hits

Lærdal vs. Thailand

01.01.2015 - 06:57 2 kommentarer

 

 

 

I dag har jeg gått litt på Rando her i Lærdalsområdet. Vi kjørte et lite stykke opp en kronglete vei helt til bommen tvang oss til fots. Vi trasket oppover. I sekken hadde jeg 4 liter spyleveske for å få vekt- for å trene.  Ikke stort å snakke om egentlig, for temperaturen var mild og snøen kladdete- derfor velgte jeg å snu. Nå sitter jeg foran peisen.  

Vi later som jeg er i Thailand, selv om jeg er i Lærdal for øyeblikket.  

Lufta i Lærdal er mye bedre enn i Thailand. Det kan jeg skrive med store bokstaver. LUFTA I LÆRDAL ER BEDRE ENN I THAILAND. 

 De smiler og bukker mer i Thailand enn her i Lærdal og ellers i Norge. Men så blir jo det landet kalt for smilets land. Sawadika! Her i Lærdal smiler de kanskje like mye, men de smiler inni seg. Dette handler om kulturforskjeller og en kan ikke si hva som er riktig eller galt. Dette kalles for kulturrelativisme.  

Hva er så meningen med dette innlegget? Ikke noe spesielt egentlig. Jeg synes at kjolen er så fin og de grønne fargene fra planter og palmer gjør liksom susen.  

Intensjonen bak turen til Thailand var klatring. Så jeg har klatret. Når jeg ikke klatret, gjorde jeg vanlige ferieting. Som å bli matforgiftet.

 Railay Beach er nemlig et klatreeldorado. Blir du litt pirret nå?

 Jeg synes nettet i Lærdal er like bedrident som i Thailand. Derfor skal jeg lukke maskinen og åpne en flaske vin.

Vin! Du må ikke finne på å reise til Thailand for å drikke vin. Sjokkdyrt! Ta for Guds skyld med deg en kartong fra Gardermoen Tax Free. Da sparer du inn litt penger. Prisene på vin i Lærdal og Thailand er akkurat de samme. Kan du tro! Og en reiser jo til Thailand fordi det er billig og bra.

Hva gjør jeg egentlig i Lærdal? Jo, jeg liker meg her. Spesielt foran peisen og ute i naturen. Nå tror jeg jaggu skoene mine smelter. I Thailand trenger du ikke sko. Du kan gå i flip flops.  

Jeg vil også si, før jeg lukker maskinen, at maten i Lærdal vs. Thailand er i samme toppsjikt. Her i Lærdal spiser jeg hjort og bisser. I Thailand mesket jeg i meg kokosmelk og kongereker. Så du kan tro at det Lærdalske kjøkken fortjener langt mer ros og samme status som Thai-kjøkkenet. Kop kohn ka.  

Nei, nå må jeg gi meg.  

2 kommentarer

Cecilie

01.01.2015 kl.12:16

Fantastisk kjole! Hvor er den kjøpt?? Flotte bilder!

Elisa Røtterud

01.01.2015 kl.14:55

Cecilie: Hei Cecilie! Den er fra det svenske merket Dagmar. Den finner du på nettet eller i Høyer-butikkene.

Skriv en ny kommentar