hits

januar 2015

Slenger meg på!

 

 

 

 

Jeg slenger meg på. Kjæresten min hater dem. Mine slengbukser. Han synes det ser helt corny ut. Han sier selvsagt ikke corny. Han sier: 

- Dette liker ingen menn! Det er bekmørkt!
- Det er unaturlig. DU blir så skitten på beina. Ikke kom inn i leiligheten med de skitne buksene dine. Se på dem da! Ta av deg buksene i gangen!

- Æsj din jævla hippie. Skaphippie! Fy faen du er så sykt dobbeltmoralistisk!

Men jeg liker sleng jeg. Slengbukser får deg til å virke høyere. Og så får en liksom litt Jennifer Lopez rumpe.  Og selv om en blir sykt skitten av å bruke dem ute- forestill deg selv- du går og slenger på stoff og treffer gjørme og dritt på veien- så er jo dette en av sommerens største trender.

Jeg slenger meg derfor på! Men jeg skal kun bruke mine slengbukser når kjæresten min er bortreist. Som dere ser- er han borte nå.

Tee: Helmut Lang/Høyer Eger, Bukser: Genetic Denim/Høyer Eger, Clutch: Day Birger et Mikkelsen, Sko: Isabel Marant/Høyer Eger 

Proenza møter Kløvervaseline

 

 

 

 Denne lille puddel-Proenza vesken har jeg lånt for dagen. Petit liten sak som passer til deg som liker å pakke sjokklett. Den blir litt for liten for meg. Men tendensene denne våren er små vesker. Less is more- som dom sier på landet. 

Hva synes du om den lille vesketrenden?

I min veske har jeg alltid noe til leppene mine. Ved siden av telefon og nikotinfri snus er dette elementer som får dagen min til å bli helt ok.

Er du på budsjett kjøp en herlig liten retro sak: Kløver Vaselin! Jeg digger designen og produktet. Det minner meg litt om min farmor. Denne kan brukes på sprukne albuer, lepper og på kroppen. Den er jo selvsagt litt klissete, men det handler om å bruke et produkt med måte. Når var det sist gang du fikk tipset om et skjønnhetsprodukt til under 50-lappen?

Er du på moderat budsjett har Kiehl's gode varianter. Også denne lille tuben som har navnet Lip Balm er gunstig i pris og god i kvalitet. 

Hvis jeg skal sammenlikne dem så vinner nok Kiehl's for sitt gode leppefokus- men Kløvervaseline skårer godt som en allrounder. 

Begge tipsene har nærmest en heroisk status i det farmasøytiske miljø. 

Dagens siste tips: Smil etter påsmøring. Da vil du med ett føle deg lettere til sinns- selv om du kanskje har en dårlig dag .

 

Fotocred: Sara Johannessen 

ULL er GULL!

 

 

 

 

 

 

Ullundertøy. Sjokkviktig i vintermånedene. Det finnes en rekke gode merker der ute. 

- Devold

- Fleischer Couture

- Brynje

- Ailo Clothing

- Ulvang

- Kari Traa

Disse norske merkene leverer. Personlig liker jeg farger som innerlag når jeg skal ut. 

Jeg synes selvsagt at ull er gull også utenfor løypa. Til en boyfriend jeans ser du litt nerdete og indiekul ut. Dette er helt klart en look jeg velger etter jobb. Det er varmt, nerdete hot og sjokkfunksjonelt. 

Her tester jeg ut Ailo Clothing: 

Friske farger, perfekt passform og super kvalitet.

Den tidligere FMX-kjøreren Ailo Gaup lager stilig sportsundertøy til dame og herre. De små luftlommene i ullfibrene både isolerer og puster, noe som gir gode termoregulerende egenskaper både under kalde og varme forhold. Dette settet er blitt testet på topptur i Romsdalen, og skårer full pott.  

Egenskaper :  Termoregulering - Høy elastisitet -  Naturlig antibakterielt -  Pustende -  Tørker raskt -  Lett vedlikehold -  Flatlock-sømmer -  Tommelhull -  Ekstra lang rygg    

 

Red LIPS 

Røde lepper har fått en renessanse blant fashionistaene. Bruk lite makeup til røde lepper. Det gir en parisisk look. 

Skal du kline med kjæresten pass på at du ikke berører skjorten hans. Menn hater visstnok å få leppestift på skjorta. Det gjør i alle fall mannen min. Han er dog en fjellets mann. 

 

Behind the scenes før fest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I går arrangerte jeg et pre party for oss som jobber i Høyer før Costume Awards.

Vi satt i Baren på Eger og koste oss med sushi, champagne og et profesjonelt hår- og makeupteam.  

Jeg blir alltid veldig nervøs før slike hippe fashionfester. Jeg gruer meg liksom til å posere kleint på den røde løperen sammen med de "viktige personene". Jeg er bare en person bak fasaden og jeg har liksom ikke noe der å gjøre. Samtidig synes jeg det er herlig å pynte seg og ha på lekker kjole.  Hvem gjør ikke det?  

Folk som er "too cool for school" skremmer vettet av meg. Jeg blir usikker og føler meg stygg, dum og ukul.  

Heldigvis finnes det mange snille mennesker der ute og de liker jeg å jobbe med.  Corinne!

Første gang jeg møtte Corinne, husker jeg faktisk ikke. Vi var nok på opptak, jeg som stylist og hun som makeupartist. Nei- vent nå litt! Vi lagde en moteserie for Cosmopolitan og vi befant oss i en skatehall! Jeg likte dama øyeblikkelig.  

Når du er på sett eller backstage før fest, show eller catwalk MÅ du jobbe effektivt.  Corinne jobber lynraskt som en magiker! Hun er en people person.  

Jeg møter henne og ser fascinerende sliten ut.  Hjelp! Corinne! Lykke til med dette trøtte trynet-  roper jeg og gir henne en klem.  

Nå skal du slappe av og kose deg, får jeg til svar.

 Hun bruker 1 time på både hår og makeup!  

WOW! WOW WOW! Roper jeg og klapper i hendene som en temmelig hjernedød rosablogger.  Men har ikke alle jenter denne forfengeligheten i seg?

Jeg kjenner ikke meg selv igjen med krøller og en au naturale look. (Dette betyr alltid masse glød og solpudder, og det jeg liker best)

Denne dama vil jeg jobbe mer med.  

Nå har Corinne åpnet studio til oss vanlige dødelige folk. Vi trenger liksom ikke være modeller eller kjendiser for å gå til henne.  WickedHouse åpnet nylig og ligger på Karl Johan i Oslo.  Her møter du  Adam Schjølberg og Corinne Alice N Skau + en rekke blide, hyggelig hårstylister og makeupartister.  

Tanken bak wickedHOUSE, er at det skal være plass til flere ting under samme tak- forteller Corinne, mens hun tar tryllestaven over ansiktet mitt.  

WickedHOUSE er fotostudio, frisørsalong og stylingbyrå.

 Skal du gifte deg, på fest eller vil du bare se helt sjokkglamorøs ut, bør du sjekke ut dette stedet.  

Blide folk! LA OSS SAMLES!   

 

Her ser dere noen bilder fra festen!

 

 

 

 

 

(Kjolen jeg har på meg er designet av Pia Tjelta for By TiMo)


Fotocred: Sara Johannessen

Fashion et Flis

 

 

 

Jeg tok turen innom Costume Awards i går. Arbeidsplassen min ble kåret til "Årets beste Motebutikk" og det er veldig, veldig stas. 

Kvelden var koselig, uten de store skandalene.  

Jeg er en stor fan av norsk design og Pia Tjelta sin kolleksjon for By Timo er som en romantisk drøm- dog realistisk. WOW! Alle former og fasonger kan smette inn i disse kjolene. 

Er du lav: Sy den opp

Spiser du mye: Ta opp en knapp eller to

Vil du sexe: Ta opp ytterligere knapper

Er du formfull: Sving kurvene og os av femininitet. 

 

 

 

Prosjekt perfekt overflate

 

 

 

Huden min blir sjokktørr om vinteren. 

Nå som jeg er på budsjett bruker jeg først Weleda i ansiktet- kjempe lite- for denne allround kremen er "grisete". Deretter tar jeg på meg litt foundation. Ikke mye for jeg vil ikke se ut som en porselensdukke eller en stygg glamourmodell.

Jeg bruker en tørr foundation om vinteren, siden jeg har en fuktrik krem. YSL eller Dior har gode varianter- synes jeg. 

 

Kulda gir rødsprengte blodkar i ansiktet. Jeg har fått dem selv. Jeg hadde selvsagt aldri byttet fjellet mot perfekt hud- men en kan forebygge. 

Bruk en fet krem om vinteren. Dette forebygger. Beskytt også ansiktet ditt med skjerf/buff- slik at minusgradene ikke tærer direkte på den. Rødsprengte blodkar kan fjernes ved hjelp av laser- men det er billigere å forebygge! Mange får også sprengte blodkar post-graviditet. 

Synes du en fet krem blir litt for grisete til morgenstellet- legg deg med den om kvelden. OBS! En fet krem kan gi acne. Men tenker du den gyldne middelvei og bruker den et par ganger i uken, bør det gå bra. 

Personlig elsker jeg kulda. Jeg blir glad når jeg må kjempe meg gjennom vær og vind. Jeg burde flytte til Finnmark. 

 
Suit me UP- Bli en POWER WOMAN!

 

 

 

 

 

Dressen oser av selvsikkerhet og pow wow makt. En hvit versjon gir meg umiddelbare assosiasjoner til Bianca og Mick Jagger sitt bryllup. 90-tallets gale white parties. Og nå sist Jennifer Anistons red carpet look. Suit UP!

Bruk gjerne dressen når du skal på elegante kveldseventer. Du skiller deg ut fra de andre som dukker opp i kjole. OG dressen blir aldri last season. Den kan du style med smykker og glamorøs makeup for å dresse opp, eller dresse ned med sneakers og en tee til. En kjole har kortere levetid enn dressen.  Did you know?

Min hvite dress er dansk design. Sand Copenhagen leverer en sublim og sofistikert kolleksjon for sommeren. 

Jeg har ikke på meg BH under blazeren og jeg hadde aldri stilt opp på jobben slik-  det må dere vite. 

 

Foto: @Fotografsara 

 

Slik får du silkemyk hud

 

 

 

 

 

Volcanic Heatpack! 

Jeg la meg inn i går og testet behandlingen Volcanic Heatpack fra Babor. Dette er stimulerende, avslappende og oppstrammende kroppsbehandling.  

 Med strykende bevegelser fikk jeg oppstrammende oljer over hele kroppen. Deretter ble kroppen strødd med salt som deretter ble massert inn til en effektiv peeling. Denne ble så fjernet med varme kompresser og huden føltes silkemyk.  Så var det tid for leireinnpakning. Jeg ble pakket inn i plast og tepper, og lå som en liten mumie og sov.

Jeg våknet sakte av at noen masserte hodebunnen min.

Er du på budsjett, noe de fleste av oss er (jeg fikk behandling til test av produsent!)- unn deg en time out hjemme. Har du badekar- lag et lite spa på badet. Duftlys og aromatiske oljer i vannet gjør susen. Har du ikke badekar- skru på varmekablene og transformer badet til et ferieparadis med fargerike pledd på gulvet. Sett deg på badegulvet- lakker tånegler og pust med magen. Vi trenger varme og kos på denne årstiden. 

Dagens best tips mot tørr vinterhud på budsjett: Smør deg med olivenolje om kvelden! Du våkner opp til silkemyk hud. 

 
 

(Behandlingen fikk jeg til test av produsent.)

 

Dette er Mindfulness!

 

 

 

 

 Mindfulness!

 Å gå med tung sekk i motbakker, gir meg en berusende tilstedeværelse. Jeg har forsøkt meg på HeadSpace, yogakurs, meditasjonsopphold i fjerne strøk og oppsøkt alternativ behandling som hypnose, samtaler med lærde og selvhjelpsbøker. Tid og penger har jeg brukt på å lære meg å leve i øyeblikket. HER OG NÅ.  

Er du en smule rastløs som meg, er den beste investeringen funksjonelle fjellklær og en god sekk. Når du går, sliter og svetter i motbakker med en sekk på tja, la oss si 17 kilo, får ikke tankene spillerom. Du går. Ett skritt av gangen. HER OG NÅ.  Det er da du kjenner den intense tilstedeværelsen alle, fra Buddha til Barbie, babler så mye om.  

Fjellet gir mindfulness. 

WORD! 

 

Super Cleanse. En kjappis med John Opsahl 

  Super-duper Cleanse. Jeg tok en super kjappis med John Opsahl .    

Jeg sitter på Kolonihagen og spiser salat med erter i et sånnderre 80-talls skjell, som jeg ikke husker navnet på- men godt og lekkert er det. Jafs . Jafs. 

 
Ved meg er John Opsahl, Nordens ledende ekspert på supermat og helhetlig livsstil, og gründer av bedriften Supernature.  

Gjennom sitt internasjonale virke som Life Coach, terapeut og produktutvikler innen supermat og kosttilskudd har han hjulpet mange mennesker til å ta grep om eget liv og helse. John er kjent for å kombinere medisinske og holistiske tradisjoner med moderne vitenskap og metoder.

Han høres ut som en guru når han snakker og jeg sluker det.  

Nøkkelen i alt hans arbeid er «empowerment», det å styrke enkeltmenneskets evne til å skape det livet de selv egentlig ønsker, på deres egne premisser. En viktig del av hans studier i ulike medisinske, filosofiske og spirituelle tradisjoner har vært å finne redskaper og prinsipper som kan anvendes av alle. Han oppfordrer oss alle til å være oppdagelsesreisende i egne liv.  

 

 

 

 


John er her for å forkynne om SuperCleanse.

  -Hva er SuperCleanse, John?  

Supercleanse er en enkel, men effektiv måte å hjelpe kroppen til god helse, forteller han på en velartikulert og empatisk måte.  I praksis er det en grønn start hvor du spiser mye grønnsaker og supermat over en periode. En kan selv velge lengden på en sin SuperCleanse: 5 dager eller 10 dager.  For best effekt bør du sette av 10 dager.  

- Hvorfor bør jeg ta en SuperCleanse?  

Din kropp utsettes daglig for en rekke belastninger gjennom miljøgifter og usunn mat. En SuperCleanse er en restart hvor du kutter ut tyngre mat som kjøtt, meieriprodukter og korn- og tilfører med grønnsaker og supermat enn vanlig. Mange opplever at de får bedre fordøyelse, mer energi og overskudd og klarere hud etter dette.  

- Oh John! Jeg sliter så innmari med magen min. Jeg er så forstoppet hele tiden og det er så vondt. Min lege har sagt at jeg ikke bør spise så mye kjøtt da min kropp ikke liker det. Og så har jeg oppdaget at mye av problemet skyldes av at jeg spiser for fort! Jeg sluker maten!  

Hvor fort du tygger maten handler om hvor mye du prioriterer deg selv. Ta deg tid til å tygge! Kom i kontakt med deg selv.  

- Namaste! Men jeg må si at etter at jeg startet å juice selleri som inneholder mye fiber og kaster inn 6-8 svisker i ganen om dagen- så har det blitt mye bedre, altså!  

Kom i kontakt med dine emosjoner, smiler John.  

- Ok. Hva kan en så spise med en SuperCleanse?  

Jeg vil anbefale at du drikker en supersmoothie 4 ganger daglig. Utover dette kan du spise så mye rågrønnsaker du ønsker, samt noen sunne fettsyrer og noen nøtter. Drikk også urte-te!      

Forslag på en lekker lunsj fra John:  

Grønn salat med Valnøtter 1 pakke økologisk babyleafsalat 1 avokado 2 vårløk Cherrytomater En håndfull valnøtter Amanprana Happy Delight olje Himalayasalt Pepper

Forslag på en deilig juice:  2 dl vann 1 dl isbiter 1 dl eplejuice ½ rødbete ½ skrelt appelsin 10 bringebær Saft fra en halv lime Supermat 

 

FOTOcred: Sara Johannessen! (www.sarajohannessen.no)

 

RENS HUDEN DIN

 

 

I går hørte jeg at kvinner får 20 kilo sminke på huden sin i løpet av et liv. Er det så rart at vi ages når vi kliner på oss så mye? Når alt vi vil er å anti-ages?

 

God hudpleie er rens av huden. Få vekk kremer, foundation og sminke. Renser du ikke vil du se ut som en rosin før du fyller 40. Forebygg. Vær smart. Du pusser jo tennene dine to ganger om dagen- hvorfor ikke rense ansiktet også?

Du tar deg tid til å sminke deg. Da tar du også tid til å rense huden. 

Jeg har akkurat testet ut de siste nyhetene fra Biotherm. Biosource heter serien.  Dette er visstnok en transformerende hudpleierens som renser og fukter huden. Den passer alle hudtyper og er god i pris. Liker dette.

Slik bruker du den: Varm opp en liten mengde av Balm-to-oil i hendene mens du forsiktig smelter teksturen. Masser så på tørr hud i sirkulære bevegelser. Skvett på vann, som skaper en melkeaktig emulsjon, før du renser grundig for en renset hud .

 

Vi ses over vasken! 

#Biotherm #testavprodusent

 

Tren deg glad med farger!

 

 

 

 

 

 

 Annonse. 

 

Nytt år- nye muligheter- og ny treningsgarderobe!

Når jeg skal investere nytt treningstøy tenker jeg primært på kvalitetsorientert komfortestetikk og farger.  Velger du kvalitet får du en bedre treningsopplevelse. Klærne skal være lette og følge kroppens bevegelser. Det skal ei heller være sømmer som irriterer huden. Farger gir meg ekstra drive, boost, energi og godt humør.  Dette er elementære faktorer til en god treningsøkt.

 

Mange lurer på hva som motiverer meg til å trene. Vel, nå skal du høre hemmeligheten. Jeg blir motivert av å ha et mål. Det driver meg. Det gir meg en enorm tilfredstillelse. Og ikke minst gir det en følelse av mestring. Nå trener jeg mot Birken. Jeg har laget en realistisk treningsplan for hver uke. Målet er å komme i sjokkform og selvsagt slå min egen tid fra forrige gang. Har du et mål- blir du motivert- blir du motivert- er du hard core i gang- er du hard core i gang- vil du se resultater. Hvis du synes Birken virker veldig skummelt-noe det ikke er- så finn ditt mål. Vi mennesker filosoferer: Hva er meningen med livet? Vel, det er å ha et mål. Det er ikke mer komplisert enn det. Her fikk du svaret. 

Skal du i et bryllup til våren og vil se helt fantastisk ut? Vil du inn i dine gamle bukser fra 90-tallet? Lag deg et mål. Og lag deg en REALISTISK treningsplan som du kan gjennomføre. High five for gjennomføring!

Jeg heier på norsk design. Og dette settet fra Kari Traa liker jeg skikkelig godt. Spesielt tightsen gir meg et snev av cool 80-talls ye yo vibe. 

Kari Traa sto øverst på pallen innenfor freestyle skikjøring for kvinner i mer enn et tiår. Hun plukket med seg tre olympiske medaljer på veien, men på sine reiser vokste også et annet talent frem i henne. Kari begynte å strikke fargerike luer og hennes design ble en umiddelbar suksess. I dag designer hun treningstøy, ullundertøy og skiklær- for å nevne noe. Sjokkfan.

Sliter du med å komme skikkelig i gang med treningen vil jeg anbefale å investere i nytt treningstøy. Det sitter bedre enn det gamle, huden får det bedre når den svetter, og det gir en fresh følelse under selve treningsøkten.

Jeg tester stadig en rekke treningstøy og dette settet fra Kari Traa skårer full pott. 

Hvorfor?

- Jeg får bevegelsesfrihet. Det betyr at jeg kan løpe og hoppe uten å føle at klærne føles tunge eller irriterer huden. 

- Klærne er sømløse og i stretch-materiale.Jeg kan gjøre yoga, sykle, løpe eller tøye ut- klærne følger kroppens bevegelser. Deilig!

- Hurtig tørkende. Jippi! Det betyr at jeg kan vaske og ha klærne klart allerede timer etterpå. (Dette er gull til deg som skal på treningsferie.)

- Klærne veier lite. Lette klær gir deg mer fart og komfort. Dessuten er det en bonus hvis du trener før eller etter jobb: Du trenger ikke bære så tungt.

Tips! Det florerer av salg om dagen. G-Sport kjører- as we speak- masse fra Kari Traa. Du finner det HER. 

Hva sier dere? Bli med å gå Birken i år?

 

Fotocred: Sara Johannessen 

#trening #karitraa #reklame #G-Sport

 

Løype! Jeg har testet det du trenger!

 

 

 

 

  

Enten du liker fjell- eller racingski- er utstyret viktig. Dessuten er det alltid motiverende å se litt fjong ut. 

Her har dere noen av mine skifavoritter på tur.

 

1.  Miami Vice  

Om du skal på 80-talls party eller trene mot Birken, er denne treningsjakken fra Bjørn Dæhlie et godt, og ikke minst stilig alternativ.  

-Smal passform med reflekser.  

-Stretch paneler under armene og i ryggen for god bevegelighet.  

-2-lags materiale i front og 2-lags materiale i sidepaneler gjør den motstandsdyktig mot vind og vann.     

 

2.  Hemmelig Våpen  

I jakten på tidelene har profesjonelle skiløpere lenge brukt spesialtilpassede innleggssåler i langrennsstøvlene. Jeg gikk med Rottefella Xcelerator Classic i skiskoene i fjor og ble veldig begeistret!

 

3. Hei Sveis!  

Det er lov å være bitte litt forfengelig, selv om du er en tøff birkebeiner. Bruk derfor tørrsjampo! Spray i håret og form sveisen. Du vil få volum og en følelse av nyvasket hår. Pillow Proof Blow Dry etterlater en svak duft, så du vil ikke risikere å bli fersket for å være altfor jålete av dine turkamerater.  

 

4.  Tøffe Tøfler  

Historien til UGG startet som en nisjetrend blant surferne i Australia. Gjett om føttene ble glade av å smette inn i lammeullsforete sko etter en aktiv dag i vannet! I dag går alle i UGG. Fra superstjernene i Hollywood til birkebeinerne i Norge. 

 

5. Turminner    

Et lite og godt kamera som smetter lett i lomma, er ideelt på tur. Jeg har testet ut IXUS 510 HS med berøringsskjerm. Det jeg likte best var de utallige fotomulighetene kameraet gir. Her kan du blant annet velge å få postereffekter, fargeforsterkning og miniatyrlandskap.  Wi-Fi-funksjonalitet gjør det i tillegg enkelt å ta bilder, og HD-film med detaljnivå gjør det enkelt å dele med venner og familie på et blunk. Med kompakt 12x optisk zoom og design i lommeformat er IXUS 510 HS et smart kamera på tur.

 

6. Retrostilig  

Retrostilen er tilbake i motebildet. Har du en gammel anorakk liggende på loftet, finn den gjerne fram. Eller sjekk ut Gutulia Anorakken fra Fjällreven. Til søndagsturene med familien vil du se skikkelig trendy og nasjonalromantisk ut.  

 
 

 

 

Test av laser

 

 

Jeg er veldig dårlig til å barbere meg. Jeg får nesten alltid inngrodde hår og arr etter barbering.  Derfor har jeg forsøkt laser.    

Å fjerne uønsket hårvekst med laser er en trygg måte å bli hårfri på, men behandlingen gir ikke permanent resultat, og ikke alle har riktig hårfarge eller hud til å få effekt av behandlingen. Dette sier Norsk Helseinformatikk.    

Grunnregelen for alle laser er at håret alltid må være mørkere enn huden, ellers fungerer det ikke. Det skyldes at laserstrålen treffer alt pigment, selv det som finnes i huden.  

Jeg setter på meg funky briller. Så tar sykepleieren er liten boremaskin (?) og starter å etse bort hårene. Det svir skikkelig. Ja, det svir!

 For mine armer trenger jeg 6-9 behandlinger med laser. Jeg har sjokkmye hår. Sterke røtter. Hele pakka.

Èn behandling koster ca 1500 kroner, så det er jo litt dyrt. Hittil har jeg forsøkt 3 behandlinger og jeg synes det er fint å ha arrfrie armhuler!  

De fleste klinikker sier at de fjerner håret permanent. Men dette er ikke helt riktig.  

Norsk Helseinformatikk sier:  Ifølge amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har ikke behandlere i USA tillatelse til å hevde at en behandling gir permanent fjerning av hår, men at det kan gi en permanent reduksjon i antall hår. Dermed blir slik hårfjerning definert som langvarig, stabil reduksjon av hår.    

Laser blir brukt ved stadig flere kosmetiske behandlinger. En av disse er fjerning av uønsket hårvekst. Nye lasere kan trygt og effektivt fjerne uønsket hår fra ansiktet og kroppen din, og effekten kan være langvarig.      

 #testavprodusent #elitehelse

FREDAG!

 

Fredag! Hva skal du i helgen? Jeg skal selvsagt gå milevis på ski. 8 mil er målet og det skal jeg gjennomføre. Fordi jeg er beinhard mentalt. Voff. 

Men innerst inne, mellom oss, vil jeg ligge under mitt indiske teppe og lese Vogue. Og ha på meg mine røde glosser og leppestifter fra Lancôme og Armani. Rødt. Rosso. De sitter like godt som Rød Swix og gir en wow-effekt. 

Det er viktig med restitusjon. Det er ingen skam å kose seg. Å nyte sitt eget selskap. Pynte seg for seg selv. 

Men det skal jeg altså ikke. Selv om det er viktig. Her ser dere mitt håndsydde, indiske teppe. Teppet jeg ikke skal ligge under. 
 

SKI er SKI

 

 

 

Svisj- Svisj! Lyden av skiene som sklir på snø er min favorittlyd. Hver helg framover kommer jeg til å oppsøke snø. Snø gjør meg utrolig glad. 

Langrenn er kanskje den beste treningsformen for kropp og sjel. Du bruker nesten alle muskelene i kroppen, du får naturopplevelse og hvis du går langt vil du kjenne blodsmak og mestring.

Jeg har også oppdaget Randonee i fjor- og dette gir fantastiske naturmomenter som varer i flere timer. Randonee er blitt den heiteste skitrenden i Norge nå.

Hva er egentlig Randonee? 

Randonee er en relativt ny idrett i Norge, men den er stadig i vekst. I andre deler av Europa, er idretten veletablert og mer utbredt enn for eksempel langrenn. Ordet randonee er fransk og betyr «å gå på fjelltur», og det er akkurat det idretten går ut på. Man går på ski opp på fjelltopper, for så å kjøre ned igjen. Idretten stammer fra militært patruljeløp, som var OL-øvelse allerede i 1928. Den gangen ble det gull til Norge. Det jobbes for at konkurranseformen igjen skal stå på OL-programmet. (Kilde: skiforbundet)

Her ser dere at jeg har skiene på ryggen. Det var rett og slett for bratt for meg med ski på beina. Bildene er tatt fra Sogndal. Tips: Bruk gjerne masse farger i fjellet! Det ser flott ut på bilder, dessuten er blir du synlig i terrenget. 

Er du nysgjerrig på turbilder? Følg meg på Instagram! @elisarotterud. Her deler jeg mange av mine turer i fjell og skog. Her ser dere meg stå foran fjellet Ama Dablam (6815 moh) i Himalaya. Den har jeg klatret, men kom ikke helt til topps grunnet rasfare. En må ha respekt i naturen. Ellers blir du most. 
 

 

Goddess Guide

 

 

 

 

Sawadika!

I dag leker jeg at jeg er en gudinne. Av den gode sorten. 

The Goddess Guide:

Hvordan bli en gudinne?

Jo, det er sjokklett. Du er bare snill mot andre og snill mot deg selv. Og så setter du på deg en blafrende kjole og poserer. Voila! The Goddess Guide. 

Antrekk: Gammel Day Birger et Mikkelsen kjole. Solbriller fra YSL.

 

 

Listen min.

 

 

 

 

Nå starter hverdagen igjen. The beginning of the start of 2015. 

I år skal jeg ta enkle grep for å få hverdagen min til å bli bedre. 

1. 10 solhilsener om morgenen. Pust og kropp får en god start. Ikke start dagen med elektrosjokk og stress. 

2. Lage treningsdagbok fram til Birken. 10 mil i uka er målet, til tross for lite snø i Oslo. Bikram Yoga 1 gang i uken for pusten . 1 økt med styrke. 1 økt med intervaller.

3. Ta lunchpause! Ikke jobb og stress hele dagen! Dette gjorde jeg i vinter og det resulterte i en sjokkødelagt mage. Jeg var totalt forstoppet og var i store smerter.  Logg av 30 min om dagen. Det har du rett til. Ingenting brenner rundt lunch, så sant du ikke jobber som brannmann. Gjør du dette, vil du også jobbe mer effektivt etterpå. 

4. Skaff deg en beauty guru! Unn deg en behandling i ny og ne. Finn en god thai massør eller oppsøk en helseklinikk. Selv unner jeg meg 1 behandling hos Elite Helse 1 gang i måneden. Dette gir meg en påminnelse på at jeg må ta vare på kroppen min. 

5. Forebygg! Nå som jeg skal trene meg opp mot Birken, vet jeg at jeg får vondt i korsryggen. Forebygge dette med å tøye ut på rulle i 30 min hver kveld!

6. Nå som jeg har fått denne juice-maskinen jeg ønsket meg, skal jeg lage enkle juicer. Selleri er godt for magen min. Det skal jeg drikke! 

7. Ta en Me-time! Gjør noe som gir deg glede! Enten det handler om å lese Vogue i 30 min etter jobb, eller les en bok. Ikke vær på Instagram konstant!

8. Ta en raus-time! Gjøre noe for kjæresten min som han liker. Enten en blow job før jobb eller være raus og oppmuntrende når han gjør noe jeg egentlig ikke liker- da blir han blir stolt av den kula dama si.  

9. Ikke la stresset ta meg. Jeg skal ta stresset! Pust med magen og strebe etter en god tilstedeværelse. 

10. Fordommer er så last season! En skal aldri skue hunden på hårene. Han som vasker vinduene dine på jobben, har kanskje vært på toppen av Everest! Være enda blidere i 2015!

 

YOU can DO it! Prøv noe nytt i 2015!

 

 

 

 Nytt år- nye muligheter! 

Jeg har vært på ferie i Krabi-regionen i Thailand i desember. Railay Beach er et legendarisk område for entusiastiske klatrere. Selv om jeg er en skikkelig rookie teknisk, så klarte jeg mye godt hjulpet av en guide og tau. 

Hvorfor klatre? 

 Klatring er lek, det er avstressende, utfordrende og utviklende. Du får en utrolig mestringsfølelse når du endelig når toppen. Klatring er utrolig bra trening-både fysisk og psykisk. Du blir sterk! I hue og i kropp. 

Prøv noe nytt i 2015! 

Nå er det mest ski som gjelder for meg, fram til Birken. Men etter Birken skal jeg bare klatre. 

Antrekk: Run & Relax

 

Lærdal vs. Thailand

 

 

 

I dag har jeg gått litt på Rando her i Lærdalsområdet. Vi kjørte et lite stykke opp en kronglete vei helt til bommen tvang oss til fots. Vi trasket oppover. I sekken hadde jeg 4 liter spyleveske for å få vekt- for å trene.  Ikke stort å snakke om egentlig, for temperaturen var mild og snøen kladdete- derfor velgte jeg å snu. Nå sitter jeg foran peisen.  

Vi later som jeg er i Thailand, selv om jeg er i Lærdal for øyeblikket.  

Lufta i Lærdal er mye bedre enn i Thailand. Det kan jeg skrive med store bokstaver. LUFTA I LÆRDAL ER BEDRE ENN I THAILAND. 

 De smiler og bukker mer i Thailand enn her i Lærdal og ellers i Norge. Men så blir jo det landet kalt for smilets land. Sawadika! Her i Lærdal smiler de kanskje like mye, men de smiler inni seg. Dette handler om kulturforskjeller og en kan ikke si hva som er riktig eller galt. Dette kalles for kulturrelativisme.  

Hva er så meningen med dette innlegget? Ikke noe spesielt egentlig. Jeg synes at kjolen er så fin og de grønne fargene fra planter og palmer gjør liksom susen.  

Intensjonen bak turen til Thailand var klatring. Så jeg har klatret. Når jeg ikke klatret, gjorde jeg vanlige ferieting. Som å bli matforgiftet.

 Railay Beach er nemlig et klatreeldorado. Blir du litt pirret nå?

 Jeg synes nettet i Lærdal er like bedrident som i Thailand. Derfor skal jeg lukke maskinen og åpne en flaske vin.

Vin! Du må ikke finne på å reise til Thailand for å drikke vin. Sjokkdyrt! Ta for Guds skyld med deg en kartong fra Gardermoen Tax Free. Da sparer du inn litt penger. Prisene på vin i Lærdal og Thailand er akkurat de samme. Kan du tro! Og en reiser jo til Thailand fordi det er billig og bra.

Hva gjør jeg egentlig i Lærdal? Jo, jeg liker meg her. Spesielt foran peisen og ute i naturen. Nå tror jeg jaggu skoene mine smelter. I Thailand trenger du ikke sko. Du kan gå i flip flops.  

Jeg vil også si, før jeg lukker maskinen, at maten i Lærdal vs. Thailand er i samme toppsjikt. Her i Lærdal spiser jeg hjort og bisser. I Thailand mesket jeg i meg kokosmelk og kongereker. Så du kan tro at det Lærdalske kjøkken fortjener langt mer ros og samme status som Thai-kjøkkenet. Kop kohn ka.  

Nei, nå må jeg gi meg.