hits

Slik forebygger du skader på trening

04.03.2015 - 22:01 Ingen kommentarer

 

 

 Forebygge skader!

 

Jeg har ligget i hardtrening siden januar. Og om 16 dager er det endelig Birken. Som jeg gleder meg til å få det unnagjort. I skrivende stund ligger jeg i sengen med kraftig forkjølelse, men jeg sover meg i form og tenker positivt. 

I fjor trente jeg så mye at ryggen fikk seg en skikkelig strekk. Dette kom av feil sekk på ryggen.  Eller det kom av overtrening.  Det er i alle fall mine teorier. Jeg klarte så vidt å stå oppreist og gikk til kiropraktor og triggerpunktmassasje to ganger i uken. Det kostet en formue og jeg tok tak i skaden på et altfor sent tidspunkt.  Når skaden først er skjedd, tar det lang tid å restituere. Jeg endte opp med å teipe hele ryggen for å holde den oppreist til Birken. Hell i uhell- i fjor ble Birken avlyst grunnet kraftig vind. Fun fact: Jeg hadde rosa teip over hele ryggen og følte meg som en liten sportsprinsesse. 

I år har jeg lært. Jeg forebygger! Det er som å gå til tannlegen. Du går og sjekker tennene dine en gang i året- selv om du ikke har vondt. Og jammen finner alltid tannlegen en liten plombe som må byttes ut. Slik er det også med kroppen. Hvis en skal tro ekspertene. 

 

  Toppidrettsutøvere følges tett av et profesjonelt behandlingsapparat hele sesongen. De vil til enhver tid analysere og vurdere formkurve og kroppens funksjon. Når Northug er stinn i beina, legger han seg på benken og får triggerpunktmassasje og muskulær akupunktur.    

Toppidrettsutøvere tar tak i sine plager på et mye tidligere tidspunkt, får behandling og trening som forebygger. Mosjonister derimot venter ofte i det lengste, og håper det går over. Når det utvikler seg til en skade, er ofte store deler av sesongen borte, og det er mer utfordrende og tidkrevende å behandle.  

Gjør som proffene lytt til kroppen, kom deg raskt til behandling og unngå lange skadeavbrekk.  

Kilde:  Jan Petter Knutsen Akupunktør NAFO  - NEMUS Tjuvholmen   

 

Det koster å være i form. Men likevel er bevegelse den beste investeringen. Så sant du gjør det riktig! 

 

Fotocred: Sara Johannessen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar