hits

Stolt + Ydmyk Ambassadør

19.05.2015 - 01:42 4 kommentarer

 

 

 

 

 

 

 

Jeg liker å leve et eventyrlig liv. Jeg vil spise av livet. Jeg vil føle, kjenne og smake potensialet livet har å tilby. 

Mange av mine venner synes min innstilling til livet til tider er jagende. Jeg vil bestige fjell, oppsøke holistiske behandlingsalternativer, sykle i skogen, ha på meg høye heler eller flip flops. Jeg vil juice og jeg vil spise kake. Jeg er grådig!

Men jeg klarer å balansere dette. En yogi sa til meg en gang: Eat a little. Sleep a little. Do yoga. Aristoteles kalte visst dette for den gyldne middelvei. 

Alt med måte. 

Men alt. 

Jeg har oppdaget et mønster i mitt liv:

Fra desember til april er jeg fanatisk i langrennssporet. Jeg elsker motivasjonen Birken gir meg og det er blitt min store lidenskap. Dette gir meg energi, glede, naturopplevelse og jeg kommer i en sjokk form. I disse månedene holder jeg meg unna alkohol og usunn mat. 

Fra april-mai er jeg på retox. Ja du leste riktig: RETOX. Da nyter jeg rosévin og fristende kaker. Jeg sykler i skogen. Jeg går på vernissasjer og møter venner. Jeg later som jeg er hipster i storbyen igjen.

Fra mai- juli er jeg i en forvirrende fase. I antropologien kaller de dette for en liminalfase: Du er verken fugl eller fisk. Da prøver jeg å senke pusten, stresse mindre på jobb, jeg drar til Vestlandet (my secret get away) og er sammen med min samboer som er bringebærbonde i Lærdal. Jeg forsøker å kjede meg og jeg klarer det med glans.  Denne fasen synes jeg alltid er vanskelig i begynnelsen, deretter omfaver jeg den. 

August- november: Hard core jobbefase. Deadline, stress, møter.  Da er det ny sesong og ny giv. Men det er også fantastisk på fjellet og jeg telter i Jotunheimen og omfavner nasjonalromantikken. Kontraster er kult. 

November- desember: Da vil jeg på eventyr! Enten til Himalaya eller et eksotisk tropisk paradis og sporte. 

Det som er med meg i alle disse månedene er supermat. Jeg bruker det som et supplement i mitt kosthold. Jeg er ikke fanatisk og knipser utallige algepiller og blander pulver til frokost, men jeg bruker det. Hver dag. 

- Jeg har Aloe Vera dråper i vannflasken min. 

- Jeg knasker Gojibær til mellommåltid og har det i min grøt. 

- Jeg tar en liten teskje med Afa-alge før frokost.

- Jeg spiser masse kakao for å få energi.

Sistnevnte er en gledelig nyhet:

Kakao kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. Aztekerne i Mexico dyrket kakaotrær, og kakaobønnene var ansett som så verdifulle at de ble brukt som betalingsmiddel. Mayaindianerne kalte kakao for gudenes mat fordi den var så full av gode egenskaper. I dag vet vi hvorfor. Det viser seg at kakaobønnen inneholder over 300 ulike stoffer, noe som gjør den til en av de mest komplekse og mest næringsrike matvarene som finnes. Med andre ord perfekt til deg som trener. 

Nå er jeg blitt ambassadør for Super-Nature sammen med en rekke personer som jeg ser opp til. Jeg er utrolig ydmyk for at jeg er med på deres reise. 

Les mer om Super-Nature HER.

Hvordan jeg opprinnelig ble kjent med Super-duper mat og Super-Nature, skal jeg fortelle om en annen gang, for det er en ganske morsom historie. 

Men nå galer hanen og jeg skal på yoga. 

Ps. Jeg befinner meg i Koh Samui for øyeblikket. Fra retox i Provence til detox i Koh Samui. Nettet er litt tregt her, så historiene kommer på løpebånd når jeg kommer hjem. 

 

Jeg ønsker dere alle en eventyrlig dag! For du må ikke reise langt for å oppleve eventyr. Lag eventyr i hverdagen din!

Stor klem,

Elisa

4 kommentarer

Rosa

19.05.2015 kl.14:39

Hei!

Jeg har også tittet litt på Koh Samui og deres yoga retreat, og lurte på om du ville fortelle om din opplevelse når du kommer hjem? :)

Kos deg videre!

Elisa Røtterud

19.05.2015 kl.18:15

Rosa: Det er fantastisk her! Jeg skal lage reisereportasje + skrive masse neste uke. Skikkelig restitusjon!

Eline

20.05.2015 kl.22:55

Elisa, du er fantastisk. Jeg er singel og har lyst til å oppleve ting, har du noen tips til hvordan man kan bli mer modig når det gjelder å gjøre ting på egen hånd?

Elisa Røtterud

23.05.2015 kl.02:30

Eline: Så utrolig fin mail å få! Vet du- jeg holder på med en sak om soloferier for øyeblikket, men den kommer ikke på trykk før til høsten. Hva slags ferie ønsker du å reise på? Jeg kan hjelpe deg!

Skriv en ny kommentar