hits

MENTAL TRENING

26.02.2015 - 20:01 3 kommentarer

(Foto: Truls Qvale) (Ps. Bildet er tatt da jeg var rookie.)

 

 Dagens tips.

Mental Trening!

For å nå dine mål må du være beinhard-  mentalt.  Dette gjelder jobb, et treningsmål eller kanskje en drøm du vil oppnå.

Laster du ned meditasjonsappen Headspace vil du som mange toppidrettsutøvere få daglige påminnelser og teknikker som lærer deg om oppmerksomhets nærvær.

 Fra Bertrand til Buddha- du får mental trening fra gode lærermestere der ute. 

Yoga gir også mental trening gjennom pust og konsentrasjon.

Et annet tips er å sjekke ut Olympiatoppen som har utviklet en basis-stick med programmer for mental trening, rettet mot unge utøvere. Hensikten er å gi fremtidens utøvere et enkelt verktøy, som presenterer dem for enkle mentale øvelser. 

 

Selv bruker jeg mye musikk til verktøy. Lindstrøm sin elektronika har gitt meg mot og vilje til å bestige topper og etterlate mil etter mil på ski. Mitt psykotips er å late som du er en stuntkvinne. Du er ikke deg selv, men du later som du er en annen. Funker for meg. Det har fått meg under vannets overflate og opp i tynn luft. 

I dag savner jeg eventyr. 

Men nå er det snart Birken. Tikk-Takk. Tikk-takk. Årets høydepunkt!

 (Dette bildet er flere år gammelt. Men jeg er like blid i dag.)

 

3 kommentarer

Margrethe

04.03.2015 kl.16:03

Kult bilde!!! :)

Hva er tiden din på Birken?

Jeg har lyst å gå for første gang i år men vet ikke om jeg er god nok teknisk. Har gått en del på ski, men ikke så mange renn.

Elisa Røtterud

05.03.2015 kl.08:17

Margrethe: Meld deg på! Det gir en utrolig mestringsfølelse. Vær en måljeger som ikke higer etter merke. Start med dette! Jeg er blitt en merkejeger og håper selvsagt jeg kan slå tiden min på 4.20 i år. Men det avhenger av vær og form. Håper vi ses på startstreken! Du vil få et minne for livet! Tro meg!

Elisa

12.03.2015 kl.15:18

Jeg har meldt meg på - takk for motivasjon! Det blir spennende, jeg kjenner jeg både gleder og gruer meg. Håper på bra føre og solskinnsvær! Og ja, vi ses på startstreken!:)

Skriv en ny kommentar