hits

SKI er SKI

08.01.2015 - 08:00 Ingen kommentarer

 

 

 

Svisj- Svisj! Lyden av skiene som sklir på snø er min favorittlyd. Hver helg framover kommer jeg til å oppsøke snø. Snø gjør meg utrolig glad. 

Langrenn er kanskje den beste treningsformen for kropp og sjel. Du bruker nesten alle muskelene i kroppen, du får naturopplevelse og hvis du går langt vil du kjenne blodsmak og mestring.

Jeg har også oppdaget Randonee i fjor- og dette gir fantastiske naturmomenter som varer i flere timer. Randonee er blitt den heiteste skitrenden i Norge nå.

Hva er egentlig Randonee? 

Randonee er en relativt ny idrett i Norge, men den er stadig i vekst. I andre deler av Europa, er idretten veletablert og mer utbredt enn for eksempel langrenn. Ordet randonee er fransk og betyr «å gå på fjelltur», og det er akkurat det idretten går ut på. Man går på ski opp på fjelltopper, for så å kjøre ned igjen. Idretten stammer fra militært patruljeløp, som var OL-øvelse allerede i 1928. Den gangen ble det gull til Norge. Det jobbes for at konkurranseformen igjen skal stå på OL-programmet. (Kilde: skiforbundet)

Her ser dere at jeg har skiene på ryggen. Det var rett og slett for bratt for meg med ski på beina. Bildene er tatt fra Sogndal. Tips: Bruk gjerne masse farger i fjellet! Det ser flott ut på bilder, dessuten er blir du synlig i terrenget. 

Er du nysgjerrig på turbilder? Følg meg på Instagram! @elisarotterud. Her deler jeg mange av mine turer i fjell og skog. Her ser dere meg stå foran fjellet Ama Dablam (6815 moh) i Himalaya. Den har jeg klatret, men kom ikke helt til topps grunnet rasfare. En må ha respekt i naturen. Ellers blir du most. 
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar