solkrem. Hva slags ingredienser bør en se etter? Jeg mailet med eksperten og fikk dette til svar:  

 

Bredspektret UVA og UVB beskyttelse, UVB med SPF minimum 15 og UVA beskyttelsen medium til høy. Om du skal velge kjemisk eller fysiske avhenger av flere faktorer som hudtype og sensitivitet. I tillegg til filtrene er det stor forskjell på ulike solkremer. De mest avanserte solkremene benytter ny forskning som går ut på å benytte tilleggs ingredienser og en ny form for liposomteknologi for å gi solproduktene mer effektiv beskyttelse, redusere mengden frie radikaler på et helt annet nivå enn det UV-filtrene kan gjøre alene, samtidig som at produktene skal behandle den enkeltes hudtilstand og føles behagelig på huden. 

Dette forteller Ann Kristin Stokke som er fagsjef i Skintific. 

 

Hvor ofte må en smøre seg med solkrem?  

 

Påfør 30 minutter før soling og gjenta hver annen time. Det aller viktigste når du bruker solbeskyttelse, er å sørge for at du bruker nok produkt for å sikre ønsket faktor. Det er som regel én teskje for ansiktet, og  1/8 kopp for kroppen. I dette tilfellet er det gamle ordtaket sant?.hvis lite er bra, må mer være bedre. Kreftforeningen anbefaler også å påføre solbeskyttelse annenhver time, forteller Ann Kristin. 

 

Selv sverger jeg til solkremtuber som er lette å ha med på tur. Denne fra Biotherm passer lett i topplokket eller i clutchen, for den saks skyld. 

Den nye folkesporten?

 

 

 

 Jeg kaller meg for Rookie Randi på Randoo. 

Jeg har veldig liten erfaring med å nedover på ski. 

Men nå er jeg altså nødt fordi jeg digger det. Vi har fått en ny folkesport i Norge: Randonee. 

Ordlista: Ordet randonee er fransk og betyr «å gå på fjelltur», og det er akkurat det idretten går ut på. Man går på ski opp på fjelltopper, for så å kjøre ned igjen. Idretten stammer fra militært patruljeløp, som var OL-øvelse allerede i 1928. Den gangen ble det gull til Norge. Det jobbes for at konkurranseformen igjen skal stå på OL-programmet.  (Kilde: Skiforbundet) 

Er Randonee den nye folkesporten? Spesielt etter at vi fikk Jotunheimen Haute Route (www.jotunheimenhauteroute.no), har interessen for toppturer ekspandert i Norge. 

Min samboer har kjørt på Randonee siden 90-tallet og frykter innerst inne at folk vi ta fra han fjellet fra. Kommersialisering av fjellet står for tur. Alle vil stå på Randonee nå. 

Som rookie bør jeg overhodet ikke komme med tips til deg. Men dra aldri på en randoneetur uten følge av erfaren guide. Det kan forekomme skred og ulykker på fjellet. 

Her ser dere meg på Dyrehaugstind i Hurrugane, Jotunheimen. 

Slik gjør du det: 

Du sjekker inn på ærverdige Turtagrø Hotel. Her får du guide eller så reiser du med en erfaren randonee-kjører. 

Turen tar: 5-6 timer tur/retur. 

Hele ryggen er nordvendt, så snøen ligger her til midten av juni. Sent i sesongen kan det hende du må gå på beina noen hundre meter fra hotellet. Ruten kan sees hele veien fra trappen på Turtagrø. Normalt er det ikke snøskredfare i mai og juni, så det bratte henget ca 1 km fra hotellet kan en gå uten fare.Tidligere i sesongen er det imidlertid snøskredfare i dette henget. Videre følger en ryggen, helst langs de slake partiene til topps. Følg ryggen til topps på Nordlige Dyrhaugstind (2050 moh). Her velger mange å kalle det toppen, og nyte utsikten mot Hurrungane. Fra Nordlige smalner eggen, og det blir luftigere å komme opp på toppen av Store Dyrhaugstind. Om en føler seg sterk med høyder og forholdene er fine, så er ikke dette teknisk vanskelig. For sikker gange videre må en bruke sikringsmilder som stegjern, tau og isøks. (Kilde: turtagrø)

 Jeg trengte tau på de smaleste partiene og isøksa var min beste venn på turen. Uten isøks ingen tur. 

Fjelling er yoga. Det er i alle fall min mening. 

Kom deg til fjells i april og mai! Dette er den beste tiden for toppturer!

Bonus tips: Gå inn på highcamp.no for tips.