hits

Hva er spirulina igjen?

02.05.2015 - 16:57 Ingen kommentarer
 

 

Eat a little. Sleep a little. Drink a little.  

Dette ble jeg fortalt da jeg var på asharm i India for noen år tilbake.  A little.

Jeg går alltid all in-og det er ikke alltid like smart.  Det er ikke smart fordi kropp og sinn- ikke er forberedt.  

  Til deg som plutselig skal starte å trene nå før sommeren- ikke overdriv. Start i det små, slik at du ikke går lei. Kjører du hardt på  vil du få skader og slitasje.    

Dette gjelder selvsagt alle aspekter av livet. Det handler om å finne den gyldne middelvei- og det kan til tider være svært vanskelig. Det synes i alle fall jeg.    

Da jeg begynte med supermat for fem år siden fikk jeg anbefalt å ta 1 ts med Spirulina. Jeg tok en spiseskje, jeg.  Gjett om jeg ble kvalm og sjokkforstoppet.    

Nå tar jeg a little of this and a little of that av supermat, og det gir meg utrolig mye ekstra energi og en god sunnhetsfølelse. Verken mer eller mindre.  

Hva er så egentlig spirulina igjen?        

Spirulina er en mikroskopisk, encellet, blågrønn ferskvannsalge med imponerende og unike næringsegenskaper.  Alger var noen av de første og enkleste livsformene på jorden og kan enkelt forklart kalles for en form for ørsmå, primitive vannplanter (det er alger som står bak fenomenet som blant annet plutselig kan gjøre store havområder grønne).  Spirulina-algen får sin karakteristiske blågrønne farge på grunn av et høyt klorofyllinnhold, og faktisk så inneholder mikroalgene Spirulina og Chlorella en høyere konsentrasjon klorofyll enn noen annen type mat vi kjenner til.  På grunn av det ekstremt høye næringsinnholdet i Spirulina, blir algen ofte omtalt som ?Supermat?, med unike egenskaper som blant annet ikke bare nærer kroppen.  

  Sammenlignet med andre næringskilder inneholder Spirulina

-     50 ganger mer jern enn spinat  

-     10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter  

-     10 ganger mer kalsium enn melk    

-     5 ganger mer klorofyll enn grønne blader

-     3 ganger mer protein enn fisk.        

(Kilde: Spirulinaguiden og supernature. 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar