hits

februar 2015

Mettal

 

 

 

 


 

Jeg holder meg likevel litt unna denne 70-talls estetikken og gleder meg til rave og 90-talls nostalgia. Å besitte en nostalgi mot noe som kommer (!) er ofte en gulrot i hverdagen. Eller som Dali sier: Aller helst minnes jeg fremtiden. I mitt tilfelle: Fremtiden i form av fortiden. 

 2NDDAY er et dansk progressivt konseptbrand med fokus på en selvsikker, verdensvant, ubesværet feminin personlighet. Konseptet er coolt og minimalistisk med fokus på unik passform og kvalitet. Merket er fremsynt og kreatørene bak forsøker å bryte normer og regler for å skapet noe vi ikke har sett eller opplevd tidligere.  

Denne jakken skal jeg style til en normcore stil for edge. Det vil si jeans med 90-talls cut og høyt liv med en magegenser og så jakken over. På beina? Joggesko selvsagt. Det blir veldig nerdete elektronika. Synd jeg ikke går ut om dagen- for denne stilen oser av godt humør og selvsikkerhet. 

 

Foto: Sara Johannessen

MENTAL TRENING

(Foto: Truls Qvale) (Ps. Bildet er tatt da jeg var rookie.)

 

 Dagens tips.

Mental Trening!

For å nå dine mål må du være beinhard-  mentalt.  Dette gjelder jobb, et treningsmål eller kanskje en drøm du vil oppnå.

Laster du ned meditasjonsappen Headspace vil du som mange toppidrettsutøvere få daglige påminnelser og teknikker som lærer deg om oppmerksomhets nærvær.

 Fra Bertrand til Buddha- du får mental trening fra gode lærermestere der ute. 

Yoga gir også mental trening gjennom pust og konsentrasjon.

Et annet tips er å sjekke ut Olympiatoppen som har utviklet en basis-stick med programmer for mental trening, rettet mot unge utøvere. Hensikten er å gi fremtidens utøvere et enkelt verktøy, som presenterer dem for enkle mentale øvelser. 

 

Selv bruker jeg mye musikk til verktøy. Lindstrøm sin elektronika har gitt meg mot og vilje til å bestige topper og etterlate mil etter mil på ski. Mitt psykotips er å late som du er en stuntkvinne. Du er ikke deg selv, men du later som du er en annen. Funker for meg. Det har fått meg under vannets overflate og opp i tynn luft. 

I dag savner jeg eventyr. 

Men nå er det snart Birken. Tikk-Takk. Tikk-takk. Årets høydepunkt!

 (Dette bildet er flere år gammelt. Men jeg er like blid i dag.)

 

Lancôme fyller 80 år!

 

 

 

  

Hun har alderen til bestemor. Men når Maison Lancôme fyller 80 år- er det med grasiøs stil og kontemporær sexyness. 

Lancôme er et hus fylt med skjønnhet, magi og duft. Ahhh!

Lancôme ble grunnlagt i 1935 da Armand Petitjean presenterte sine første parfymer på verdensustillingen i Brussel. En kolleksjon av 5 sanselige duftinntrykk og stemninger skapt av en lidenskapelig kjenner og samler av essenser og eksrakter. Det ble starten på Lancômes legendariske portefølje av dufter. 

Vi har alle et forhold til merket.  Enten i form av en maskara, duft, krem eller neglelakk. Selv sverger jeg til deres leppestifter som gir meg en parisisk vibrasjon. Med ambassadører som Julia Roberts, Kate Winslet, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o og Lily Collins- er dette et av verdens største skjønnhetshus. 

Det var en ære å bli invitert på feiringen i dag. En rekke journalister og bloggere møttes til lunch på den franske ambassaden og absorberte dufter og inntrykk, og vi fikk et dypdykk i DNA-et til Maison Lancôme. Det er liksom ikke hver dag jeg blir invitert på den franske ambassaden. Min mor som er fransklærer er nok veldig misunnelig. 

 

Her ser dere meg med verdens beste Ingeborg. Jeg elsker Ingeborg. Men det blir mellom oss. (Hun blir fort høy på pæra.)

Men nok luksus for i dag. Nå skal jeg ta av meg fuskepelsen og sette på meg skiklær. 

 

 

Ta ta!

 

Foto: Hannah Narvhus

 

Behind the Scenes

 

 

 

 

 

 

En god dag. Jeg virkelig digger å være på fotoopptak. I går tok vi de siste sommerbildene for det norske yogamerket Run& Relax. Vi var et godt team på sett: Anthony Huus på foto, Linda Wickmann på makeup og selvsagt yogaguro og medeier av merket, Vibeke Klemetsen som modell. Jeg sto som stylist og arrangør. Bildene tok vi på kontoret til Høyer PR. 

Når en brenner for noe- blir arbeidet moro. Da flyter arbeid og livsstil sammen.  Fotnote!

 

Sommerkolleksjonen til Run & Relax er som en godteripose av pasteller og statement-plagg. Her får du signalgule topper og sexy tights. Det er som å putte Nike, Stella McCartney for Adidas og yogaestetikk i samme blender. I glasset får du Run & Relax. Jeg er en stor fan av merket og Vibeke som person og gründer- og dette gjorde gårdsdagen så herlig. 

 I dag er det en ny dag. Og jeg tror ikke den blir så ille den heller. 

 

Fotocred: Thea Grivi

 

Derfor bør du gå på skiNår du lever dette sitter jeg på toget mot Lillehammer. Der skal jeg gå ski fra søndag-mandag. Som jeg gleder meg!

Jeg elsker langrenn, fjellski og nå Randonee (selv jeg jeg er så sjokkdårlig i nedoverbakker!)

Ski gir meg: 

 

Frihetsfølelse

Naturopplevelse

Senker stresset- får pusten tilbake

Mosjon!

En bruker (nesten) alle musklene i kroppen!

Utfordringer  

Mestringsfølelse

Konkurranseinstinkt

Jakten på den perfekte løypa

MYE GLEDE 

Har du lyst til å Birke i år kanskje? 

 
Månedens må-ha

  

Jeg er egentlig veldig lite jålete, men så er jeg egentlig veldig jålete likevel. Kall det dårlig selvinnsikt. Eller det motsatte?

Hvorfor jeg samler på kremer og dufter- aner jeg ikke. Det føles som jeg leker når jeg sitter på badeværelset mitt og tester ut nyheter. Ergo er anti-aging produkter blitt mitt nye leketøy? 

For noen uker tilbake ble jeg sminket av den talentfulle makeup og hårstylisten Corinne Skau fra Wickedhouse. Hun bruker en del produkter fra Babor. Skinovage er en BB-cream som smelter på huden min med en etterlengtet følelse av glød og gyllen farge. Faktoer 30 har den også- som er meget bra for meg som ferdes i hardt vær. 

Carita-produktene er jeg også en tilhenger av. Lagoon Bath serien dufter så godt at jeg smiler! Og huden føles fresh og frisk ut etter påføring. 

På flyplasser unner jeg meg alltid en ny duft. Nå har endelig Tom Ford også komme til Norge og selges kun på Gimle Parfymeri, men er du ute på vift er Black Orchid et tips. Jeg unner meg et par sprut av denne på kvelden og sitter med armen foran nesa og mmmmmm. Duften er nokså sterk og anbefales ikke til dagbruk, men klarer du å være moderat- kjør på!

 

 

Symboler & Verdier

 

Vi må aldri glemme hvem og hva som er viktigst for oss. La oss kalle dette den indre kjernen. Dette kan være din kjæreste, familie eller verdier du har som betyr mye for deg. For meg kan dette være fjellet og søken mot eventyr i naturen. 

Den ytre kjernen. Hva er det? Jo det er faktorer som hverdagen din fronter. Den ytre kjernen har ofte en kraftig puls som kan gi deg bekymringer, sjokk-stress og smertefulle magefølelser. Den kan selvsagt også gi det motsatte i korte intervaller eller sågar lange økter.  Men glem ikke: Den ytre kjernen er urettferdig. Ofte. Brutal. Ofte. Et maskineri. Ofte.

Den ytre kjernen bryr seg egentlig ikke om deg. Har du for eksempel noen gang fått en beklagelse fra trikken for at den er forsinket? Alle tenker på seg og sitt. 

Aldri la den ytre kjernen spise deg opp. Ikke kom hjem og gråt fordi du føler deg urettferdig behandlet.  Føkk dem. 

Tenk på hvem du er. Og la det skinne. Vær tøffere! For du må vite at den ytre kjernen alltid vil være der. Uansett hvor du snur deg og vrir og vender på det. Lukk døra når du kommer hjem og vær glad for at du er du.

Jeg har ofte på meg armbånd som fungerer som symbolsk beskyttelse mot den den ytre kjernen.  De gir meg et lite heads up på hvem jeg er og hva jeg står for. 

Disse fra Inmotion Essentials har sågar fine ord på seg: RUN og LOVE. 

 

Dagens oppfordring: Rist på hodet og gå videre. 

 

 

(Foto: Sara Johannessen) 

Stella McCartney + Canon = sant

 

 

 

 

Canon og Stella McCartney samarbeider om en ny og eksklusiv kameraveske som produseres i begrenset opplag!

Kameravesken er spesialdesignet for Canon EOS 100D White og kombinerer mote og teknologi med kreativitet og stil.

 Foto og mote går jo hånd i hånd, non?  Canon har i nesten ti år vært en del av moteuker i hele Europa og foreviget skjønnhet, design, stil og spenning.

Gjett om jeg er henrykt over samarbeidet med Stella McCartney! 

Skal vi ønske oss denne til bursdagsgave? 

10 tips til Birken

 

 

 

 

I siste utgave av Birken gir jeg mål- og merkejegerne mine 10 beste innsider tips. 
Dere skal få dem utover her de neste ukene,også selvsagt. Men kjøp blekka hvis du er hungrig på info i dag. 

 Det er ingen snarvei til suksess. Enten du er merke- eller måljeger må du trene hardt for å gå  Birken. Jeg gir deg sjekklista. Slik blir du klar til rennet 21. Mars.  

TIPS 1 får du i dag:

 

 Skaff deg et Birken-Team  

Når Petter Northug har et team, hvorfor skal ikke du?

Sett sammen et Birken-team! Det er sosialt, motiverende og lærerikt.  

Sammen med ditt team kan du:

 -Diskutere skismøring, forberedelser og føre filosofiske og analytiske samtaler rundt Birken.

 -Se på værprognosene og estimere tiden du kommer til å bruke. Vil du perse i år?    

Team Røtterud består av:

 - Trine Grønvold fra Lillehammer har rollen som Birken-mama. Hun gir meg mat, husly og hygge i opptreningen mot Birken. Hun står i tillegg alltid på Midtfjellet med vann og Coca Cola. Skriker og heier.  Det er alltid en opptur når jeg ser henne fra skisporet.

-  Steinar Norman Bjørnstad (70) er Birken- mentor. Han har gått Birken i 30 ganger og har 28 merker på brystet. Han får tekstmeldingene jeg ikke tør å sende andre. Slapp av, dette er Birkebeiner-syndromet, sier han når jeg får det for meg at jeg har streptokokker i halsen dagen før rennet.   

- Min samboer Simen Njård Vikingmann: Han må holde ut med alt praten rundt Birken. Birken her og Birken der. Det går mye i Birken fram mot rennet. 

 

 
(Foto: Sara Johannessen)

 

 

 

 

Tusen takk for smykkene!

 

En champagnefarget konvolutt med navnet mitt på. Muzungustyle. I denne konvolutt lå en hjerteformet lapp fra smykkedesigneren Marianne Tefre aka By Me, der det sto at hun digger min kombinasjon av fjelling og fashion.  Det lå en liten silkepose i konvolutten og da jeg åpnet den ble gleden desto større:

Et nydelig halskjede med bokstaven E og et armbånd i skinn der det stod Muzungustyle! 

Jeg har hatt på meg smykkene siden. 

(Min samboer er litt snurt fordi hans gave nå ligger i smykkeskrinet. Mellom oss selvsagt.)

Marianne Tefre lager rocka boho-smykker med sjel. Følg hennes instagram: @bymenorway og finn dine smykkefavoritter.

Smykkene oser av vibrasjoner fra Ibiza og LA. Det er symboler, skinn og herlige materialkontraster i denne kolleksjonen. Heia norsk design!

Kjære Marianne- tusen takk for smykkene. Jeg ble virkelig rørt og glad. 

 
 

Hallo hvit brud!

 

 

 

 

Hjertet mitt hoppet litt da jeg så AW15 til Moncler Grenoble. 

Dette er så humoristisk og grisesnobbete at jeg fikk umiddelbart lyst til å hente fram mine moonboots i svart lakk. 

Jeg har alltid tenkt at det blir enten Vera Wang, Leila Hafzi, Cecilie Melli eller Oscar de la Renta- hvis jeg noen gang skal stå hvit brud. Men det blir jo selvsagt i dun! Dunkjole! 

Jeg elsker som dere vet vinter og kulde- så lenge jeg har utstyr som holder. Og jeg skal love dere at jeg har ustyr. Men jeg har altså ingen dunkjole. Jeg sier alltid at jeg har en fot i fashion og en i fjellet: DUNKJOLE er jo svaret!

Moncler er kanskje definisjonen av snobberi. Følg dem på Instagram: @moncler og se lekre kjendiser i deres dunjakker og dunbukser. Glem Fifty Shades og det der. Fetisjen som gjelder nå er jo selvsagt DUN!

Jeg har aldri vært noen spesielt fan av merket da jeg sverger til mer tekniske og brukervennlige klær til fjells- men denne dunkjolen: DEN skal jeg ha på meg neste gang jeg er på Leirvassbu. Mon tro hva den koster?

(Bildene har jeg lånt av style.com)

 

 

 

Hollywood Sunday
 

  

God søndag til dere. 

La oss starte uken en tone glamorøst! 

 

YSL sine fargepalletter for våren oser av parisisk  subkultur-eleganse. Det er en liten oktav røft med undertoner av rock chic og metall. Den røde leppestiften vil tilføre tidløs femininitet. Voila!

 

 

Baker bikere?

 

 
Det store spørsmålet er: Baker Bikere?

Nei- Ikke jeg. 

Jeg digger skinn. Og tro ikke et sekund at jeg er inspirert av bondage og Fifty Shades of Fiasko. Jeg føler meg mye finere i skinn enn i bomull. 

Denne jakken med frynser koster en liten formue- så jeg har selvsagt ikke kjøpt den- men lånt den på Høyer Eger. Den er fra Barbara Bui. Jeg har ikke råd til dyre klær med mine friluftshobbyer. Men prøve dem- det kan en .

Denne lørdagen er jeg veldig- veldig  usikker på hva jeg skal gjøre av meg. Hva skal dere?

Jeg kan jo bare bruse med fjærene kanskje?

 

Foto: Anthony Huus

Balansekunst

 

 

 

 

 

 
Restitusjon er viktig. Nå som det snart er helg håper jeg dere vil slappe av og kose dere. Eller skal dere på langtur? 

Selv skal jeg kose meg i kveld og i morgen. Søndag gønner jeg mest sannsynlig til Lillehammer for å gå ski. Det er veldig mildt ute nå for en ivrig Birkebeiner. 

Unn deg premiering som også er helsevinnende.  Lar du ikke kroppen få mulighet til å hente seg inn igjen, vil prestasjonskurven gå nedover i stedet for oppover. Restitusjon er like viktig som trening.  (!)

Jeg tar et varmt bad med aromatiske oljer for å få musklene til å slappe av. Dette gjør jeg to ganger i uken og det føles utrolig godt for kropp og sjel.  

Deilige dufter på badet er også en del av min balansepakke. Spa-serien til Babor er blitt blant mine favoritter. De dufter så godt at jeg blir helt doven. 

Hvorfor er så restitusjon viktig?  

For en idrettsutøver er det i hovedsak to mål med restitusjon etter trening og konkurranser:  

1)  Gjenoppretter forstyrrelser i kroppen forårsaket av fysiske belastninger og dermed bedre tilpasningen til å tåle stadig større treningsbelastninger.  

2)  Gir tilstrekkelig hvile mellom treningsøktene for å forhindre overtrening, belastningsskader og sykdom.  

Kilde: Olympiatoppen 

Rise & Shine på yoga

 

 


 

 

 

 

 

 

Å starte dagen med yoga er utrolig godt for kropp og sjel.  Jeg er stiv som en stokk. MEN du trenger ikke være myk for å gjøre yoga. Alle har godt av dette. Det sier seg jo selv. Yoga is the mother of all sports. 

Jeg tar 10 solhilsener hver dag før jobb for å mestre stresset som venter meg, men en hel yogatime er noe annet. Mye bedre selvsagt!

Det er viktig å trene variert. 

 Ensformig trening sliter på kroppen og øker risikoen for skader. Lag en treningsdagbok  der du veksler mellom intervall-,teknikk-, styrke-, og utholdenhetstrening.  

Lag en treningsplan som er realistisk og gjennomførbar!  

Slik ser min treningsukeplan ut fram mot Birken: 

Mandag: Bikram yoga: For å tøye ut og styrke topplokket

Tirsdag: 2 mil på langrenn

Onsdag: Styke på Sats

Torsdag: 2 mil på langrenn

Fredag: Tacoparty!

Lørdag: 4 mil på langrenn

Søndag: 3-4 mil på langrenn

( Til info: Det kan være uker jeg ikke klarer å holde alle timene.)

Som dere kanskje vet er jeg i oppladning mot Birken. Fram mot rennet trener jeg seriøst, men til påske skal jeg på retox. Juhuu!

I dag var jeg på yogatime med en herlig gjeng: Gitte Witt, Celine Aagard og Lise Karlsnes mm. Vibeke Klemetsen, min yogaguru, holdt timen og introduserte samtidig hennes nye sommerkolleksjon fra Run & Relax. Fargene er som godterier. Pene pasteller i sømløse myke klær. Selv bruker jeg merket når jeg også skal fly langdistanse. De er så myke mot kroppen!

Jeg er stor fan av Vibeke. Det er ingen statshemmelighet. 

Tusen takk for en utrolig fin start på dagen!

 

 
 

Foto: Emilie Johansen og Sara Johannessen

 

 

Reis bort alene!

 

 

 

  

Jeg har reist mye alene på ferie. Det er fordi jeg har vært singel. Men skal en liksom holde seg hjemme da? 

Å reise alene er utrolig moro og jeg vil anbefale det på det varmeste. 

Som jente må du selvsagt ta noen forholdsregler, men dette er regler du også har her hjemme. 

- Gå ikke alene på stranden etter solnedgang. 

- Ikke ta taxi på en øde vei gjennom tropisk skog helt alene. 

- Ikke bli med fremmede menn hjem. 

Dette kan du!

Du utvikler deg utrolig mye som menneske ved å reise på eventyr solo. 

Det beste tipset fra en globetrekker er å planlegge. Start å reise alene i en uke før du begir deg på større eventyr. 

India har en rekke ashramer. Sjekk ut Sivananda Ashram i Kerala. Her får du på yogaøkter daglig og en spirituell pakke som er lærerik og humoristisk (Ja, det er litt snålt å synge til Krishna når du ikke er vant til det.) 

Den norske turoperatøren Hvitserk tilbyr også en rekke kule eventyrreiser. Her kan du gå Finnmarksvidda på en langhelg eller kanskje frister det å bestige Kilimanjaro? 

Samhadi-Opplevelser er også et tilbud. De har rene jenteturer!

Ikke vær redd for å være på tur alene. DU møter alltid hyggelige mennesker. DU får også en mestringsfølelse og kommer hjem med masse eventyr i kofferten. Det er mye mer verdt enn en dyr designerveske! 

Nå har jeg kjæreste og samboer. Men som jeg lengter etter en ferie alene. En skulle nesten trodd jeg hadde en enorm ungeflokk for alt jeg lengter etter nå er strand, yoga og massasje. 

Her ser dere bilder fra min Thailand-ferie. Den fikk jeg delvis skreddersydd av Paradisreiser. Hit kunne jeg reise alene nå. 1 uke med klatring, kajakk og massasje. 

Reis bort!

Hvor skal vi dra? 

Be my Valentine

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er for gammel til å egentlig vite hva Valentine handler om. Denne trenden kom til Norge for kanskje åtte år siden. Jeg er generasjon Y. For sent ute. Dere som er C-generasjonen forventer trolig en rekke presanger fra deres kjærester 14. februar. 

Men hva er så egentlig Valentine?

 

Det finnes mange historier om opphavet til Valentines Day, og de fleste av dem bygger på historien om at dagen ble oppkalt etter en mann ved navn Valentine. Hans eksistens er siden blitt bekreftet av arkeologer, og det sies at han døde 14. februar år 270.  

Etter hvert ble feiringen til en stor festival, hvorpå kvinner mente dagen ga dem fertilitet (evne til å kunne få barn). Senere ble det en festival hvor lapper med kvinnenavn ble lagt i en boks, og guttene kunne trekke en lapp med et kvinnenavn, hvor den heldige (eller uheldige) kvinnen måtte være sammen med mannen i et år. Det kunne bli både giftermål og par ut av dette, men helt sikkert også uvenner.  

Valentine-kort Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentines-kort rundt år 1400. Det eldste Valentines-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. 

(Kilde: Frukt.no)

 

Jeg forventer ingenting av min kjæreste. Men jeg unner meg heller noe lekkert selv. Som blondeundertøy! Jeg elsker blonder.  Selv om jeg har en nokså røff og kanskje normcore stil til vanlig, elsker jeg følelsen av å ha på meg sjokksexy undertøy. Det gir meg en skjult selvtillit. Et feminint våpen.

Dagens oppfordring: Gå i undertøysskuffen og kast gamle truser og BH-er. Ærlig talt! Ha liksom litt respekt for deg selv. 

Det finnes lekre saker der ute som ikke trenger å koste så mye. 

Selv handler jeg alltid på salg på Agent Prococateur. Dette gjør jeg i romjula og etter sommerferien. Da kan du gjøre skup!

Be my Valentine? Whatever. Jeg er det jeg er. 

 

Fotocred: Sara Johannessen

Stilleben tips!

 

 

 

 

 

 

Hvorfor ha parfymeflasker på badet? Mange flakonger er så vakre at de er rene kunstverk. Det synes i alle fall jeg. 

Selv har jeg samlet mine favoritter på sølvfat som jeg har i mitt bibliotek. 

Stilleben blir det kalt.

Stilleben (fra tysk Stillleben: «stille liv», fransk: Nature Morte «død natur») er et kunstverk som gjengir objekter i ro, ofte som oppstillinger av hverdagslige gjenstander som enten er fra naturen (blomster, frukt o.l.) eller menneskelaget; vaser, glass, mat osv. Genren er i slekt med dekorasjonsmaleriet og har vært dyrket siden oldtiden. (Kilde: Wikipedia)

Dagens tips: Samle dine parfymer og ha dem fremme som pynt!

Mine er fra YSL og Chanel- blant andre. Er det ikke fint? 

Yves Klein møter Pippi

  

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kulde, ski og vinter. 

Når det er kaldt lever jeg. Så enkelt er det. Jeg burde flytte til Svalbard eller Tromsø. Hva gjør jeg egentlig i Oslo?

Jo- i Oslo jobber jeg!

Fredag var jeg stylist og produksjonsleder for det norske merket Fleischer Couture. Vi var et kult team på sett for deres AW15 kampanjebilder. 

Jeg digger dette merket.  Du kjenner sikkert til dunkåpene deres som Sarah Jessica Parkar har ikonisert i Amerika. Back Home, spesielt rundt Ring 3, er kåpene også en stor favoritt. 

Flesicher Couture lager i tillegg myke ullklær med silke, og snittet er sexy. Helt frelst. Kashmir-plagg i elegante silhuetter har de jaggu også. Myke materialer er godt mot huden.

Men da jeg så denne Yves Klein blå dunjakken besvimte jeg litt. Er den ikke rålekker? Hvem sa at dun ikke er sexy? Jeg er sikker på at det finnes en rekke syke dun-fetisjer der ute. Jeg burde nesten blitt en. 

Når du skal ut på tokt, bruk gjerne farger. Spesielt du som liker å kjøre off pist. Det er mye skredfare rundt om kring nå. Spesielt på Vestlandet og jeg har helt harahjerte hver gang min kjæreste reiser dit  på eventyr. Jeg går jo bare langrenn om dagen, og det er vel ingen risiko.

Lytt til erfarne fjellfolk! Ikke ta noen sjanser! Og ikke bli inspirert av Tungtvann-sabotørene og bruk hvitt i fjellet. Bruk farger! Da vil du synes i terrenget hvis det forekommer en ulykke, og så vil du se fresh ut på bilder. Namaste. Shanti. Shanti.

 

 Fleischer Couture er designet i Norge og ble etablert i 2008 av Thea Eline Sundhell og Maja Mejlænder Fleischer. Filosofien deres er å kreere eksklusiv komfortestetikk som fusjonerer sport med ready to wear fashion. Designerduoen har spesialisert seg på tidløs og kvalitetsorientert ull og cashmere, varme parkaser og dunkåper som signaliserer eleganse og luksus. Fleischer Couture opplever for tiden en internasjonal boom etter at Sarah Jessica Parker fikk dunkåpen som sin favoritt i fjor. I dag satser merket stort internasjonalt.  

 

Sawadika Rayavadee 

 

 

 
 

 

  

 

 

Kunsten å kombinere low budget, moderat og luksus.  

Jeg elsker å bo i jordhytter og telt, for så å ta meg noen dager i sus og dus.  Da får du en god feriepakke av opplevelser, uventede situasjoner, eventyr og nytelse.  

Velg gjerne små turoperatører når du søker luksus. Mange av disse er nerdete kvalifisert på sine destinasjoner,  og gir i tillegg alltid en mye bedre service enn de store selskapene.  Det er i alle fall min erfaring. 

Slik går du frem for å skape ditt ferieeventyr:  

FASE 1

- Kontakt liten turoperatør. Be de lage en pakke til deg inkl. priser.

 - Gjør så research på TripAdvisor og sjekk ut hotellenes sosiale medieflater. Å søke etter hasjtagger på Instagram er også lurt- da får du se flere bilder fra stedet. 

- Ta en kjapp spørreundersøkelse på Facebook: Har dine venner vært der du skal? Kanskje får du uventede tips!

- Søk etter reiseartikler fra din destinasjon.

 -Samle informasjonen og sov på dette i en uke. Da får du tid til å la drømmene fare om natten.

Vips: Du har ferieplanen klar.  

FASE 2  

- Kontakt liten turoperatør igjen og lag en pakke.

  - Etter du har mottatt pris fra turoperatør, kan du forhandle litt. Spør om upgrading på hotellene til samme pris eller bak inn henting fra flyplasser. Noe av dette bør gå.  

Så er det bare å trekke kortet.    

Her ser dere meg på Rayavadee i Krabi, Thailand. Nærmere bestemt legendariske Railay Beach.  

Jeg reiste med Paradisreiser som hjalp meg med 4 luksusnetter. De resterende 7 low budget nettene planla jeg selv. = God kombinasjon

(Innlegget er ikke sponset.)