hits

Derfor er YOGA bra

03.06.2015 - 09:06 Ingen kommentarer

 -Hva har du gjort med skuldrene dine? Nakken? Beina dine! Det er lenge sien jeg har sett en så stiv kropp! 

Yogainstruktør og PT ANN fra Kamalaya ser skrekkslagen på meg. Som dere har fått med dere har jeg vært på en fantastisk soloferie på Kamalaya som ligger på Koh Samui i Thailand. Dette er et holistisk velværesenter. 

-Våre gjester kommer hit som en kick start til et treningsmål, eller for å oppleve restitusjon i tropiske omgivelser, forteller Ann.

- Du har en stor jobb foran deg!

Posisjonene i yoga gjør vondt for en stiv kropp, men det føles deilig, nesten befriende, etter en 90 minutters økt. Det er som lungene får mer oksygenopptak og sender  endorfiner som kiler. Sinnet blir harmonisk og en føler seg euforisk. Kroppen står plutselig mer oppreist, og ikke så krumbøyd slik den var. Den stive korsryggen forbedres for hver øvelse.  Hver dag klarer kroppen å strekke seg litt lengre enn dagen før. En føler seg rett og slett glad.  

  Her gjør jeg kriger-posituren. Jeg er så stiv fra annen sport- at det bare er å gratulere. 

 

Hva er egentlig yoga?

 Yoga er en over 5000 år gammel tradisjon som stammer fra India. Ordet yoga betyr union og refererer til forbindelsen mellom kropp og sinn. Yogapraksisen består av ulike fysiske stillinger, pusteøvelser, meditasjon, konsentrasjonsteknikk og avspenning, og er et system som hjelper oss å oppnå balanse mellom kropp, sinn og sjel.  (Kilde: yogarom.no) 

 
Ute synger tropiske fugler og palmebladene rasler i vinden. Varmen hjelper godt på den stive kroppen.  Yogastudioet befinner seg på en frodig ås og utsikten herfra er mot en kritthvit langstrakt strand. Dette er å trene i et postkortmotiv! Omgivelsene gir ro i sinnet til tross for at enkelte av øvelsene til tider er smertefulle. 

  Mange forbinder yoga med noe spirituelt og søkende. Det er muligens derfor mange kvinner omfavner det. Men det trenger ikke være slik. Du kan ta yoga som en treningsøkt eller uttøyningstime. Det finnes utallige lærere som konsentrerer seg rundt de fysiske øvelsene.  

 
I morgen skal jeg skrive litt om hvilken yogaform som passer deg. Det finnes nemlig utallige grener innen yoga. 

Etter en uke på Kamalaya er min konklusjon klar:

- Yoga er ingen quick fix. Du blir ikke myk på en uke. Yoga er noe jeg må implementere i mitt treningsrituale. Dette er noe jeg må jobbe med. Jeg er så stiv i hoftene og i øvre rygg- og jobben er stor. Jeg tenker at når disse blokkeringene blir åpnet, vil jeg faktisk få det bedre. Energien vil strømme fritt gjennom kropp og sinn. 

Det som er bra ved å reise på yogaferie er at du lærer posisjonene riktig. Til info: Jeg har på meg klær fra det norske merket Run&Relax. Dette antrekket er laget for yoga. De sitter mykt mot kropp og føles riktig bra. Fargene appellerer også stort! Du finner merket HER. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar