hits

Friluftsliv

Frøken FJORDFølg meg på Instagram: @elisarotterud

Der legger jeg ut masse turbilder! 

Her står jeg og nyter Finnafjorden i Vik. EN fantastisk tur. Dere vil snart høre mer om den!
Enn så lenge ønsker jeg dere en flott uke videre. Jeg vet ikke hvilken dag det er i dag, forresten. Men noe sier meg at det er ukedag. 

 

Stor klem,

Elisa

 

Del ditt STIMINNE!I samarbeid med Den Norske Turistforening. 

 

At jeg er glad i naturen er ingen hemmelighet.  

Som barn løp jeg rundt på stiene i Sørum sammen med min Boarder Collie som fungerte som søster og bestevenn (jeg er enebarn).  Siden barndommen har stiene betydd enormt for meg.  

Stiene fører meg til eventyret!  Opp til det majestetiske fjellet eller dypt inn i skogens magiske verden.  

Her ser dere meg ligge og late meg i Jotunheimens flotte naturlandskap. For å komme til topps- må du stie! To sti or not to sti- that is the question!

 

Jeg ble hoppende glad da jeg oppdaget kampanjen: Norges Stiminner i regi av DNT.  

Kampanjen går ut på å samle inn minner fra nordmenns turopplevelser, som en slags stiminnesbok!

Man kan dele turopplevelsene sine i hele sommer ? alt fra frieri eller storslått utsikt til uforklarlige syn, eller få inspirasjon til å skape et nytt!  Gå inn på www.stiminner.no og last opp ditt bilde eller video og bli med i trekningen av eventyrlige premier.    

Dette er en kampanje med fokus på små og store øyeblikk som gjør stien helt unik for de som går på den. Her kan du dele dine beste stitips og inspirere andre til å komme seg ut og inn i naturen.    

Frem til 14. august  vil du finne stiminner fra hele landet på stiminner.no. Her kan du laste opp bilder, video og tekst. Ukens fineste minne vinner en premiepakke til en verdi av 15.000 kroner, og hver dag er man med i trekningen av en DNT-lue. 

 
I skrivende stund sitter jeg i Lærdal. Ute på gardstunet er det en haug av utstyr som skal dyttes inn i bilen. Litt tid til alpakkaene blir det også, da. De ser ut som utenomjordiske vesener, synes jeg. De er utrolig morsomme! Om noen timer reiser jeg på tur. Jeg kjenner jeg har harahjerte av glede. Om jeg skal tråkke på mange stier? Gjett om!

 Litt fun fact om sti- slik at du også blir nysgjerrig.  

 Annette Bischoff har skrevet doktorgrad om stier og dette sier hun om de ulike stiene:  

Den brede stien:

- Flytter fokus fremover, utover.  Gir en større distanse til omgivelsene og øker den vandrendes tempo.  Gir jevn gangrytme. Oppmerksomheten rettes ofte mot annet enn turen og naturen, som de hverdagslige tingene og jobben.  

Den smale stien

-Skaper nærhet. Knytter oppmerksomheten til de nære naturomgivelsene. Senker tempoet. Gir vekslende gangrytme, du følger bevegelser i landskapet. Fokus veksler mellom å være inn og ned og frem og utover.  

På de brede stiene gikk vi ved siden av hverandre og snakket om ting vi bar med oss fra dagen, eller om noe som skulle komme. På de smale stiene gikk vi etter hverandre, vi la merke til flere detaljer og vi undret oss mer, sier Bischoff  til www.ut.no  

  

Pssst!  Du kjenner vel forskjellen på rød og blå merking?

De røde merkene viser skiløyper og merkes av Skiforeningen og Oslo Kommune. Blå merking viser fotruter og merkes av DNT Oslo og Omegn. Mange av skiløypene kan være fine å gå også om sommeren, men husk at de kan krysse vann og myrer. Arbeidet med skilting og merking av blåstiene i Marka har vært gjennomført på dugnad i helt siden dette arbeidet startet på slutten av 1920-tallet.

Du finner 1720 km med blåmerka stier i Marka.  

I fjellet er DNT-rutene merket med varder, systematisk oppstablete steiner. Mange av vardene er forsynt med en rød T.  Alle rutene som er levert fra DNT er tydelig merket med «DNT sommerrute» og «DNT vinterrute». Dette gjør de for at du enkelt skal kunne se hvilke turer som har høy kvalitet. 

 

Kom deg UT! 

Namaste! Det er helt fantastisk på fjellet fortsatt. Snøen varer helt til 17. mai og hadde jeg vært dere ville jeg tatt turen til Jotunheimen så fort som mulig. Til helgen! Kom igjen! Vær litt impulsiv. 

Her ser dere en Miami Vice styling i fjellet anno 2015. Rosa genser fra Brynje med hvite solbriller til matchende Randoo-støvler er rett og slett litt Barbie-girl. 

Nå sitter jeg i Oslo og ser ut over byen som regner. Men inni meg er jeg fortsatt på tur. Lukker jeg øynene befinner jeg meg straks i eventyrlige Khumub-dalen i Nepal. Mitt stakkars eventyrland som nå er ødelagt. 

...

Nå skal jeg steke en hamburger og så skal jeg på Skeidar og prøve seng. #mandag

Livet er rart. På sekunder kan jeg befinne meg mentalt i Jotunheimen, så Nepal og så Skeidar. Fyttirakkern. Jeg må skjerpe meg. Her og nå! Det  er nået som gjelder. Men noen tanker her og der, er selvsagt normalt. 

 

Stor klem,

Elisa

Mestring!

Det handler ikke om å være best, for da har du ikke en sjans. Du vil alltid møte folk som er "bedre enn deg". 

Men det handler om å være god! Om å prøve, gjøre og gjennomføre. 

Det handler videre om å komme seg litt ut av sin komfortsone og gjentakende hverdagsliv. 

Synes jeg da. 

Jeg er en super rookie i fjellet når jeg sammenlikner meg med kjæresten min og hans venner. Fjelling ble min pasjon for fem år siden og jeg håper jeg vil holde på den ut livet. Jeg har vært to ganger i Himalaya og mine tanker går naturlig nok til  bekjente som befinner seg på vei bort fra Everest Basecamp nå. Jeg tenker på dem og sender god energi deres vei. Jeg kan nok tenke meg at Google sjefen som omkom også var en rookie, uten at jeg har grunnlag for å konstatere det. En google sjef på Everest. Det blir et karneval for rikinger. Mer om dette senere denne uken. 

 

Da jeg klatret Arete des Cosmiques i helgen var jeg heldig med været. Jeg syntes først at ruta var veldig lett og tøffet meg kanskje litt. Så ble det plutselig sjokkluftig. Bli aldri tøff i fjelet, for du vet aldri hva som venter deg rundt neste sving. 

Dette innlegget ble en smule rotete- så jeg avslutter med en heads up til Ailo Gaup som har laget denne kule Miami Vice ulltrøya. Farger er fint i fjell. Sjekk ut: ailoclothing.com!  

 

Jeg ønsker dere en herlig mandag! Nå skal jeg drikke kaffe og så sykle til jobb. 

 

 

#ailogaup #chamonix #berghaus #johaug

 

 

 

The teacher and his student

 

Hakuna matata, 

Jeg har hatt en fantastisk helg i Chamonix. Min Sherpa er local og det var veldig stas å oppleve dette stedet, ekstremsportens vugge, gjennom hans nostalgiske solbrilleglass. 

Her står vi på Aiguille Du Midi (3842 moh) etter å ha klatret Arete des Cosmiques. Flere bilder kommer i løpet av uken, men nå holder jeg på å juice ser du. 

Å reise med sin kjæreste på eventyr er det beste jeg vet om. En kan oppleve utrolig mye på en helg sammen. Jeg er kjempe fornøyd. 

Jeg ønsker dere alle en herlig søndag! 

 

Dette er Mindfulness!

 

 

 

 

 Mindfulness!

 Å gå med tung sekk i motbakker, gir meg en berusende tilstedeværelse. Jeg har forsøkt meg på HeadSpace, yogakurs, meditasjonsopphold i fjerne strøk og oppsøkt alternativ behandling som hypnose, samtaler med lærde og selvhjelpsbøker. Tid og penger har jeg brukt på å lære meg å leve i øyeblikket. HER OG NÅ.  

Er du en smule rastløs som meg, er den beste investeringen funksjonelle fjellklær og en god sekk. Når du går, sliter og svetter i motbakker med en sekk på tja, la oss si 17 kilo, får ikke tankene spillerom. Du går. Ett skritt av gangen. HER OG NÅ.  Det er da du kjenner den intense tilstedeværelsen alle, fra Buddha til Barbie, babler så mye om.  

Fjellet gir mindfulness. 

WORD! 

 

Mindfulness til fjells

 


 

 

 

 

 

Fjellet gir mestring, meditasjon og makeløse opplevelser. 

Fjellet betyr enormt for meg. Her puster jeg. Rolig. Inn og ut. 

Fjellet er som en sjokklangt eventyr.

Stresset, bekymringer og telefon- pip forsvinner, og igjen er du der og plasker i naturen. 

Jeg tenker mye når jeg går i fjellets motbakker. 

Jeg tenker at hvis jeg noen gang blir mor skal dattera mi hete Pippi. 

Jeg tenker at jeg aldri skal få barn og alltid dra ut på spennende eventyr.

Jeg tenker at fy faen det er så sjokkult med utstyr og kysser primaloftjakken min .

Jeg tenker at jeg skal knuse meg selv i Birken neste år. 

Jeg tenker at det skal smake med en øl etter turen.

