hits

Blogg

TIFFANYDette herlige bildet fant jeg i Vogue for noen måneder tilbake. Jøggel mikset med diamanter- er en kul kombo. Selv drømmer jeg om Tiffany, men det holder å se filmen også. Lag skatter! Ta vare på gamle kort, lapper og skrot. Jeg elsker å ta en hemmelig kveld hjemme der jeg rydder i boksen min. Vil du se hvordan min skattekiste ser ut? Det kommer i morgen! 

Sad but true

Hvorfor så molefunken? Jeg ville til fjells, men kan ikke grunnet rygg. Denne helgen skal jeg leve som en bestemor med kake, bad, avis på seng, og skrive en artikkel til en flaske rødvin. 

God fredag!

 

Business chic

 

 

 

 

Tweed! Ikke helt min greie- men denne buksen likte jeg veldig godt. Tweed oser av skotsk eleganse som Chanel kapret og gjorde parisisk i sin tid på 20-tallet. Siden den gang har den vært en klassiker i kvinners klesskap. Tweed anno 2014 kan være rocka og det kan være business chic. Denne smale sigarettbuksen med en liten dæsj av 70-talls sleng, gjør at kroppen føles lengre enn langt. Her leker jeg en marionette og jeg ser at jeg har anlegg for det. Gi meg tråd på armer og bein- så spreller jeg for deg!

Bukse: Sand Copenhagen Genser: Gammel ullgenser jeg fant i skapet

#sandcopenhagen 

Biker møter DDE

 

 

 

Hei! I dag har jeg en merkelig symbiose av Biker møter DDE-look. Eller er det litt DDR?  Det som er rart, er at jeg går også litt harry da. Spyttet sågar på gaten! Og hadde et  merkelig utrykk i trynet. Nuvel. 

Dagens cath: 

Kåpe fra Sand Copenhagen/Høyer, Denimjakke fra Wrangler, Skjorte fra Insight, Jeans fra Acne, Boots fra Chloe, Sokker fra HM, BH fra Agent Provocateur, Kamera fra Canon, armbånd fra By Me. 

 

Fotocred: Una Isabella Handzic

 

BURSDAG

 

 

Jeg har bursdag på onsdag. Av mine venner liker jeg å få mat eller tegninger. Og så smeller jeg alltid til med en presang til meg selv. I år har jeg unnet meg denne skatten fra Saint Laurent/Høyer Luxury. Liker komboen av sølv og gull. Det er liksom både en første- og andrepremie! Dessuten blir den bare finere når den er slitt. Jeg har for anledningen også tatt gelelakk på neglene. Bildet over har fått tittelen: Hånd griper veske. Carpe Diem. #livet #livetforalltid 

I min week end toalettmappe

 

 

 

  

Skal du på en sexy helgetur? Ingen menn liker at kvinnen har flere tonn i toalettmappen. Derfor bør vi pakke smart. 

1-2-5: Dermalogica kommer med smarte reisestørrelser. Her får du shampoo, balsam og ansiktsvask. Perfekt på flyet også!

3: Litt olje på kroppen gjør deg lekker og glinsende. Denne lille flasken fra Clarins smører deg myk og smidig. Ps! Ikke bruk den som glidemiddel! 

4: Litt volum i håret etter en lang dag i sola? Plumping Powder veier like mye som en fjær og gir perfekt styling. 

6-7: Lekker i Body lotion! Kiehl's og Dermalogica har smarte pakkeløsninger. Godt dufter de også. 

8: Tørrshampoo. Aldri reis uten dette. Er det fravær av dusj, vil en sprut av dette gjøre håret fint. 

Nå skal jeg drikke litt Red Bull og sole meg videre. Du da? 

(Fotocred av produkter: Maria Riis/mariariis.com)

 
Høstens treningsmote

 

Jeg ELSKER å bevege meg. Bevegelse gir harmonisk balanse og eufori. Alle har godt av å bevege seg! Sitting is the new smoking. Mitt beste tips er å finne noe som gleder deg. Aldri tren for å bli tynn eller fit. Tren fordi det gjør deg glad. 

Her har jeg testet ut høstens treningsmote på terassen min. 

Studiotrening: Dette antrekket passer til deg som sverger til medlemsskap på SATS, Elexia eller CrossFit. Tightsen er fra triatlonmerket 2XU og er en drøm på kroppen. Smidig og lett. Sports BH-en er fra Under Armour og har en liten push up effekt for sex appeal. 

 

 

 

 
 

 

 

Yoga/Pilates/Body-Mind-Soul: Det norske merket Run&Relax imponerer. Det sømløse tøyet gjør at du føler deg naken på en sjokkgod måte. Pupper blir holdt på plass og tightsen er smidig som silke. Bravo! Det er blant annet yogainstruktør Vibeke Klemetsen som står bak merket og hun fortjener en skikkelig solhilsen for dette.

PS: Flyr du mye langdistanse- er dette de perfekte flyklærne. 

 

Treningsferie/Yoga: Skal du på treningsferie til høsten? Det florerer av gode tilbud fra en rekke operatører. Sjekk for eksempel ut Samahdi Opplevelser for gode tilbud. Her har jeg på meg full bekledning fra Run&Relax. Fun fact: Shortsen er perfekt på fjellturer når sola skinner. Tenk komfort og smell på litt estetikk. Da får du komfortestetikk!

 
 

 

 

 

Tennis: Lacoste er til deg som liker å se en smule snobbete ut. Krokodillemerket lager kvalitetsorientert tennismote og er en klassiker på banen. 

 

 

Løp og studiotrening: En kompis av meg sier at han aldri har sett meg i annet enn tights. Men er det så rart når det er så mye kult på tightsfronten? Nike kan sportsfashion. Batikkmønstrete topper, tights med skinnende logoer og hvem blir ikke ekstra motivert av slagordet: Just do it? Legg forresten merke til drikkeflasken min fra Camel Pack: Dette fantastiske sugesystemet gjør at du får på en liter vann på no-time. Et must til den treningsglade. 

 

 

 

Nattrening: Med refleks reduseres risikoen for å bli påkjørt i mørket med hele 85 % (kilde: Trygg Trafikk). Vær synlig! Swix har utviklet et innovativt treningstøy under navnet Swix Vistech. Refleks og knallfarger er dresskoden. Pop-tastic!

 Trekking: Jeg trekker altså er jeg. Fjällreven opplever en renessanse på hipsterbarometeret om dagen. Og er det så rart? KEB-buksa har perfet passform og en rekke lommer og glidelåser til lufting. Buksen egner seg ikke til klyving og klatring- men tøff trekking. 

 

Hvilke outfits liker du best?  Vi ses i marka! 

Når mote er modig

 

 

Når mote er modig

 

 

Jeg har jobbet lenge med mote. Sikkert altfor lenge. Jeg har skrevet om mote og livsstilstrender i mer enn 15 år, og i fem av dem var jeg moteredaktør i Cosmopolitan. 

 

Folk som disser mote, kan irritere meg. Samtidig forstår jeg dem også. 

Mote er nemlig ikke bare outfit of the day #ootod. Mote er ikke bare flaue poseringer, syltynne jenter og retusjerte bilder. 

 

Mote kan være kunst. Mote kan være politisk rettet. Mote kan være opprør. Mote kan være identitet. 

Mote kan også være luksus og komfort. Håndverk og tradisjoner.

Det er disse sidene som interesserer meg. 

 

Dette handler om når mote blir modig.  

 

Jeg har akkurat fått meg ny jobb som PR-ansvarlig i den luksuriøse butikkjeden Høyer.

 

I juni måned hadde Høyer konkurransen Høyer Humans. 

 

Alle kunne delta og vise hva de står for på hjemmesiden som ble laget i denne anledning: www.humans.hoyer.no 

 

Dette skulle være en annerledes modellkonkurranse: 

 

Angi fastlegen din. Angi bestemoren din. Angi bestevennen din. Slik lød oppfordringen fra Høyer.  

 

Konkurransen gikk ut på å angi en person eller melde seg på selv. Det ble laget en finnerlønn for å ufarliggjøre påmeldingen. Dusøren for å finne en Høyer Human er Høyer shopping for 25.000 kroner. Den som ble funnet skulle få tilsvarende premie.

 

Totalt var det 1030 personer som var med i konkurransen. Reglene gikk ut på at man kunne stemme kun én gang per deltaker. 

37 867 stemmer ble angitt. 

 

 

Mannen som vant: 

Hans Chr. Røgler (60) er den kule hippiebestefaren alle ønsker seg. Han bryr seg overhodet ikke om mote, men går i klærne sine som han har kjøpt i Nepal, Bali eller på eventyr i andre eksotiske land. Hippie møter cowboy-kan vi kalle stilen hans. Skikkelig kul type med attitude- rett og slett. 

Han ble angitt/meldt på av sin datter, Linn Røgler (30).

Så utrolig gøy, tenkte jeg! 

 

 

 

Kvinnen som vant: 

Amanda Orlich (20)

Amanda fikk totalt 1419 stemmer, og var en klar favoritt. Bloggeren bak amandaboble.blogg.no skulle egentlig jobbet 100% som informasjonssekretær i Natur og Ungdom, men er i dag sykemeldt. 

 

Amanda har en livstruende kreftsykdom.

 

Dette varmer hjertet mitt, sa sjefen min Ørnulf Høyer. Dette er en sterk historie. 

 

Jeg delte hans entusiasme, men spørsmålene kom raskt.

 

Det er slitsomt å være på opptak. Det har vel alle dere som har fulgt med på Top Model sett. Det krever utrolig mye av deg. Energi, tilstedeværelse og til tider ubekvemme situasjoner. 

Selv husker jeg en opptaksdag på Ibiza der jeg klikket på en modell med lange hår på lårene. Er det mulig, tenkte jeg! Så dro jeg henne på badeværelset for å barbere hårmanken bort. Jeg husker hun gråt. Og jeg husker jeg sa: If you want to be a professional, you have to shave your legs. Jeg følte meg ond, men det var strengt tatt nødvendig. Men nok om det.

Ville crewet på opptaket ta hensyn til Amanda? Ville hun ha energi til å posere en hel dag med fotografering?

 

Min neste tanke var: Hun er veldig tynn på grunn av kreftsykdommen. Hva slags signaler vil dette sende til andre jenter? Vil de tro at Høyer foretrekker tynne jenter?

Jeg har selv sendt jenter hjem fra opptak fordi jeg synes de er for tynne. Sunne signaler, er viktig. I alle fall for meg. Og helt sikkert for Høyer også! 

 

Min siste tanke var- og den skremte meg mest: Hva om... hun dør? Profilbildene skal leve i et år, men tenk hvis hun ikke gjør det? Hva vil familien føle rundt dette? 

 

Jeg ringte sjefen min og sa at vi ikke kunne ha henne som profilmodell. Han tenkte hardt så kleshengerne på kontoret knakk. Da ringer vi Kreftforeningen og hører hva de sier, svarte han. 

 

Ring Ring. 

 

Vi snakket lenge. Historien til Amanda. Ringvirkninger. 

Pressesjefen i Kreftforeningen, Erik Vigander, avsluttet samtalen med å si at de synes det er en god og viktig historie, så sant familien var innforstått. 

 

Kreftforeningens verdier er: Åpenhet, troverdighet, respekt og engasjement. Historien til Amanda kan ivareta de verdier som Kreftforeningen står for. 

 

Pressesjef i Kreftforeningen Erik Vigander uttalte til VG i dag: 

 

Amanda viser at man kan glede seg over livet selv om man er syk. Avstemmingen til Høyer er nok et tegn på at vi ønsker å se vanlige folk på plakater rundt oss. Dessverre er kreft en mer og mer «vanlig» del av hverdagen til mange. Selv om stadig flere overlever, er ordet kreft skremmende for veldig mange. Amanda kan her bidra til å avmystifisere. 

Han fortsetter: 

Hun er tøff som står frem på en slik måte, og holder på drømmene sine på tross av diagnosen hun har. Modellbransjen er ofte et glansbilde, men her ligger Amandas usminkede historie i bunn.

  

 

 

I pressemeldingen jeg sendte ut i går, sier Amanda: 

 

Som modell for Høyer ønsker jeg å sette fokus på at du som kreftsyk, ikke bare er kreftsyk, men også kan gjøre ting som andre friske mennesker gjør. Det er ikke sånn at når du får kreft, så skal du bare ligge i en seng og være syk. Du kan også vise deg fram for verden! Du kan også følge drømmene dine!

 

 

 

 Nå er jeg utrolig glad for at vi valgte å bruke Amanda som profilmodell. Hun er det tøffeste mennesket jeg har møtt på lenge. Folk flest er tydeligvis lei av six pack og bikini babes. Ekte mennesker engasjerer mest. Akkurat nå.

 

 

Her ser dere modige og flotte Amanda! Bildet er tatt fra bloggen hennes. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chunky norsk smykkedesignDen norske smykkedesigneren Marianne Tefre bak merket ByMe lager smykker jeg liker å ha på meg. Sølvsmykkene bærer preg av rock, grunge, bohem samt en dæsj new age. Disse armbåndene ga jeg til meg selv i pre 35-års presang. Den store fake gullenka kjøpte jeg i Amerika og er fra Marc by Marc Jacobs.

Slik styler du gummistøvlen på festival

 
 

Er du festivalklar? Gummistøvler er et motemust og den ulimate dresskoden dagene du skal leke i gjrøma til dundrende musikk i topplokket. Vi har alle vårt forhold til Hunter-støvlen som Kate Moss ikoniserte for noen år tilbake. Men har du sett på utvalget vi har her hjemme? Jeg er en tilhenger av norsk design og da jeg fikk oppdraget å style gummistøvlen for Viking, ble jeg utrolig glad!  Klærne fant jeg i boden min. 

Fun fact: Naturgummi var det aller første materialet Viking begynte å bruke for nesten 100 år siden. Da utviklet de gummikalosjer for regnvåte dager. Vi snakker 100års gummierfaring!

 

 

SÅ hva er egentlig styling sjekk lista på festival?

  • Tenk kule kontraster! Bruk gjerne gummi til blonder. 
  • Velger du en tight hot pants, gå for en vid topp. Noe annet skriker white trash. 
  • Kjør blå gummi til denim. Det gir en cool look. 
  • Jaktstøvler oser av innovasjon! 
  • Finn fram farmors gamle kofte til hot pants. 
  • Rumpetaske er egentlig veldig kult. Eller liknende belter. 
  • Velg gjerne en topp med frynser hvis du liker å være synlig i terrenget. 

 

 

(Fotocred//Veronica von Clemm// Makeup//Isabel Leikanger Mork//Art Director Jon Erik Skaret)  

 

Just do it

 

 

 

"When was the last time you did something for the first time?" (Mark Twain)

Dagens oppfordring: Ta på deg en vakker blondekjole og løp i vannet med den. Det gir utrolig godt humør! Her løper jeg på stranden i Seychellene iført en kreasjon fra ByTimo. Jeg var veldig glad, kan jeg minnes. Sjokkglad! 

Få Freshe SommerFøtter- du også!

Jeg tok meg en tur innom en Gewohlterapaut. Fordi jeg hater stykke føtter om sommeren!  Morn, morn, sa jeg. Jeg har stygge føtter. Kan du hjelpe meg? Og det er klart hun kunne det. Gewohlterapauter elsker stygge føtter!  Først fikk jeg deilig fotbad med Gehwol Herbal Foot Bath og deretter ble føttene skrubbet med Soft Feet Bamboo Scrub. Så ble jeg sprayet med Herbal spray, som er en veldig forfriskende og antibakteriell fotspray. Neglene ble klippet, jeg fikk tilbud om å få støpt en kunstig negl på stortåa, men takket pent nei grunnet tidsklemma. Etter filing og rens av negler fikk jeg Nail & Skin protection olje påsmurt, som styrker og pleier samt forebygger og behandler neglsopp (skrekk og gru). Hele seansen ble avsluttet med en deilig balm og fotmassasje.

 
(Sponset innlegg)

 

Sommerens it-negler

 


Sommerkolleksjonen til Chanels makeuplinje oser av ferieglamour. Popfargede toner, akvareller og duse bakgrunner. Dette er the New French Manicure og tro meg- dette blir sesongens hipsternegler.


Sommerens hotteste solbriller

 

Ray Ban: Pilotbriller fra Ray Ban passer i enhver situasjon. De er mine favoritter! Men ikke ta dem med på stranden. Au, som de brenner i ansiktet når solen steker. 

 
Oakley: Modellen Frogskins er elsket av sporty fashionistaer. Meg selv inkludert. Brillene er til deg som elsker å være der det er action. Glassene gir dessuten en kul effekt på bilder, og det liker jeg. 

Boss Orange: Disse er lette og funksjonelle. De har i tillegg et snev av 70-talls estetikk over seg. De er perfekte på stranden og oser av sofistikert glam med en dæsj av snobbete sportslook. 

 


 

Persol: De klassiske solbrillene er elsket av filmstjerner og glamorøse jet settere. De sitter perfekt på den store nesa mi. 

DEN LILLE HVITE

 

 

 

Det norske merket Mardou & Dean er et av mine favorittmerker. Røft med undertoner av det feminine. Den lille hvite oser av nyromantikken, ekspresjonismen og det ubevisste sjeleliv. Les Hamsun eller sjekk ut Edvard Munchs bildeserie Livsfrisen for å komme i stemning. 

 

Fra YSL til ELISA

Jeg feirer sommerens ankomst og har unnet meg en presang fra YSL sin sommerlook. Denne øyeskyggen ser ut som et lite kunstverk i mine barneøyne. På mandag skal jeg på førpremiere av YSL filmen og jeg gleder meg stort. Jeg er nemlig en stor fan av moteskaperen. Mer om YSL på tirsdag!