Men så forsvinner tankene. Og du er igjen helt alene i Gore Tex hetta di, og bare glor rundt deg. Du glor og glor. Smiler og smiler.

Glem yoga. Det er fjellet som gjelder for meg.  

 

Som mange av dere vet har jeg turbloggen min www.muzungustyle.com. Her gir jeg turtips, pakketips og litt inspirasjon. 

 

Men jeg skal jaggu starte å gi dere noen av disse turene mine her også. 

Her ser dere bilder fra helgens tur til Fanaråken i Jotunheimen. 

- Sjekk alltid værmeldingen før du drar på tur. 

-  Kle deg smart med et tynt innerlag av ull før du smeller på deg et mellomlag og Gore-Tex. 

- Bruk gjerne farger i fjellet. Det gjør seg godt på fotografi. Men er det klarvær, er blåtoner enda lekrere. 

Her ser dere meg i vinterens kolleksjon fra det legendariske merket Berghaus. Lua er fra Alexander Wang fordi jeg likte stripene.

Ser dere at jeg smiler? Ja visst faen smiler jeg. Takk #fjell.  

 

 

 

Mote i friluft

 

 

 

 

 

 
Etter intense fashion dager- unnet jeg meg intense friluftsdager i Skottland, helgen som var. Jeg er veldig glad i å kombinere business and pleasure- på en riktig måte selvsagt- og var med som stylist for magasinet MANN.

Naturen var spektakulær i Skottland og hit vil jeg komme tilbake. Skottland må være et godt sykkelland. Jeg dro i bil fra Edinburgh til den lille byen Tain. 

Men dette er ikke et reiseinnlegg- dette er et innlegg om friluftsmote.

Tenk alltid komfort når du skal ut i naturen. Deretter på forfengeligheten. 

Jeg gikk for stillongs fra norske Fleischer Couture under skinnbuksa som jeg holdt på plass med et belte fra Sør-Afrika. 

Som innerlag valgte jeg en trøye fra Ulvang og den fine hvite genseren med høy hals er også derfra. Den er så utrolig fin!

Beina som aldri skal fryse hadde på seg tykke ullsokker, og lette og røffe sko fra Lundhags. 

 

FRED

Hei! Jeg har vært en uke i Jotunheimen. Ligget i telt og bodd eventyrlig på Leirvassbu. Fred i sinnet. 

Jeg kommer til å skrive om turen på min friluftsblogg: muzungustyle.com i løpet av uka. Sjekk det ut- hvis du vil UT! 

Outfit of the day: Genser: FWSS/ Ulltrøye: Fleischer Couture/ Bukse: Fjällreven/ Dunjakke: Berghaus

 

#Berghaus #FWSS #Fleischercouture

 

Back to Nature

  

Den greske filosofen Aristoteles sa at livet handler om finne den gylne middelvei. Andre kaller det for yin og yang. Balansekunst. Harmoni. Jeg kaller det for drømmelivet.  

 

Jeg har hatt intense jobbdager innen fashion i forbindelse med Høyers 10års jubileum. I fritiden min omfavner jeg naturen og fjellet.

Det er en kul kombo å ha disse interessene, synes jeg. Fashion. Fjell. 

 

Jeg har en oppfordring til dere: Dra ut på eventyr! Du må ikke reise langt. Dra gjerne til din nærmeste skog eller fjelltopp. 

 

I sekken har du forberedt mat i plastikkposer som du så varmer opp på Primus. 

 

Jeg vil ikke kalle meg en gastronom. Men denne gangen slo jeg til med fisk med grønnsaker til hovedrett og banan med sjokolade til dessert. 

Ser det ikke jummy ut? 

 

Naturen er ditt yogastudio. Ikke glem det, da! 

Word fra meg i dag. 

 

 

 

Fashion & Fjell

 

  

 

Namaste. Jeg håper alle har hatt en strålende helg. Jeg stakk til fjells! Gjende og fjelltoppen Svartdalspiggen ved Besseggen besteg jeg. Å fjelle er det beste jeg vet om. Det gir tilstedeværelse, mestringsfølelse, glede og inspirasjon. Alle kan fjelle. Uansett størrelse, nivå eller treningsform. Lytt til kroppen og la den bestemme.Toppen er bonus. Det er turen som gjelder. Sola skinner, så kanskje du vil sette kursen neste helg? Er du fjellrookie for sesongen, kjøp deg freshe fjellklær. Da føler du deg fin og blir med ett tøffere. Rart det der.

(Antrekk: Singlet: American Apparel/Bukse Fjällreven/Solbriller Ray Ban/Fjellsko Viking Footwear

Husk solkrem! Gjerne med farge, så du føler deg fresh hele tiden.

 

Og husk masse drikke! Selv sverger jeg til bringebærlemonade om dagen. MMMM! 

Ta bilder! Men legg fra deg mobil og kamera, slik at du kan nyte maksimalt. Det synes i alle fall jeg.